Loading...
J'Adore Le Dimanche @ Amsterdam Marcanti
*

Vandaag is het Dimanche oftewel zondag. Normaal gesproken verloopt een zondag voor mij altijd redelijk rustig en in joggingpak op de bank maar voor vandaag staat er heel wat in de planning. Ik ben uitgenodigd voor een evenement in het Hilton en ik heb daarna nog afgesproken met wat vrienden op het Leidseplein om nog wat te eten. Hierna begeef ik me, samen met een vriendin van mij, naar de Marcanti. We nemen bus 18 en deze stopt recht voor de deur, beter kan niet. Vanavond is het J'adore le Dimanche (letterlijk; ik houd van zondag). Dit is een zondagmiddagconcept wat vorig jaar in het leven is geroepen en begint om 19.00 uur en gaat door tot middernacht, of iets later. Helaas is dit feest niet voor iedereen weggelegd want de organisatie wil een bepaalde ambiance creëren en dit kan alleen met behulp van de juiste gasten. Tickets zijn ook echt alleen verkrijgbaar wanneer je lid bent van Le Dimanche. Er is dus geen deurverkoop en er wordt van iedereen dan ook verwacht dat ze zich aan de dresscode houden; sexy, smaakvol en elegant. Als je hier niet aan voldoet, ook al heb je een kaartje, wordt je naar huis gestuurd en word je lidmaatschap per direct beëindigd.

Voor de deur ligt de rode loper voor ons uit en worden we hartelijk welkom geheten door een dame. Het is inmiddels 20.00 uur en er staan al redelijk wat mensen bij de garderobe. Iedereen ziet er prachtig uit en ik zie verschillende dames op de welbefaamde Louboutins voorbij komen of de nieuwste Pradashoes. Zo te zien heeft iedereen uren voor de spiegel gestaan om zo stijlvol hun zondagavond af te sluiten. De meeste mensen zijn boven de 25 en is vrolijk maar niet arrogant. Bij dit soort feestjes moet de organisatie er dan ook wel voor waken dat het geen "juppenfeest" wordt maar dat de sfeer gezellig blijft. Iedereen staat al te dansen op de dansvloer en de aankleding is mooi, er hangen rode Chinese lampionen aan het plafond. Er is ook een VIPgedeelte, in dit gedeelte hebben de gasten een eigen tafel met bediening. Dit gedeelte kijkt dan ook letterlijk en figuurlijk neer op de andere bezoekers. De mensen met geld of doen of ze veel geld hebben willen dit dan ook laten zien door de duurste flessen champagne te bestellen. Ach, ik zeg maar zo, beter jezelf verwennen dan verwaarlozen.

Deze avond draait het niet om de DJ's die er komen draaien maar om gezelligheid en bijpraten met (oude) vrienden en bekenden. De muziek wisselt af van funk naar eclectic beats maar ook lekkere nummers uit de jaren 80 en 90. Er draaien ook geen bekende namen en als je hiernaar toe komt om van de DJ te genieten en zijn of haar kunsten achter de draaitafel wilt aanschouwen dan ben je echt aan het verkeerde adres. Tijdens het draaien gaat het dan ook vaak fout en weet een DJ zich zelfs geen raad met de crossfader.

We besluiten nog een rondje te lopen en ik merk op dat de andere zaal dicht is en hierdoor blijft de sfeer intiem en is de ruimte goed verdeeld. Er komen een aantal danseressen het podium op in prachtige kostuums en dit maakt de hele entourage af. Dan is het alweer 23.00 uur en is het tijd voor mij om te gaan omdat ik dit keer niet met mijn prachtige bolide ben maar gewoon met de bus en trein. Ik had natuurlijk ook mijn chauffeur kunnen vragen om mij op te halen maar dat vind ik nou weer net iets teveel van het goede.

In de trein plof ik voldaan neer en kijk ik terug op een erg leuk weekend en stijlvoller kan je een zondagavond niet afsluiten.. J'adore le Dimanche! De volgende editie zal 14 december a.s. zijn maar.. beware of the Madame want zij zal beslissen of jij voldoet aan de eisen die je moet hebben om toegelaten te worden tot de 'Le Dimanche-familie' . Voor meer informatie check www.dimanche.nl en zie hoe jij je weekend ook stijlvol kunt afsluiten.

Bonne nuit et à la prochaine


J'Adore Le Dimanche
*Like DJGuide

layer1 area