Loading...
Super Sunday Pinksteren @ Club Monza
*

Supersunday, dit populaire feest was tot vorig jaar iedere laatste zondag van de maand in de Monza. Een feest dat iedere maand een vast clubje Utrechters en mensen uit de omgeving naar de Potterstraat trok. Helaas is dit feest niet zo’n gewoonte geworden als een paar jaar geleden. Maar vandaag komen op deze laatste zondag van de maand, de dansschoenen weer uit de kast.

Melvin Reese draait als we iets na middennacht binnenkomen, in het komende half uur zal club Monza helemaal vol stromen op deze eerste Pinksterdag. Met een drankje in hun handen staan de bezoekers met hun hoofd mee te knikken op de muziek van Monza’s huisdj.

In de kleine zaal op de eerste verdieping weten Oliver twizt VS Neno Cortés het publiek meer enthousiast te krijgen met hun swingende beats. In de donkere zaal die zeer tropisch aanvoelt gaan de mensen goed uit hun dak.

Toch verplaatsen wij ons wegens gebrek aan airconditioning naar de mainroom waar inmiddels Roog het stokje van Reese heeft overgenomen. De zaal is helemaal vol en naast Roog nemen twee dames in lingerie verschillende poses aan op het podium. De temperatuur stijgt ook in deze zaal en de gasten genieten rustig van de ietwat eentonige beats. Ondanks dat veel mensen er nog steeds wat afwachtend bij staan, is het bij de bar en in de hal vrij gezellig, er wordt veel gelachen, geknuffeld en nieuwe vriendschappen gesloten of oude aangehaald. De sfeer is goed, de beveiliging lijkt een rustig avondje te hebben zonder vechtpartijen.

Wanneer Shermanology om twee uur plaats neemt achter de draaitafel, begint de club pas echt te leven. De dj zingt en draait een uur lang en iedereen lijkt nu echt los te gaan. De danspasjes die enkele dames op de dansscholen in de omgeving hebben geleerd, komen goed van pas en wanneer de dj roept; ‘put your hands up’ gehoorzaamd iedereen braaf. De sfeer is goed, zelfs Roog blijft hangen.

De dames in lingerie doen in andere pakjes nieuwe poses aan op de beat, terwijl Shermanology zijn spullen pakt en mijn persoonlijke favorieten Sunnery James & Ryan Marciano aan hun set beginnen. Het duo begint niet ontzettend enthousiast en het wordt iets rustiger in de zaal. Maar het tweetal komt na ruim een half uur goed op gang als ze aan hun bekende beats draaien. Het wordt iets koeler in de zaal en de gasten juichen en dansen enthousiast mee met de dito dj’s.

Al met al is het een succesvolle avond, die dicht in de buurt komt van de supersunday feesten van het eerste uur. En het grootste voordeel is, morgen is het tweede pinksterdag, dus we hoeven gelukkig niet zo vroeg onze bed uit.


Super Sunday Pinksteren
*Like DJGuide

layer1 area