Loading...
Fashion Friday @ Panama
*

Oooow die twijfel, wat doe je aan naar een fashion event naar aanleiding van Amsterdam Fashion Week? Hahaha yeah right, come on, get a life, get real, gewoon aantrekken wat lekker zit toch? Ok als het dan leuk staat is meegenomen, maar om er nu een compleet drama en een spektakel van te maken, not for me! Waarom ga je er dan heen kun je je dan afvragen, maar ja met Roog, Todd Terry en Plastik Funk in the Theatre en dan ook nog een de boys van Real House, Prunk le Funk b2b Jey Bero, Jasper Clash b2b Jordi Galano en Denniz (zijn back 2 back Groovexpress heb ik niet gezien of gehoord) in de Studio, redenen genoeg om deze vrijdag maar weer eens richting de Eastside te vertrekken.

Zelfs voor 12-en al een rij voor de deur, dat beloofd wat! Veel chica's in hun puikste outfitjes zo te zien. Sommige chico's doen daar niet voor onder trouwens en ik denk dat ik me niet vergis als ik zeg dat er daar onder zitten die meer tijd en aandacht aan hun uiterlijk en outfit hebben besteed dan de gemiddelde dame before a nite out. Wel weer een leuk om allemaal te bezien, de very fashionable, de overfashionable, de fashion misfits, de fashion mistakes en de fashion victims. In de hal is het in ieder geval al goed vol en kun je indien gewenst je nagels (WTF ?) laten doen. Door naar de main dan maar, daar is het ook al vol te noemen voor de tijd van de nacht, en doet duo Plastik Funk zijn best de mensen aan het moven te houden. Dat doen ze overigens helemaal niet verkeerd, lekker funky, lekker door, lekker latin en getting the heat up. Want damn het is hot in here en het zal gezien de temperatuur buiten wel niet te koelen zijn ook vanavond, dus me maken ons klaar voor een warme broeierige nacht. Daartoe al een stevige flyer als waaier uit de hal meegenomen.

Voor de booth en door het midden van de zaal een catwalk, die natuurlijk straks gevuld gaat worden met bespaar me een modeshow, maar nu nog vooral een obstakel vormt voor de normale rondgang door de zaal. (Wij Nederlanders moeten te klagen hebben toch?) Overal high heeled girls in flimsy summer dresses, nice nice nice. Nice the way they move too! Pfffft even een beetje frisse lucht scheppen in de hal, hahaha not, daar is het inmiddels übervol en komen de mensen in drommen binnen, de studio dan maar, Prunk en Joey on the decks, om ons even te laten horen hoe Real House music dient te klinken, iets dat ze zeker toevertrouwd is overigens, want je kunt niet anders dan bewegen hier, hoewel de zaal nu al sauna waarden bereikt qua temperatuur, is de muziek stimulerend en opzwepend to dance. Heerlijk de diepte in, breed uitgemeten House music! Goed dat de Real House crew weer eens in deze buurt te horen is, want aangezien de meesten R'dam based zijn, ligt het voor de hand dat ze daar veel vaker te beleven zijn.

Ok even weer de zaal uit, voor een heatstroke mijn deel wordt, even ademhappen en een koele airco bewaaide plek zoeken. Her en der kom je verhitte bekenden tegen, die allemaal met ietswat bezwete hoofden en puffend de ronde doen en ondanks alle verhitting toch een dansje wagen. Plastik Funk is nog steeds lekker bezig en er is al bijna geen doorkomen meer aan in de volle bak. Bij de bar lopen de wachttijden al iets op, en staan de boys en girls hun uiterste best te doen iedereen van verkoelende lavingen te voorzien, terwijl ze ook zichtbaar genieten van de muziek en de crowd in de zaal. Tussen alle drukte door rennen de managers weer eens van hot naar her en staan de runners voor een bijna onmogelijke taak overal de glazen en flesjes op te pikken voor die als scherven de vloer bezaaien. Back to Real House en de echte house beleving daar. Hey daar hebben we Connie en Jeff, hoe kan het ook anders als Real House er is en ook nog eens Todd Terry. Altijd leuk ze tegen te komen, was ook alweer veeeeeel te lang geleden.

