Loading...
Source Festival @ Paperdome Utrecht
*

Als je de zomer van deze maand voelt dan weet je meteen dat het tijd is voor enorm leuke feesten. Een groot liefhebber van minimal techno zoekt dan naar een geschikt buitenfeestje in de sfeer zoals je die op vele festivals in Duitsland kunt meebeleven. Knus, kneus vies, vuil, goorsmerig, puur, nieuwe muziek, overal makkers en maksters en vooral vodka. Aangezien ik een groot liefhebber ben van degelijk knus-tot-en-met-vodka-spul was er maar 1 woordje voor nodig, Source. Ik zal eens een opsomming geven van wat we gaan meemaken op dit ‘festivalletje’: Dimzen,Wijnand, Live: Brand,Specker, Live: Rauwkost,André Galluzzi, Live: Polder,Invite,Bert de Rooij,Dollkraut,Jorn Liefdeshuis,Live: Makam,Bert de Rooij, Live: Scott,Nuno dos Santos,TJ Kong,Melon, Live: dOP, Live: Nôze, Live: Olene Kadar,Rus,Paloma Klick Kollektiv,Eke Evi,Tommy Kornuijt,Lucatone,Robert Powlson,Wouter Smit,Ricketic,Marco Resmann met Red Robin.

Source wat mij betreft met afstand het leukste minifestival ter wereld, gehouden op een schetig terrein net buiten Leidsche Rijn Utrecht (jeweetwel het buiten van Utrecht). Ik was voor de verandering eens laat want er was vanalles dat ik op vrijdag in de nacht te doen had. Dit was feest nummer twee in mijn weekend-ravereeks en ik dacht na nummer 1 wel even te kunnen pitten voor een paar uurtjes. Tjah, als je de nacht ervoor nog hebt mogen genieten van de Schone-DJkunsten-Uit-De-Booth van Ranz und Tanz uit Nijmegen dan is ‘even slapen’ fette, fette lulkoek. Ik had me dan ook grandioos verslapen toen ik laat kwam aanrijden.
Source’s eerste en tweede festival heb ik beiden meegemaakt en ik moet zeggen dat het een groeiend succes is qua bezoekersaantallen. De eerste editie had meer weg van een op een mooie manier uit de hand gelopen buurtrave. Toen ik hier Onur Ozer tegenkwam met zijn ‘parasolpluie’ wist ik dat het niet mis kon zijn. Mijn ‘fashionably late entry’ van dit jaar kostte mij een ‘VIP parkeerplaats’ in het gras bij de boer. Nu mocht ik el cotxge (auto) lonely verderop achterlaten.

Al wandelend naar de caravan die als vanouds dienst doet als kassa hoor ik hoe de zenuwen van de mensen om mij heen zich opbouwen. Sommigen hebben een kaartje, enkelen niet. Ik weet wat gaat volgen. Vrienden die elkaar bij de poort bijna snikkend gedag moeten zeggen omdat het uitverkocht is. Ik laat de drama los en eenmaal achter de poort stap ik in een feestwereld waar het rond 14hrs best druk is. Het terrein heeft een mainstage voor Source, de paperdome met 8bahn en naast de dome een grasveld met een tent voor Linke Soep. Ik zei het eerder, de organisatie wist in het eerste jaar Onur Ozer te ‘strikken’ voor diens schone podiumkunsten. We mochten dan ook rekenen op alweer een ‘naam’, vandaag Andre Galluzzi. Ik kan vast wat vertellen over deze Italo-man maar horen is de beste manier. Niet om niets duurt het even voordat ik mijn review uitgeef. Bloemen zeggen meer dan woorden, muziek zegt nog veel meer...

Andre Galluzzi @ Source Utrecht

Er is wat mij betreft veel overlapping van de ‘Italo’ sound met de werkbare degelijkheid die minimal techno artiesten uit Duitsland meegeeft. Tijdens mijn nooit eindigende queeste naar de overtreffing van de muziek van de vorige nacht heb ik drie jaar geleden op een moddervette after in de NDSM in Amsterdam een Duits duo ontmoet. Zij traden op als Luna City Express en wat mij aan hen opviel was dat zij niet, als vele, ervoor kozen te gaan slapen in het hotel. Maar dat zij bleven hangen en zuipen en gewoon lekker leip meededen. Norman Weber en Marco Resmann zijn de namen die schuil gaan achter deze act. Ik heb de heren sindsdien bij elke gelegenheid bezocht. Wat mij opviel is dat zij het voor elkaar kregen om de minimaliteit los te laten zonder concessies te doen aan de show. Nu hebben we niet te maken met LCE maar iets heel anders, Marco Resmann. Niet voor niets heeft Marco meerdere aliassen waaronder hij zelfs grote bekendheid geniet. Ik noem het de kunst als je ervoor kiest om geen ‘slaaf’ te zijn van je eigen succes. Marco heeft bijvoorbeeld in Pan Pot een alias die buiten de ene alias weer een heel andere sound laat horen. Ik laat het even over aan de daad bij het geschreven woord...

Ricketic @ Source Utrecht

Red Robin & Marco Resmann @ Source Utrecht pt I

Time Warp, Pollerwiesenboot, Sonne Mond Sterne, Love Family Park, Blauer See en Fusion. Een greep uit de festivals die je kunt bezoeken. Waar in Nederland wordt gekozen voor veel georganiseer en geregel kiezen onze oosterburen voor kleinschaligheid, kortere lijnen en een lage entree. Het gevolg is logisch, geen hakken in het zand maar blote voeten. Geen dikke beemers als vervoer maar de fiets. Eenvoud kost weinig, meervoud kost veel. Na dit feest kon ik regelrecht door naar Love Family Park in Mainwiesen. Eigenlijk voor een fijne, iets grotere voortzetting van ditzelfde feest, Source. Wat mij betreft nu (nog) het beste buitenfestival in Nederland.

Red Robin & Marco Resmann @ Source Utrecht pt II

MK2


Source Festival
*
04-07-2009Like DJGuide

layer1 area