Loading...
Beachfreaks @ Beachclub Vroeger
*

Waar gisteren de regen en de wind het wonnen, heerst nu de zon en stromen de mensen in grotere getalen toe. Zo ook bij Vroeger, waar weer een editie van Beachfreaks op het programma staat, net als de eerste versie met wederom [dj]Sander Kleinenberg[/dj] en Dennis Ruyer. Johnny de Mol stond eerst ook weer in de line-up, maar die is er in de aanloop naar deze dag van verdwenen.

Markuz Schulz die als grote naam op de aankondigingen staat blijft gelukkig wel staan. Hoewel ik het wel jammer vind dat Johnny niet komt draaien en daarmee de kans verkeken lijkt dat het feest na 23:00 nog doorgaat omdat hij heel enthousiast de decks gewoon nog even over nam de vorige keer om het feest naar 24:00 door te trekken. Het is heerlijk zonnig als ik rond zessen bij Vroeger aankom en binnen staan er ook al heel wat bekenden te wachten op wat gaat komen. Jan, Berteke, Lijntje, Chant, Leo, Laura, Peter, Marcel en ga zo maar door. De hele progressive crew is weer aanwezig.

Buiten wordt ik naar een paar strandstoelen getrokken door een paar brullen, haha Jeanette en Wim zijn er ook weer en die liggen nog even lekker te chillen met een paar Belgische (Waalse nog wel) badgasten, dus ik haal mijn middelbare school Frans weer even van de plank en voeg me bij het groepje. Lekker even genieten van de zon en de mensen en een hoogstaande conversatie in het Frans. Op de achtergrond klinkt een zomers muziekje, maar nog niet het diepere genot van de progressive techhouse van Sander Kleinenberg waar ik voor gekomen ben. Groot is dan ook mijn verbazing als ik hoor dat Sander Kleinenberg al begonnen is, wat is hier aan de hand dan? Na ja we zullen het merken als de avond vordert en we straks naar binnen gaan. Voorals nog zitten we ondanks de nogal irritant dwarrelende zandkorrels lekker buiten te loungen.

Als we genoeg van het hangen hebben en de Walloonse zuiderburen Samira, Chris en Olivier, de patatekes en burgers die ze hebben gehaald op hebben, verkassen we toch richting binnen en het terras, al was het alleen maar omdat zand net als bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu wel zo ongeveer overal zit. Binnen is het inmiddels al een stuk voller, hoewel ook het terras, waar gerookt mag worden redelijk goed in gebruik is. Het is inderdaad Kleinenberg die achter de decks staat en deze muziek voortbrengt, best dansbaar enzo, maar toch echt niet des Kleinenbergs te noemen, hij lijkt ook wat ongeïnteresseerd achter de decks te staan. Het klinkt allemaal wat vlak en zonder passie, als later blijkt dat de beste man buiten staat te bellen en te sms-en onder zijn set, denk je wel WTF is going on. Dagje geen zin, hangover van gisteren, eentje aan het kweken voor morgen, in ieder geval lijkt hij er niet helemaal bij. Waar is de Sander van This is op Qday in Studio 80 of de vorige Beachfreaks bij de opening van Vroeger? Mmmhh je zou bijna willen dat Johnny de Mol er wel was en niet deze Sander.

Tuurlijk blijven we dansen en lol hebben en is het vanwege de vele bekenden een gezellig avondje voor in de boeken, maar ja we willen ook nog wel een beetje muziekaal genoegen dan. En dat blijft vooralsnog iets onder peil. Maar dan verandert er iets, en gaat de muziek toch meer richting wat we willen horen en klinkt er weer iets van de Sander Kleinenberg door zoals we die kennen. Iedereen kan wel eens een mindere dag hebben, maar deze was wel erg minder voor mijn gevoel beetje jammer dus.Nog even genieten van deze lekkerdere klanken en dan is het tijd voor Markus Schultz, die eerst verder gaat op de weg van de proggy tech, maar er al snel zijn meer eigen trance draai aan geeft. Stond hij laatst nog in de Melkweg met een hele batterij aan lasers en lichteffecten te draaien in een heel andere setting, de intensiteit van de set en de inzet van deze dj zijn er zeker niet minder om in een gewone Nederlandse strandtent, nou ja gewoon, de grootste van Europa schijnt. In ieder geval kan het hem niet schelen dat er hier minder publiek staat dan in de Melkweg, het enthousiasme van het publiek komt zeker over in de zaal en vice versa, As the rush comes whoah wat een reactie van het publiek, op een toch wel wat ouder nummer en hoe geniet Markus er zichtbaar van dat deze crowd mee gaat met waar hij heen gaat.

Dan komt 23:00 naderbij en iedereen vraagt zich af of het inderdaad is afgelopen op het vooraangekondigde tijdstip. Vika Kova de MC van tonite die overigens zeer opde achtergrond aanwezig was qua meezingen en kreten tussendoor, kondigt de avond af, maar Schulz doet nog één plaatje en nog één en dan gaat ie gewoon door, voor een inmiddels zeer blije menigte. Hij plakt gewoon nog even 3 mooie kwartieren aan zijn set en om kwart voor 12 sluit hij uiteindelijk af. Een mooie set gehoord, een heerlijk feestje gehad, een held van een sokkel zien stappen (voor deze keer dan, next time krijgt Sander toch wel benefit of the doubt) en een held opgestaan. Markus is weer een paar treden gestegen in mijn lijst van grootse DJ's, je kent het wel, die lijst van ik moet erbij zijn als die man komt draaien. Hopelijk komt hij deze zomer nog een keer naar onze stranden en mogen we nog zo'n mooi avondje meemaken. Check de agenda hier op djguide voor meer feesten aan het strand of www.beachclubvroeger.nl voor feesten aldaar in het bijzonder.

Diego aka Dick


Beachfreaks
*
10-08-2008Like DJGuide

layer1 area