Op naar buiten voor een smoke, gelukkig is de ruimte bij het restaurant al open en hoeven we niet door de drommen mensen die nog steeds binnenkomen naar de plek bij de ingang. Wat overigens wel op begint te vallen nu er binnen geen rooklucht meer hangt, zijn alle andere luchten die je reukorgaan aanvallen, not nice at all, kan ik je zeggen. Hahaha, geef mij maar naar rook stinkend kleren die je in de machine gooit na een nite out, in plaats van de lucht van verschraald bier, poison pitt oksels, zweetvoeten en de occasional fart. Vroeger werd dit alles gemaskeerd door de rook, maar nu is het zo af en toe een regelrechte aanslag op je sense of smell, zooow heey je zou bijna met een deo rond gaan lopen en af en toe iemand even onder handen nemen. Voeg daarbij nog de mensen die copieus met knoflook gegeten hebben en je kunt je de mêllee aan luchtjes wel voorstellen, tijd voor een nieuwe trend, feestgeuren, in iedere zaal een andere onaangename luchten verdoezelende geur, of simpel iets verspreiden via de airco's, luchtverversers of zelfs de rookmachines. Maar ja, als die zoals vanavond de tent niet kunnen koelen, hoe gaat dat dan werken?

Buiten voel je overigens gewoon de warme lucht van het gebouw afstromen, heel vreemd, af en toe een warme bries die over je heen komt. Back inside maar weer en on to the main, want Roog is begonnen inmiddels, even lekker genieten van zijn muziek, maar helaas, de modeshow is ook begonnen en dat is dan weer jammer vind ik, want het verstoord het geheel van feestbeleven voor mij. Dan maar weer naar de Studio, waar Denniz een heerlijk diep setje staat te spinnen in zijn eentje, hebben de anderen vanavond versterking, hij moet het in zijn eentje klaren, maar zo te horen komt het helemaal goed, hem wel toevertrouwd die spot on his own. Een goedgestemde lady mc erbij en het is helemaal een genot hier in de kleine zaal. Van mij mag deze crew wel vaker de studio komen hosten, lekkerrrrrr!!!! Waar het in de main met Roog er nu vooral wat harder en meer electro aantoe gaat, zoekt Denniz in de studio de underground sounds af en de echte huismuziek! Ondanks de warmte blijf ik nu toch maar even hier dansen tot het me echt te veel wordt en ik weer even verkoeling nodig heb.

Die vind ik weer in de main, waar nu de modeshow over is en Roog de zaal nu echt voor zichzelf heeft, de muziek beter lijkt geworden. Waarschijnlijk was ie net ook al top, maar liet ik mezelf teveel afleiden door dat gewandel op de catwalk, nu is de zaal weer onverdeeld voor Roog en vice versa en dat hoor/voel je. Even los hier dan maar weer, ondanks het ruimte gebrek en de heat. Lang hou ik het door die heat echter niet echt vol en ik doe weer een rondje via de smoke stal buiten door de hele tent. In de Studio hebben Jasper Clash en Jordi Galano de decks over genomen en door dit met een hoog energie level en een lading older tracks die de old skool van morgen zijn, classics zijn het zeker al. Heerlijk weer eens een aantal nummers van de laatste jaren langs te horen komen en weer te horen waarom dat ook al weer Real House Music is. Dan weer naar de main om Mr Todd Terry te beluisteren, die house held van het eerste uur, draait alweer een tijdje mee zou je kunnen stellen en weet nog steeds een zaal aan zijn voeten te krijgen.

Hoewel het er wel op begint te lijken dat de warmte toch slachtoffers onder de publieke belangstelling begingt te eisen. Het wordt toch wel al wat vroeger dan normaal stiller in de Panama, men gaat toch vanwege de hitte eerder weg lijkt het wel, of men kan zich niet helemaal in de muziek vinden, maar dat kan ik me bijna niet voorstellen, genieten met een grote G hier vanavond! In beide zalen is de muziek lekker, moeilijk om alleen daardoor te laten bepalen waar je je het beste kunt bevinden, ik laat me leiden door de warmte en ga steeds weer heen en weer als het me te warm wordt. Zo gaat het nog even door tot half 4 de stekker in de studio er onvermijdelijk uit gaat en we allemaal naar de main moeten voor de laatste klanken. Normaal zou ik dan tot het einde blijven want de muziek van Terry gaat ook maar door en door, oow zooow lekker om op de blijven bewegen, maar eerlijk gezegd, ben ik ook wel een beetje moe en leeg gedanst, de warmte maakt het toch net even zwaarder dan normaal en ook ik kies voor sluit het pad van de mindere weerstand en kies voor een verkoelende fietstocht huiswaarts in plaats van voor de laatste platen.

Fashion Friday was een modebewust avondje qua muziek, qua fashionheid, zal het er vast ook wel een geweest zijn, maar dat is voor mij van minder belang. House Music all nite long! Is toch wel waar het echt om draait! Check de agenda hier op de guide, voor meer feestjes met lekkere huis muziek of www.panama.nl voor de feesten specifiek in Panama. Next week Thursday is er weer DIESL, een heel anders soort avondje, dat je als je van Urban, Hip Hop, Ecclectic en Classics houdt zeker een keer moet gaan checken.

Dick aka Diego


Fashion Friday
*
25-07-2008Like DJGuide

layer1 area