Loading...
Ground Zero Festival 2009
*

Een koud nachtelijk feestje op recreatiegebied Bussloo ergens in de buurt van Zutphen, Deventer en Apeldoorn. Een feest waarvoor we een goede anderhalf uur in de auto moesten doorbrengen, luisterend naar keiharde Hardcore beukend uit de autospeekers. Na een kleine omweg door het centrum van Apeldoorn en een plaspauze tussen de kerstbomen bereikten we recreatiegebied Bussloo.

Het zonnetje stond nog heerlijk aan de hemel en na zo'n warme dag was het dan ook moeilijk voor te stellen dat de temperatuur zou zakken naar een koude 11 graden ( deze nachtelijke temperatuur heb ik dan ook van een van de inheemse bewoners....thanxs Peter ).Gelukkig kan je je op kou goed voorbereiden en ik had voor dit festival dan ook gekozen voor een hooggesloten FBI pakje, terwijl mijn mannetje zijn vest meegenomen had. Rond 21.15 reden we het parkeerterrein op en hier werd goed aangegeven waar je je bolide kon parkeren, vanwege dit vroege tijdstip was dat in ons geval op parkeerplaats P4.

Vele partypeepz met ons, liepen richting de ingang van Ground Zero met ieder zijn eigen hoge verwachtingen. Editie 2008 overtrof mijn verwachtingen en daardoor lag de lat wat mij betreft voor dit jaar nog een stukje hoger. Een overeenkomst met afgelopen jaar was in ieder geval het weer en helaas bleef het voor mij de rest van de avond ook bij.

Eenmaal bij de poorten werden we vluchtig gefouilleerd, en met vluchtig bedoel ik ook echt vluchtig want ik had,, als ik gewild had,, mijn gehele laarzen kunnen vullen met wit poeder of andere geestverruimende middelen.

Hierna was het de beurt om de kaartjes te laten scannen, ook hier geen enkel probleem en JA HOOR daar konden we Ground Zero 2009 betreden. Lopend langs een lief kwispelend hondje was ik er al van overtuigd dat er vanavond VEEL drugs gebruikt zou gaan worden. Het enorme reuzenrad maakte dit jaar minder indruk op me maar gelukkig had de organisatie voor een enorme centrifuge gezorgd achter op het terrein, waarin je voor weinig geld jezelf kotsmisselijk kon laten draaien. Helaas heb ik enorme hoogtevrees en is zo'n ding niet aan mij besteed.

De gehele skyline vanaf het drijvende vlot was weer adembenemend te noemen en ook vanaf het strand was het heerlijk vertoeven, kijkend naar de flikkerende lampjes op het water. Dit jaar helaas geen main op het water en dat bepaalde zeker een groot gedeelte van de sfeer. De mainstage dit jaar was in vergelijking met vorig jaar zeer magertjes te noemen, en zeker voor een festival wat dan toch 45 euri's kost had ik zeker na vorig jaar veel meer verwacht. Toen de duisternis viel kelderde de temperatuur flink en werd het tijd om na de vele rondjes over het terrein tijd een plekje te zoeken, helaas hebben we dat plekje de gehele avond niet gevonden.

De line-up zag er op het oog boeiend uit en met namen als DARKRAVER, PAVO, DANIELLE MONDELLO, DJ NORMAN, JOSH & WESZ, ACTIVATOR, RUFFNECK, VINCE, LENNY DEE, SPEEDFREAK, TANGO & CASH, SVEN WITTEKIND, T99 ......and many many more!!! De opbouw in de line-up was echter ver te zoeken en deed rommelig aan. Vooral de main was een grote zooi zonder opbouw en ook DARKRAVER vond het weer nodig om er eens flink op los te klooien achter the wheels of steel...en zeer mager setje van een van mijn all-time favorites.

Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat eigenlijk alle sets mij tegengevallen zijn die we beluisterd hebben. en vele hebben we dan ook halverwege afgebroken om verder te zoeken.

Bij Djax werd naar mijn idee nog het best gedraaid, maar dan moet je wel liefhebber zijn van keiharde techno ( SCRANZZZZZZ !!!! ).De Hardstyle was zwaar onder de maat en ook hier geen opbouwende sets. De early Rave was qua decor het indrukwekkendst en tussen de bomen doet het geheel surrealistisch aan. Ook het geluid was hier goed met boxen zowel voor als achter. Helaas was na de set van Chaos ook hier de opbouw ver te zoeken en ook hier konden we onze draai niet vinden.

Mijn mannetje en ik zijn onderhand echte doorgewinterde partyfreakzzzz en deze editie van Ground Zero heeft ervoor gezorgd dat het ook onze LAATSTE editie was. Helaas helaas......een slecht feest waar eigenlijk alles magertjes was, met als uitblinkers de set van Sven Wittekind, het gezellige partyvlot, en het geluid bij de meeste stages.

Zwaar onder de maat waren de main, de HARDCORE tent, de early en de Hardstyle en eigenlijk blijft er dan weinig over om positief over te zijn.Ground zero 2009 ........ ZEER MAGER en zeker het geld en de rit van anderhalf uur niet waard.


Ground Zero Festival 2009: Independence Day
*
Ground Zero Festival
*Like DJGuide

layer1 area