Loading...
Dynasty, Hotel Krasnapolsky, woensdag 31 december 2008, Amsterdam
*

Het is weer december en het jaar 2008 is alweer bijna om. Op internet bekijk ik wat er allemaal te doen is met Oud en Nieuw maar ik moet zeggen dat ik moeilijk kan kiezen maar dan valt mijn oog op een feest, genaamd Dynasty, en de locatie spreekt me aan. Het feest wordt gehouden in een hotel, het welbefaamde Krasnapolsky in Amsterdam. Ik surf naar de website en dan weet ik het zeker, mijn nieuwe jaar ga ik inluiden in onze hoofdstad en stijlvoller kan je het nieuwe jaar volgens mij niet ingaan

Dynasty is eigenlijk voor mijn tijd maar ik kan me nog herinneren dat het een hitserie was uit de jaren '80 en werd vooral gekenmerkt door glamour, het enige wat ik me kan herinneren waren de gigantische kapsels en de extreem mooie jurken. Veronica zond deze serie uit en daarom organiseren Loveland en Radio Veronica dit glitter&glamour' feest.

Met de nodige alcohol in onze lichamen begeven we ons richting het Krasnapolsky maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We moeten namelijk via de Dam maar laat daar nou net een openluchtconcert zijn. We moeten ons haasten omdat we voor 23.00 uur binnen moeten zijn dus we proberen ons door de menigte heen te wringen. We gaan snel het Krasnapolsky binnen en dan hebben we door dat we niet via de juiste ingang naar binnen zijn gegaan. Dan geeft een portier aan dat we verderop moeten zijn. We komen uiteindelijk een paar minuten na 23.00 uur binnen en de dame van de gastenlijst kijkt geïrriteerd en zegt gelijk:"Normaal gesproken zouden jullie niet meer naar binnen mogen, maar vooruit dan maar" Nou, ook een hartelijk welkom. Vervolgens lopen we door naar de garderobe en daar worden we netjes geholpen door een vriendelijke dame. We lopen naar de zaal en op de website stond dat de bezoekers, die voor 00.00 uur binnen zouden zijn, een heerlijke champagne cocktail zouden krijgen, maar helaas, die was er niet. Alhoewel, die was er wel maar moest gewoon betaald worden.

De zalen in het Krasnapolsky zijn prachtig gedecoreerd en je krijgt wel gelijk een gevoel van luxe. In één zaal wordt er jaren '80 en '90 gedraaid door DJ's zoals Alex van Oostrom, Sven, Sander Hucke en Silverius, terwijl Alvredo en Marcello in de andere zaal hun houseclassics draaien. Marcello ken ik nog van de IT en kijk er ook echt naar uit om hem na zo'n lange tijd weer te zien draaien. Marcello draait al meer dan 25 jaar mee en was de enige echte IT-resident en hij blijft zijn classics op de dag van vandaag nog steeds draaien. Voor Dynasty draait hij een unieke 4-uur durende IT-classics set.

In de grote zaal voelen we ons het meeste thuis, de houseclassicszaal, Je waant je inderdaad echt op een Dynastyparty en iedereen ziet eruit om door een ringentje te halen. Prachtige galajurken en designer kostuums komen voorbij. Op de bar staan oliebollen, helaas worden ze niet, zoals op de website vermeld stond, uitgedeeld door Krystle en Blake van Dynasty. Of we moeten dit gemist hebben, dat kan natuurlijk ook. Dan besluiten we om even uit te rusten en dat kan op heerlijke grote comfortabele ligkussens. Helaas laten we ons iets te enthousiast achteruit vallen en vervolgens krijgen we een glas rosé over ons heen, vergetende dat we deze nog in onze hand hadden... Diegene die hier op heeft staan kijken heeft zich in ieder geval smakelijk kunnen vermaken.

Dan nadert het jaar 2009 dus we snellen ons naar de andere zaal en dan wordt er afgeteld en klinkt door de speakers het nummer 'Can you feel a brand new dayyyy'. Wat mij wel opvalt is dat iedereen heel erg met zichzelf bezig is. Iedereen wenst alleen het groepje waar hij of zij mee is een gelukkig Nieuwjaar. Dit heb ik wel anders meegemaakt in Amsterdam, dan kreeg ik 3 zoenen van verschillende onbekenden (tja, ook niet altijd even plezant natuurlijk maar het gaat om het idee). Vervolgens even bellen naar het thuisfront en daarna weer knallen in de andere zaal. Alvredo gaat vanachter de draaitafel en dan klinken de bekende houseclassics uit de speakers. Dan is het ineens alweer erg laat geworden en besluiten om nog even het toilet te bezoeken. OMG, wat een enorme rij. Iedereen staat te duwen op de trap en er komt geen beweging in. Maar uiteindelijk komen we er doorheen en besluiten huiswaarts te gaan. Onderweg is het een en al feest op straat en roepen verschillende mensen naar ons en met verschillende accenten: "EPPY NEWYEAR (een Fransman die een poging waagt om Engels te spreken), HAPPY NEWYEAR, BONNE ANNEE. Deze saamhorigheid miste ik een beetje bij het Krasnapolsky maar verder was het een geslaagde en decadente avond met lekkere muziek en hebben we 2008 stijlvol kunnen afsluiten.

Een gezond en gelukkig 2009!

Shimi


Dynasty
*
31-12-2008Like DJGuide

layer1 area