Loading...
BITCH Festival @ Hemkade
*

Een voorzichtig zonnetje, een ietwat koel windje, maar ik ben er klaar voor, nog even op het pontje wachten en 5 minuutjes fietsen en ik ben bij de Hemkade voor weer een editie van BITCH een van de betere en grotere fetish/kinky feesten in Nederland. Het is vanmiddag om 4 uur al begonnen, meer een soort festival dus dan een feest en het duurt nog tot morgenochtend 6 uur, ik kom rond zevenen aan karren en aangezien het nog niet erg druk is zijn er nog nergens noemenswaardige rijen. Bij de controle niet en bij de deur ook niet, binnen in de hal wel al overal blije vol verwachting gezichten, een paar verpleegster on a stage delen rozen uit en een burlesque geklede dame zingt crooners ala Jessica Rabit, waar ze ook wel iets van weg heeft, qua haarstijle en aankleding.

Snel even omkleden, tas dumpen en ik ben er klaar voor, altijd weer een lekker gevoel, die leren klilt aan en deze keer niet dat goth vertergesloten corsetstrakke overhemd, misschien toch iets te veel stof voor hier, maar een leren hesje. De dresscode: Leather, latex, plastic, uniforms, Fetish Lolita, Burlesque, Metal, Cross Dress, Schoolgirl/boy, Medical, Baroque, body art en fetish Glam wordt meestal rigoreus nagestreefd door de doorbitches. Ik zeg dan nagestreefd, want met zoveel mensen die in en uit lopen en wellicht gewoon een tshirt even in de hand hebben om door de controle te komen, is een slippertje bijna niet tegen te houden. Misschien zou het een idee zijn om ook binnen Dresscode police te hebben lopen, die de mensen die erdoor glippen alsnog af te vangen. Sommigen klagen erover dat het te streng is, maar dan zeg ik lees de dresscode dan!! Anderen klagen over de stofdragers die erdoor geglipt zijn, en die hebben wel gelijk, maar als je ziet hoe druk het is bij de ingangen en dat mensen als er iemand anders wordt tegengehouden wegens verkeerde kleren er snel in stoffen zwarte broek of t-shirt doorheen glippen, ja dan is het bij ondoenbaar.

Het is nog erg rustig op dit tijdstip, men danst wat in de main en men loopt rondjes op zoek naar bekenden en vrienden, net als ik dus eigenlijk. Alleen de main en een kleine zijzaal zijn open en de rooklounge die ook toegang geeft tot een buitenterrein, waar banken staan, een soort tentjes en een bar is en je iets te eten kan halen als ik het goed heb, want ik heb net thuis al even gegeten dus echt geen honger nu. Heerlijk even zitten in het avond zonnetje, gezellig babbelen met anderen die er zitten en die ik de rest van de avond en nacht nog wel meer zal tegenkomen, altijd grappig hoe snel je op een fetish feest in contact komt met andere mensen en ze ondanks de drukte ook weer steeds tegen komt dan. Vreemd ook wel om op dit ur van de dag in het zonnetje te zitten in je fetish gear, toch wel even een nieuwe ervaring voor de meesten van ons. Even lekker roken in de buitenlucht en dan weer naar binnen, waar het steeds drukker wordt. De eerste bekenden zijn gespot, Ro en Do zijn er ook weer en even later zijn ook Marcel, Sandra en de rest van die gang ook in tha house. Gezellig allemaal weer.

Tijd om eens even een dansje te gaan wagen, want haha we zijn hier om te feesten, niet om te hangen immers. Er is een enorme line-up aangekondigt voor de diverse area's, waarvan sommigen pas later op de avond open zullen gaan, naarmate het drukker en drukker wordt, niet helemaal onlogisch en onverwachts, dat is meestal het geval met zoiets toch?

Line-up:

Hosted by B.I.T.C.H.:
Live: Brigitte More, Cross, Jean, Ko-c, Marius, Mike S, Mindaugelis, Quintin, Randy Katana

Hosted by Boudoir Bizarre:
Alberto V, Da Dominator, Ed Mission, Francois, M.E.M, Quest

Hosted by Slaves for Passion:
Astrid, Miss Amy, Miss Wendy, Secret Simba, Vika Kova

Hosted by Kinky on the Beach:
Alberto V, Bruze, Ed Mission, Hank, Iwan, Ko-c, Revana

Hosted by DJ Promotion.nl :
Blue Dragon, Le-on, Miss Djackie, Frenckel, Gusto,Mitch B, Delirious, Franco

