Loading...
Rockit vs. Ensemble: 1+1=1 @ Westerunie & Westerliefde
*

Rockit & Vs Ensemble : samen rocken bij de Westergas.

Op zaterdagavond 9 augustus bundelen Rockit en Vs. Ensemble hun krachten om een technofeest neer te zetten in de Westerunie/ Westerliefde. Deze zalen liggen net naast de Westergas en hebben hetzelfde industriƫle uiterlijk, dat past altijd goed bij donkere technobeats. De organisatie verloopt soepel, een groot verschil met Rockit Open Air dat recent nog negatief in de pers kwam. Het kan dus zeker anders: geen lange rijen, vriendelijke uitmijters en een soepel verlopend feest. Men werkte met een muntjessysteem. Dat gaat natuurlijk vlot bij de bar maar de drankprijzen waren daardoor wel aan de hoge kant. Ook de 20 euro aan de deur is prijzig voor een feest met vooral Nederlandse Dj's.

In de grote zaal (Westerunie) had Rockit een aantal bekende Hollandse namen geprogrammeerd. Bart Skils opende de avond, wij konden net voor twaalven nog net de laatste klanken opvangen voor Benny Rodrigues overpakte. Benny liet zien dan hij naast commerciƫle tunes ook uit de voeten kan met techno. Erg goed zelfs. Tijdens de gevarieerde, dansbare set stroomde de dansvloer al snel vol en gingen de voetjes van de vloer. Het publiek op de deze avond was zoals gebruikelijk op een technofeestje: hip, aantrekkelijk en met een goede partyspirit.

Ook uit de kleine zaal klonken goede, diepe geluiden. Gedurende de avond bleef het daar echter vrij rustig. Op een aantal vaag uitziende figuren in korte broeken na, waagden weinigen zich hier op de dansvloer. De technozaal was toch favoriet.

Na Benny Rodrigues was de beurt aan Joris Voorn die een live-optreden deed. Een aardige set maar het miste toch net de glans die Benny wel wist te geven. Het geheel bleef een beetje vlak ondanks het toch stevige tempo. Secret Cinema mocht de avond afsluiten. Vaak geeft Jeroen Verheij live-optredens maar deze avond deed hij een Dj-set. Getooid met zijn kenmerkende hoofddeksel ging hij echter net zo hard los als live. En zo ook het publiek: het podium werd beklommen door enthousiastelingen en ook in de zaal gingen de handen de lucht in. Techno zoals techno moet zijn.

Op de flyer stond als eindtijd 'till late', helaas werd voor ons besloten dat 04.00 uur laat genoeg was. Dat was even schrikken, die avondklok kwam eerder alleen voor in de Panama vanwege een de regels van stadsdeel Zeeburg. Op het Westergasterrein doet men daar normaal niet aan. Erg jammer gezien er nog steeds genoeg mensen waren en de sfeer top was.

Zelf hadden de organisaties beredeneerd dat 1 + 1 op zou tellen tot 1 geheel. Het was zeker een geheel goed feest, ik zou dan ook zeggen dat 1+ 1 zeker een 8 wordt. Tip voor de volgende keer: minimaal doortrekken tot 05.00 uur, iets goedkopere prijzen en verder doorgaan, vooral doorgaan!


Rockit vs. Ensemble: 1+1=1
*Like DJGuide

layer1 area