Loading...
Winter Wooferland
*

Iedereen leeft er al een tijdje naartoe, de linkje naar de diverse gouden ouwe die iedereen wel wil horen, vliegen rond op de diverse sites en kan het nog mooier voor de komende avond, het is koud, gemeen koud winterweer. De avond is natuurlijk WinterWooferland de koude versie van het bekendere buiten festivalletje. Iedereen heeft er mega veel zin en hoe kan het ook anders, iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan de muziek van toen en de sfeers van de vorige Wooferlands. Voor een dergelijk feest is natuurlijk wel een line-up nodig en zo te zien mankeert er aan de volgende lijst niets of weinig:

Grote zaal
22:00 - 23:30: PAUL JAY
23:30 - 01:00: FIERCE RULING DIVA
01:00 - 02:30: BILLY NASTY
02:30 - 03:45: JP
03:45 - 05:00: MARTIJN

Kleine zaal
23:00 - 00:30: WEIRDO
00:30 - 01:30: LARS JOHANSSON
01:30 - 03:00: GINO
03:00 - 04:30: DIABLO

Kelder
00:00 - 01:00: BAS KASPERS
01:00 - 03:00: BUFF & SONAR
03:00 - 04:30: CASPER

Ik heb met Tom afgesproken om een uur of half twaalf voor de Paradiso, een hele lading aan bekenden komt aan en gaat naar binnen, terwijl ik sta te blauwbekken, maar haha, ik was aan de vroege kant. Mooi op tijd is iedereen aanwezig en we kunnen naar binnen. Maar goed dat ze erop tijd zijn, want de aankondiging uitverkocht is reeds opgehangen, terwijl de laatste kaarten verkocht worden. Ik krijg nog een kleine hartverzakking bij de gastenlijst als de dame eerst denkt dat ik niet op de lijst sta maar als ze vraag Victor is met een V toch, wordt het duidelijk ze heeft mijn naam niet goed verstaan. Vick met een D staat gelukkig wel op de lijst en we staan dan ook snel binnen. Nog even later zijn degenen met gekochte kaarten er ook, de jassen worden opgehangen en de eerste bieren aangeschaft.

Eerst maar eens een rondje langs de diverse zalen, eerst de main, waar de Fierce Ruling Diva's lekker stevig bezig zijn de zaal al geweldig op te zwepen. Even naar de rookruimte waar het nu nog te doen is qua hitte en benauwdheid. Overal komen we bekenden tegen, van DJ Mini en de mannen van Coldfusion van de BOE feesten tot DJ Juriaan en Wim van Switch, Verder nog de nodige vrienden Buddy, Walter, Mimi, Ben, Marit, Herman, Chantal en haha ga zo maar door, te weinig ruimte om iedereen te noemen, dan ook nog familie en de vorm van mijn broertje en schone zuster. En last but least natuurlijk mijn enige echte groupies, ja de enige echte reden om naar dit feest te gaan was toch wel hun komst, ik bedoel je kan je groupies niet teleurstellen per slot van rekening. De namen houden we natuurlijk angstvallig geheim, stel je voor iemand wil ze kapen, de hare begint met een C dat durf ik nog wel te verklappen en hij swaffelde iedereen die de 2e zaal binnen kwam via de smalle deuren bij de bar. Haha genoeg ove de mede bezoekers voor zover. De muziek is waar we voor kwamen.

Zoals gezegd, de Fierce Ruling Diva's ruleerden in de main, in de 2e zaal kan ik echter niet anders concluderen dat de ouw house met disco connectiosn die Wierdo spint mij ook wel heel erg lekker in de oren klinkt. Noem het commerciëel of niet, het hoort er allemaal bij, bij de geschiedenis, en niet iedereen is nou eenmaal van het stevige ramwerk.

In de kelder doen de heren DJ ook hun best, maar blijft het de keren dat ik er even kom kijken verder vrij rustig, zelf blijf ik er niet lang staan iedere keer, de lucht van tosties vind ik niet helemaal corresponderen met mijn need for House. Terug naar de main dan maar, onderweg nog steeds bekenden her en der tegenkomend die bij de eerdere rondgang nog niet gespot waren, een feest der herkenning dus, niet alleaan qua muziek, hahaha CAN YOU FEEEEEL IT!!!!! maar vooral van bekenden ook her en der in de loop der jaren opgedaan. Zelfs als de muziek bagger zou zijn, werd het nog een gezellige avond bij wijze van spreken. Billy Nasty neemt dan het roer over dan de FRD's en ook deze man gaat lekker op het padje waar iedereen steeds meer af lijkt te raken ook verder. Heerlijk weer een avondje vol knal momenten, even helemaal uit je naat los op de vloer.