De line-up is dermate lang en de avond van zeven tot zes nog langer, dat ik echt niet kan onthouden wie waar draait en wanneer, ik ben al blij als ik de helft van de avond haal denk ik aan het begin van de avond. Overigens vind ik het wel jammer dat er buiten geen muziek is, want het is zeker goed te doen af en toe naar buiten voor frisse lucht en een rokertje, maar dan mis ik de muziek wel, zeker naarmate de avond vordert. Over de hele avond is de muziek heerlijk dansbaar en afwisselend van stijl en intensheid, overal voor iedereen wat wils zeker als er meerdere zalen open zijn. En niet een keer alleen maar de hardstijl kanten, maar ook meer mainstream geluiden in de main. Ik kan me ook erg goed vinden in de kleine Slaves for Passion zaal, maar daar is het wel het warmst van allemaal, dus daar blijf ik steeds kort. Verder is de muziek in de Boudoir zaal zeker als DJ Da Dominator en Ed Mission draaien heerlijk en in de main blijven zeker de sets van Ko-C, Mike S en Jean me bij, dat allemaal overgoten door de stem van Da Silva. De rest van de muziek is voor mij ook de hele avond lekker, maar zoals gezegd, te veel om allemaal op te noemen.

De aankleding van de zalen ziet er overigens ook wel weer goed uit, met de rood zwarte doeken achter de stage in de main en de VIP, de cage voor de fotomomenten voorin en zeker de met camouflage doeken afgescheiden playrooms bij Boudoir. Ook mooie visuals on big screens en natuurlijk de belangrijkste aankleding van vanavond de mensen zelf. Weer heel mooi om te zien wat mensen bedenken aan creaties en ook leuk dat sommigen meerdere setjes mee hebben blijkbaar, want ik zie een aantal mensen in steeds iets anders verschijnen lijkt het wel. Een jongen met een corset vetersluiting door haken en ogen die in zijn huid op zijn rug zijn aangebracht oogst mijn inziens wel de meeste bewondering, geweldig mooi gedaan en echt een headturner. Een vriendin van me komt er overigens na een paar uur achter waarom haar nieuwe corset toch zo vreemd voelt, ze heeft het de hele tijd al op zijn kop aan, gul lachend om de vergissing trekt ze het uit en geholpen door een vriendin rijgt ze zichzelf weer in, deze keer goed om.

Nog steeds komen er mensen binnen en hoewel het feest al uren duurt en het net is of het al tegen 3 uur 's nachts zou moeten lopen, is niet minder waar, het is nog maar bij tienen of zo. Inmiddels is Vincent ook gekomen, die heeft toch nog oppas weten te regelen en samen gaan we de zalen weer een keer rond. Een biertje erbij en even bijpraten. Overal komen we nu bekenden tegen, Indira,William, Floor, Tony, Nick, Ineke, Krijn en Ilse, Dominique, Jim, Marco, Fran, Marsje en nog veel meer, er lijkt wel geen einde aan te komen. Veel mensen die ik ken van heeeeel ander soortige feestje zijn ook allemaal naar hier gekomen blijkbaar. Belangrijk meeting point is opeens de rooklounge geworden, want de meesten blijken ook te roken, haha af en toe is er bijna niet weg te komen daar, ben je er net uit kom je de volgende tegen die net gaat roken em je dus weer meesleurt die kant op want kom op ff gezellig!!!

Dan weer een tour de force door het hele gebouw, maar de meeste keren kom ik niet verder dan de main of de kleine zaal links, waarna ik dan toch weer in de achterzaal uitkom, omdat het daar ook wel erg lekker dansen is, iets minder vol en warm vooral, en een snelle route naar de VIP voor de bar daar en af en toe een bakje overheerlijk en koel fruit. Top verzorgt weer allemaal, zeker die enorme ventilator die in de VIP staar, even lekker van top tot teen gekoeld worden en droog geblazen. Zeker nodig, want het zweet loopt bij iedereen in grote hoeveelheden van het lijf. De meer fijn beneusden zullen vanavond een fieldday hebben hahahaha. Maar de zweetfetishisten nog meer, als die geurende lichamen.

Heerlijk verkoeld dan weer verder, even de hal in en de stands bekijken, mmmhh iets nieuws kopen of toch maar even wachten? Het laatste dan maar, want in een winkel shopt het toch even rustiger denk ik zo. De zangeres doet nog steeds haar best, de verpleegster nemen vrijwilligers uit het publiek onderhanden en delen nog steeds rozen uit.

