Loading...
Taste-It!
*

Ik was er voor gewaarschuwd; nadat je bent uitgeweest in Ibiza vind je de feesten in Nederland helemaal niets meer. Maar het weekend bankhangend doorkomen is niet aan mij besteed, dus besloot ik om mijn eigen conclusie te vormen over dit onderwerp daarbij leek het me tijd om naar de strandclub te gaan waar ik al een paar jaar langs loop en waar ik veel over hoor, maar waar ik op de een of andere manier nog nooit binnen ben geweest. Taste it werd het feest waarbij ik deze nieuwe ervaring, bloomingdale, zou gaan bezoeken.

Terwijl we richting het bloemendaalse strand lopen zijn de geluiden vanuit bloomingdale steeds duidelijker te horen. En niet zomaar geluiden! Niets minder dan mijn favoriet voor deze zomer; cré sabe 2008, klinkt vanuit de strandclub. Dat het regent en dat er een behoorlijke wind is kan me even niet schelen

Eenmaal binnengekomen daalt mijn enthousiasme naar een wat lager niveau. De ruimte is niet echt wat je noemt goed gevuld en de mensen die er staan lijken meer te genieten van hun drankje dan van de muziek. Ik besluit me er maar bij neer te leggen dat het misschien zo de hele avond wel zou kunnen blijven, dus laten we er maar het beste van maken! na een kleine verkenning door bloomingdale vinden we uiteindelijk vooraan bij de dj booth toch nog een groep dansende mensen, waar wij ons dan ook moeiteloos bij aansluiten. Wat wil je ook met lucien foort achter de draaitafels! Heerlijke beats zijn te horen terwijl op de achtergrond het beeld van een strand in de herfst is te zien. Langzaam beginnen meer mensen te dansen en wordt er voorzichtig gedanst op de blokpodia in de zaal, maar the place to be is toch nog steeds helemaal vooraan. Ik kon eigenlijk toen al de conclusie trekken dat genieten van de nederlandse feesten na het uitgaan in ibiza totaal geen probleem is voor mij, maar goed laten we maar niet te voorbarig zijn

Tegen het einde van lucien's set is bloomingdale dan toch wel echt helemaal gevuld en begint het ook behoorlijk warm te worden. Waar eerst iedereen nog een vest of jas aan had, staat nu de hele zaal in t shirtjes los te gaan op de laatste tonen van lucien. Na hem is het benny rodrigues, mijn held, die de wheels of steal overneemt. Weer krijgt hij het voor elkaar om funk house achtige nummers heerlijk te mixen of te laten overgaan in de wat hardere techno sound. Ik ben duidelijk niet de enige die hiervan geniet, want de over het algemeen stilstaande menigte is nu toch echt over gegaan in een losgaande groep. Als de tonen van thief in gezet worden aangevuld door 'deeper love' vocalen van dorothy sherman heeft het feest toch echt wel een hoogtepunt bereikt; en dat al om half 9! Niet veel later blijkt dat de sfeer nog beter kan worden als 3 minutes to explain wordt gedaan. Alle handen gaan de lucht in en er wordt volop meegezongen! Helaas komt aan al het moois een einde, zo ook aan de set van benny maar mijn treuren duurt niet lang, zijn opvolgers zijn namelijk niemand minder dan sunnery james & ryan marciano!

Zij krijgen het voor elkaar om terwijl het regent de zomerse geluiden toch nog goed te laten klinken. Ondertussen worden de blokpodia betreden door danseressen inclusief parasol. Opgezweept door hun en de muziek van het heerlijke dj duo dansen we tot het einde van het feest en is het helaas toch echt tijd om richting bushalte te gaan terwijl we daar in de regen de avond een beetje aan het nabespreken zijn kan ik toch wel echt de conclusie trekken dat ik heb genoten. Bedankt taste it, bedankt benny, lucien, sunnery en ryan, bedankt bezoekers van bloomingdale, het was geweldig!


Taste-It!
*
03-08-2008Like DJGuide

layer1 area