Ik ga maar weer eens een rondje doen, even roken in de steeds benauwder en warmer wordende rookruimte, kan echt niet gezond zijn dat hok daar, maar ja je moet toch wat. Ok stieken af en toe een peuk in de zaal gebeurd ook steeds meer zo te zien, haha en alleen al de samenzweerderige blikken overal zijn onbetaalbaar. Dan gelijk marweer even door naar boven, waar immiddels Lars Johansson is aangetreden, maar ik kan er bij hem niet helemaal inkomen ofzo, dus via het balkon weer de main in en eens van bovenaf bekijken hoe alle partypeeps zich in de zaal vermaken. Geweldig gezicht, alleen bekruipt je wel het gevoel van ik wil ertussen staan al snel, dus hop de trap weer af en de massa in. Heerlijk door de bende heenhobbelen en je ergens weer een plekje veroveren tussen de aanwezige vrienden en nieuwe bekenden. Opeens wel weer wat beroering in de zaal, oow jaah Gino gaat beginnen, niet vergeten straks daar ook te gaan horen, nu nog even niet met de meute mee, maar gewoon blijven meegenieten hier.

Billy Nasty legt een lekker tempootje op en hakt er lekker tegenaan, helemaal goed zo. Ik zou liever blijven staan hier, maar ja d'r moet verslaggeving gepleegd worden en ik sla de kelder al over vanwege de tostieluchten, dus de 2e zaal bijhouden moet te doen zijn. Daar is nu ook echt bomvol geworden, maar er valt nog redelijk te moven, en de muziek klinkt mij niet al te gek in de oren, hoewel anderen daar een ietwat andere mening zijn over toegedaan. Maar die hebben kennis van zaken, ik niet, ik heb echt niet veel onthouden van toen, welke platen, en van wie, hou ik me meestal niet zo mee bezig, ik kan het gewoon niet onthouden, en van toen al helemaal niet.Ik vond het een lekker dansbaar geheel wat er gedraaid werd en dat is voor mij vaak niet even belangrijker dan het artistiek gehalte of de mixerende kwaliteiten van de dj. Ok hij moet niet abominabel slecht zijn, maar anders ben ik al snel tevreden. Maar ik mis wel het tempo en de doordringende bassen van beneden hier in het bovenzaaltje en na een korte rookpauze ga ik de main weer opzoeken waar de toon alweer verandert is met een behoorlijk hard inknallende JP.

Zo gaat de avond gestaag verder, even lekker weg in de muziek, handjes in de lucht en mee. Arm om de schouders en samen bewegen en gewoon lekker genieten. Ik loop weer eens een rondje en een rokertje of 2 a 3, maar de andere twee zalen heb ik niet meer echt bewust gezien. Ik bedoel dat ik er niet meer lang genoeg gebleven ben om nog iets zinnigs over de verrichtingen van de heren DJ's aldaar te kunnen vermelden. Meer de onrust in mij, dat ik dan toch nog even door die andere ruimtes heenloop, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dan de main voor mij toch wel de place to be is. Dus terug op de groene mat van Paradiso en gewoon nog even mee in de muziek, voor zolang het duurt nog. Haha en af en toe zo'n plaat waarvan je denkt heey die heb ik eerder gehoord vanavond, en af en toe een plaat die even blijft hangen, geeft allemaal niks, helemaal goed zo. Martijn mag als laatste de main van muziek voorzien en ook hier worden we op de wenken bedient, iets gas terug, haha cooling down, maar nog steeds allemaal even lekker en even oud.

Zo blijven we met een steeds kleiner clubje over, tot we ook dat ene mooie moment van toch nog één plaatje die er dan 2 worden mogen meemaken. Maar dan is het over met de pret. Iedereen die er nog is even gedag zeggen, de jas ophalen en aantrekken, want de normale praktijken van dat buiten pas doen lijkt me nu wat minder haalbaar. Zoow lekker de winterse nacht in op weg naar een warm bed. Winter Wooferland is achter de kiezen, en dan is het eigenlijk wel heel erg dat de feesten van 2009 nu al zo leuk en lekker zijn, dit was mijn 3e van het nieuwe jaar en ze waren alledrie geweldig, wat moet dat worden voor de rest van 2009. Van mij mogen er nog vele Woofers volgen, check ze hier op de agenda of op www.wooferland.nl

Dick aka Vicktor aka Diego


Winter Wooferland
*Like DJGuide

layer1 area