In de main zijn overigens tussendoor ook steeds shows te zien, bondage, modeshows en eentje waarbij een man zich aan haken door de huid van zijn benen laat optakelen en zo boven het stage en het publiek zwaait. Zoals meestal met deze avonden krijg ik van de meeste shows niet veel mee, omdat ik net weer even elders was. Onder het stage overigens de darkroom, couples only, maar blijkens veel gehoord commentaar toch veel lastige mannen die het nodig vinden mee te doen, oftewel gewoon anderen lastig vallen. Controle bij de ingang van de room gaat wat ver, maar iemand die je kunt aanspreken als je wordt lastig gevallen er heel dichtbij lijkt mij wel een goede! Verschillende soorten play en darkrooms, waarbij je kan kiezen of voor couples only of voor iedereen, dan weet je wat je kunt verwachten.

Niet alleen over de playrooms hoor ik die klacht, een kennisje heeft zelfs even een korte rok vervangen door een lange, want grijpgrage types schijnen het een uitnodiging te vinden. Jammer hoor zulke mensen verpesten wel de sfeer. Velen roepen dan ook ja het moet couples en single women only worden, maar ik denk dat je dan aan het doel voorbij schiet en ook de single mannen die zich niet aan alles en iedereen vergrijpen over een kam loopt te scheren. Naar mijn idee zijn er al dat soort feestjes genoeg ook en wie zegt dat alle lastige mannen single zijn? En als ik dan hoor dat sommige mannen er blijkbaar niet inkwamen, gewoon geld bieden aan dames om ze mee naar binnen te loodsen en dat die dames daar ook nog op ingaan, dan hou je het toch nooit tegen, ook niet met een couples en single women only regel. Misschien wel op kleinere feesten, maar op zoeits groots is het toch moeilijker in de hand te houden.

Maar genoeg over de perikelen, haha terug naar het feest, het is allemaal veel te leuk en geweldig om zo lang stil te blijven staan bij de paar smetten die er rondlopen immer. Ik ben toe aan even hangen en kies de lounge weer, even zitten en babbelen, even naar buiten en afkoelen. Dan weer back to the backroom en nog meer moves! Heerlijk dansen in de uitgelaten menigte, genieten van de sfeer en vooral de blije mensen om je heen. De tijd lijkt te vliegen, maar vreend genoeg is het pas een uur of drie. Vincent is al helemaal gebroken, heeft ook nog gewerkt vandaag en gaat naar huis. Ik ga weer even de main in en dans daar een tijdje tot ik het te warm heb, even naar buiten en chillen, haha echt wel, want het is inmiddels echt wel koud buiten. Marsje test haar nieuwe zweepjes hahaha ja hoor sla maar, what doet die niet zeer dan? Tuurlijk wel, maar dat laten we even niet merken toch? Net als met kaarsver spelen, sommigen kijken heel anstig als je een kaars leeggiet op je hand of je arm, maar het is maar heel even heet en daarna alleen maar aangenaam warm.

In de hal zitten Marcel en John evne uit te puffen op een van de banken, goed plan, even achteroverhangen en de benen rust geven, even lekker loungen, drankje erbij en de voorbijgangers eens bekijken. Geweldig toch steeds weer om te zien hoe mensen hun best hebben gedaan op hun outfits en het gehele plaatje. Ok sommigen denk je mmhhh jammer, maar het is toch mooi dat het allemaal kan en mag hier en dat iedereen elkaar toch met respect behandelt, hoe afwijkend van bouw of preferred fetisch stijl ze al dan niet gekleed zijn. Dan is het tijd voor een broodje, die gelukkig snel voorhanden blijken in de foodcorner. Een blik op de klok leert dat het inmiddels al over 4-ren is en aangezien ik nog wel even verder wil feesten zoek ik de main weer op en ga nog een tijdje lekker los, de lounge is ook goed toeven nog steeds, tot later de buiten deuren dicht zijn, dan wordt het snel benauwd in het rookhok. Maar dan loopt het feest bijna ten einde, de laatste uren zijn gevlogen, nog even die paar bekenden gedag zeggen die er nog zijn, omkleden en toch nog lang blijven hangen en napraten.

BITCH is over voor vandaag en heeft zeker weer een lekker feest neergezet!!! Klagers heb je altijd en ook deze keer weer, maar de algemene stemming is er toch eentje van GEWELDIG FEEST, waarom nog tot februari wachten? Kan er niet nog eentje tussendoor? Check www.crazyland.org voor de officiƫle foto's en meer info over de next BITCH en andere feesten van Crazyland! Check de agenda hier op de guide voor andere fetish of mainstream feestjes!

Dick aka Diego


BITCH Festival
*
06-09-2008
B.i.t.c.h.
*Like DJGuide

layer1 area