Loading...
Blackhouse @ Escape Studio
*

Na heerlijk gegeten te hebben in de Jordaan met twee vriendinnen ga ik samen met hen richting het Rembrandtplein. De regen komt met bakken uit de hemel en we duiken gelijk het café van de Escape in. De laatste keer dat ik de Escape heb bezocht is een aantal jaren geleden en heeft een drastische verandering ondergaan want in juni 2007 hebben twee eigenaren ervoor gezorgd dat de Escape maar liefst met 5 verschillende ruimtes werd uitgebreid.

Je hebt er nu namelijk de Escape Venue, waar veel grote feesten worden gegeven zoals Framebusters. Maar er is ook een luxe ruimte, de naam zegt het al, Escape de Lux, waar vaak besloten feestjes worden gegeven waar dan ook heel bekend Nederland te vinden is. Nu zitten we dus in Escape Caffé (dit is niet verkeerd geschreven maar zo staat het er echt..). Er komt nog een vriendin bij en we besluiten nog een kaasplankje met wijn te nemen. De EscapeLounge club, ook nog een gedeelte, maar is helaas afgesloten vanwege een besloten feestje.

Rond een uur of 23 besluiten we richting de Escape Studio te gaan, de vijfde ruimte. Om deze te bereiken moet we omlopen via een straatje zo'n 100 meter verderop. De studio ligt namelijk aan de kant van de Amstel. Bij de entree staat een vriendelijke dame met een enorme afropruik. Ik vraag of het al druk is maar ze zegt dat er nog bijna niemand is maar we besluiten om toch naar binnen te gaan. Via grote stalen trappen gaan we naar boven en komen dan in de studio terecht. Het is een grote ruimte met aan de muur blauwe LED-lampjes en hebben we uitzicht over het Rembrandtplein. De DJ is al lekker aan het draaien en er staan ook muziekinstrumenten.

Vanavond is het feestje 'Blackhouse'. Tijdens deze avond draaien DJ Natarcia en Jennifer Martis en dit is tevens ook hun launch party. Deze avond wordt voornamelijk US garage, soulful, deep, latin en tribal house met een beetje Detroit techno gedraaid.

We zijn inderdaad een van de eersten maar we besluiten maar gelijk de boel op stelten te zetten. Op dat moment wordt er een nummer gedraaid wat we altijd tijdens een lesje Bodyjam doen en leer de pasjes aan mijn vriendinnetjes die vervolgens leuk mee staan te dansen. Goed, wij hebben onze entree ook gemaakt. Na een half uur stroomt het dan toch vol en staat iedereen te dansen. Wat een goede sfeer hangt er. Het is exact zoals het feestje ook werd omschreven op internet. Het is gemengd, verschillende soorten types staan er te dansen en iedereen is uniek.

Veel mensen zijn op sneakers, waaronder wij ook. Omdat bij de omschrijving van het feest stond dat je aan mocht doen wat je zelf lekker vindt zitten. Waar mag je tegenwoordig nog binnen op sneakers? Hier dus wel. Dit duidt dus eigenlijk al aan dat je op dit feest lekker jezelf kan zijn en dat het er om gaat dat je een feestje bouwt en niet heel de avond stilstaat omdat de hoge hakken het niet toelaten om een paar danspasjes te showen. Op de gang raken we nog met een paar mensen in gesprek en iedereen is heel erg aardig. Dan is het alweer tijd om te gaan helaas. Bij de uitgang zeg ik het meisje met de afropruik nog gedag en terwijl we naar de auto lopen zijn we helemaal nat geregend, maar dat geeft niet, het was een top avond.

Ik ben zo blij dat dit soort feestjes georganiseerd worden en ik hoop dat er nog vele volgen!


Blackhouse
*
16-05-2009Like DJGuide

layer1 area