Loading...
Welcome To The Future
*

Met een ontembare force van maar liefst 40 (!) artiesten heeft de organisatie WTTF haar bezoekers weten te paaien en weten weg te houden van de andere evenementen op deze dag. Dit zero-drugs-festival heb ik vorig jaar gemist, het werd mijn missie om het dit jaar wel te beleven.

Hoe mooi de concurrentie werkt als op deze zelfde dag een ander topfestival wordt gehouden werd al vroeg duidelijk. Aan het einde van de middag kwamen de eerste testdruppels. Vijf stages met vier tenten dus schuilen was een optie. Ladies and gentlepeople WTTF is een feit.

Ik trof hier alleen de liefhebbers van poederdroge minimal tot kletsnatte techno. Wat betreft de verwachting dus helemaal goed. De grootste namen binnen deze muzikale range zijn benaderd en binnengehaald. Edoch, er wordt qua artiesten niet in dezelfde vijver gevist als dat andere feest op deze dag. Het resultaat is sterk merkbaar. Niettemin dankzij de voortreffelijke smaak van de orga. Tenten met openingen zo ruim dat je zelfs buiten rokend het idee hebt dat je nog in de tent staat voor de neus van de eerste DJ die het Circus aan het opwarmen is. Hij presenteert zichzelf hieronder maar je kent hem vast van Jason & the Argonauts of van Rusland Reunion Group

William Kouam Djoko

Het klinkt vreemd dat je zo nuchter als een glas water toch jezelf moet wegsleuren naar een ander optreden om niet een te eenzijdig beeld te geven. Een klein stukje lopen over het knusse terrein wordt beloond met alweer een performance waar je U tegen zegt. All the way from Canada voor ons de artiest die zo groot is dat hij zijn naam moest delen met zichzelf.

Guillaume & the Coutu Dumonts

Het klinkt zo lekker dat blijven staan eerder de optie is dan doorstiefelen. Er vallen wat druppels maar niemand is hier voor een modeshow dus de kleierige hielen worden voor lief genomen en het stampen gaat door. Het is treffend hoe de gemiddelde inwoner van de VS of Canada het niet zo nauw neemt met het milieu. Des te fraaier is het te bemerken dat zijn in Europa woonachtige landgenoten zelfs de oudere sing-a-songs weten te recyclen tot een volwaardig dansbare maaltijd. Waar minimal en vocalen elkaar leken te bijten maakt Heartthrob er een mooie consumeerbare saus van. Niet voor niets zijn beide inmiddels gelukkige inwoners van de EU. Ondanks de Europese invloeden kun je duidelijk horen waar zij hun wortels hebben

Heartthrob Live

Daar waar de regen zijn werk goed doet is het niet minder rustig. Nieuwe kansen ontstaan op de vloer. Wie vlucht voor nat wordt met een glimlach vervangen door wie dichter op het spreekwoordelijke vuur wil dansen. Het is zo eenvoudig en daardoor nog steeds fun. Een enkeling is werkelijk van suiker, moet vluchten voor de regen en laat zich bijvullen met de nodige koolhydraten te verkrijgen bij Oxfam Novib. Er is zoveel te zien en welhaast tegelijkertijd. Nu dus een kwestie van hard kiezen of stom toeval als je ergens staat te luisteren.

Lang niet gehoord of gesproken maar regelmatig actief in Nederland. Het feierschwein uit Frankfurt Am Main. Het kan er maar eentje zijn. Al meer dan 28 jaar actief in de scène en niet te verwoesten. Altijd hetzelfde humeur in de plus en leider van wat hot is of wordt. De wortel rules again

Karotte

Het pact met de weersomstandigheden lijkt te werken. Ik zie steeds meer besmeurde voeten. Maar er hangen geen kluiten aan. Het terrein is heuvelachtig en begroeid met gras en daar waar nodig ligt het goed vlak. Geen modderpoelen, niet koud dus iedereen gaat ongehinderd door met plezier. Dansen, dansen, dansen en vooral op onze eigen topper.

Bart Skils pt I

Muziek bindt en dat is maar goed ook. Zoveel diverse mensen die één ding gemeen hebben, muziek. Ze vinden elkaar op de groene- niet zompige zoden van 't Twiske. Maar dan wel met muziek. Het gevoel telt, het gevoel dat je niet dat ene 'plaatje' gaat horen als die of gene draait. Nee, het gevoel dat er iemand werkelijk zijn stinkende best heeft gedaan een set samen te stellen. De set die je niet kent en die je aangenaam verrast. De set die ook gewoon strak past in de muzikale stroming die bij dit feest hoort. Nog een keertje dan

Bart Skils pt II

Het houdt niet op want terug bij de Future-tent wordt ik verwelkomd door de warme klanken van onze Franse Amsterdam based housy minimalist. Een willekeurige greep uit de namen die je in verband met hem kunt brengen levert al gauw de conclusie. Deze man is verantwoordelijk voor de nieuwe EU-sound namens Frankrijk. Je zou dit aanhorend met de ogen dicht toch echt niet vermoeden dat Detroit zo dichtbij lag?

Julien Chaptel

Werkelijk elke stage is een feest opzich, dat moet ik de orga meegeven. Een stukske lopen om de benen te strekken (hehe) is geen opgave want weldra komen alweer goede klanken tegemoet. De main acts zijn overal, van de kleine stages tot aan de mainstage. De goede verdeling heeft zo'n magisch effect dat iedere bezoeker elke tent aandoet en dan niet om te eten maar om het te beleven met de voeten! En ook hier weer een buitenlandse Amsterdammer aan het werk. Het resultaat mag je beluisteren.

Dave Ellesmere

De kleuren worden vervangen door donkere tinten en schimmen. De warmte van de zon is overgenomen door een vleugje wind dat je doet beseffen dat je goed gedanst hebt. Het kunstlicht is explosief en doet alles opleven. Voor deze dag is het goed om een goede conditie te hebben. Alles in te delen in kleine partjes zodat het in zijn geheel kan worden verorberd. Regen is bij de klagers, wij klagen niet. Klaag jij bij het horen van dit?

Joey Beltram

'Voor elk wat wils!' zo luidde vroeger het affiche als er een bont circus onze stad aandeed. Het is met WTTF in ere hersteld. Natuurlijk is er de 'last but NOT least' en die krijg je ook. Maar denk erom, alles was goed. Ik heb het meerdere mensen horen zeggen. Iedere tent was goed

Luciano

Goed, ik zal me niet opstellen als een politicus die de mindere kwesties negeert ten gunste van zijn zaak. De regen was een feit. Buig het dan om en stel je de volgende vraag. Is het niet eeuwig zonde om tijdens een leuk festival al dat water op je kop te krijgen in plaats van in een bekertje?

MK2


Welcome To The Future
*
Welcome to the Future festival
*Like DJGuide

layer1 area