Loading...
Intents Festival 2009, The Freaky Styles @ Sportpark den Donk
*

Deze zondag stond in het teken van de zogezegde freaky styles....House, Club, Electro en Eclectric met een vleugje Latin. Dit is na The Harder styles van zaterdag wel een enorme schok. Hetzelfde terrein als zaterdag op sportpark D'n Donk, alleen nu met maar twee areas...de main, genaamd Housearts, en de outdoorstage, Inside Out. De tent waar zaterdag de Hardcore gedraaid werd werd al afgebroken en was afgezet.

Deze keer geen rij en konden we om 14.00 uur als een van de eerste naar binnen toe. Aangezien de opzet en decor nog hetzelfde was,( behalve een opblaasbare groene DINGES-poort die ervoor zorgde dat je bukkend van de open stage naar de main -tent moest gaan.) hoefden we niet veel te ontdekken. Ook deze keer kregen we beide een VIP bandje en een Backstage bandje om, zodat we ons overal konden begeven. Nouveaubeats draaide op de outdoorstage, en aangezien het weer op dat moment nog redelijk goed was ( op een flink harde wind na) bleven we hier genieten van de sound uit de boxen samen met een handje vol partypeople. Rond 14.30 sloeg het weer echter geleidelijk om van redelijk naar bar slecht en begon de wind aan te trekken samen met flinke stortregens. Nu was het dus zaak om de mooi in model gebrachtte haartjes droog te houden en moesten mijn mannetje en ik rennen naar de Mainstage. Aan het begin van zo'n festival is het toch al niet zo heel druk, maar toch vindt ik regen sneu voor een dj die op dat moment zijn kunsten vertoond.

De regenbui hield flink aan en het kleine bezoekresaantal van dat moment kon nu zijn heil zoeken bij Dominic Silver. Langzaamaan begonnen de eerste mensen mee te deinen op de electro/eclectric/ house sounds. Aangezien onze beentjes nog flink moe waren van het stampen van de dag ervoor, trokken we ons terug op een kruk in de VIP area. Vanaf de VIP room hadden we een mooi overzicht op zowel het terrein buiten de tent als het podium met daarvoor een steeds groter wordende menigte. Bij de ingang werden ponchos uitgedeeld aan de nieuwste bezoekers, en hele groepen roze gedaantes baanden zich een weg naar de tent. Wat mij betreft is regen op een festival een flinke domper, maar zeker geen reden om NIET te gaan.Blijkbaar dachten veel meer mensen er zo over want ook tijdens de hoosbuien kwamen er een flink aantal mensen het festival terrein op.

De stage zelf zag er prachtig uit en ook de show (mooie danseressen) en vooral de lichtshow waren tot in de puntjes verzorgd. Treadstone was de volgende dj, en met zijn wat bekendere plaatkeus was dit een lekker setje om bij op te warmen. Rawendz draaide bij de Inside out, en ook al had ik ook zijn set graag gehoord, de regen weerhield me hier echter van. Youri Donatz B2B met Franky Rizardo, twee bekende namen op club, house, groove, eclectric en Latin gebied.

Startte hun set met een mix van Finally met Push the feeling on. Ook Sweetdreams kwam langs en zorgde ervoor dat de partypeepz luidkeels meezongen. Heerlijk om zo'n plaat uit de oude doos in een nieuw, verbeterd jasje te horen.

Funkerman was de dj waarvoor ik kwam en zijn set stelde me absoluut niet telleur, het begon nu ook al wat drukker te worden nu de regen gestopt was en het zonnetje doorkwam. De temperatuur klom nu weer op en ook bij de outdoorstage was het nu goed vertoeven waar Bassjackers overgenomen waren door Skitzofrenix.

Het toilletbezoek verliep deze tweede dag van Intents Festival een stuk relaxter aangezien er waarschijnlijk maar zo'n 2000 partypeepz aanwezig waren. Ook bij de food area was het nu goed mogelijk snel iets te eten te bestellen. Na een frietje naar binnen te hebben gewerkt was het tijd om een van de volgende sets te gaan beluisteren.

Emas (voor mij geheel onbekend) nam na Funkerman The wheels of steel over en voor ons dus weer tijd om naar binnen te gaan en de set van Quintino te beluisteren. Een lekker opbouwend, opzwepend setje waarbij het maar weinig bezoekers lukte stil te staan. Na de set van Quintino zijn we richting huis gegaan omdat we flnik moe waren van deze twee opvolgende dagen dansen...tja dat heb je op deze leeftijd!!!! Een leuke afsluiter van Intents Festival 2009, waarbij de organisatie T-Town en St. De Kloontjes zoveel mogelijk gedaan hadden om het de partypeepz naar hun zin te maken...en dat was keigoed gelukt!

Als laatste wil ik nog de bezoekers van zaterdag bedanken voor het weggooien van hun drankbonnen, buiten het festival terrein!!!!


Intents Festival 2009, The Freaky Styles
*Like DJGuide

layer1 area