Loading...
Flamingo Nights (Robert)
*

Een paar weken geleden stond een bericht op DJ Guide: Moby komt tijdens Flamingo Nights op Bloomingdale naar Nederland, niet met band maar als DJ. Kon het eigenlijk niet geloven. Wereldster Moby die inmiddels Ahoy al vol heeft gekregen, die in een niet al te grote club plaatjes komt draaien. Te mooi om waar te zijn. Ik had van een vriendin die op Torhout was geweest al gehoord dat zijn DJ set erg goed was geweest. Waarschijnlijk las ik het bericht toen het net op DJ Guide stond want ik kon me nog aanmelden als reporter. Sprookje of niet, in ieder geval proberen. (ik geloof nog steeds een beetje in sprookjes). En jawel, kreeg nog bevestiging ook. Ik ging naar Moby!

Zondag 20 juli, hoog zomer in Nederland met de gebruikelijke regenluchten. Mooi om te zien maar niet uitnodigend om op pad te gaan naar een beachclub. Maar het programma was te leuk. Vriend opgehaald en samen op pad richting Nederlandse kust. Altijd weer een leuk tochtje(als het niet te druk is). Vooral het laatste stukje over de duinweg richting Bloemendaal aan Zee.

We waren niet al te vroeg dus van het middagprogramma niet veel gezien. Maar het was al erg gezellig druk. Eigenlijk afgeladen. Bij binnenkomst stond Funkerman achter de decks en die draaide al erg lekker. Maar eerst nog even naar buiten om een sigaretje te doen. Want dat moet dus nu buiten. En eigenlijk al lang blij dat het daar nog kon want op sommige andere uitgaansplekken is het toch wel behelpen (zie review van Night time superheroes in Paradiso). Behoorlijk tijdje onderweg omdat het lopen niet echt snel kon. Maar de sfeer was goed dus middels wat intiem geschuifel de buitenzone bereikt. Nicotine!

Het uitzicht vanaf Bloomingdale is prachtig. Eigenlijk jammer dat ik niet vaker ga. Ik kom er eerlijk gezegd erg weinig. En dat is jammer. De locatie op zich is al een half geslaagde avond. En ook de mensen achter de bar en rondom zijn leuk. Topclub. Alleen in en uit lopen is er tegenwoordig niet meer bij. En dat is weer voor een strandtent wel jammer. Het is gewoon erg lekker om even over het strand te wandelen en dan weer terug. Of even iets uit de auto halen. Jammer. Zal wel weer met dat roken te maken hebben. Waarom doen mensen dat toch? Roken. Je zou er bijna van gaan stoppen. Bijna

Het begon een beetje rond half negen te worden. De tijd dat Moby aangekondigd stond. Wij naar binnen. En ja hoor daar stond hij. Ik ben niet zo'n 'sterrenvereerder' maar het was toch wel ontzettend cool om vlak voor Moby te staan. En Moby oogde vrolijk. Hij had er gewoon zin in. Kon je aan alles af lezen. En het klonk gelijk goed. Helemaal in stijl. Met de nodige brakes maar met goede vervolgbeats. De broeierige sfeer van Bloomingdale veranderde langzaam in een echte danceparty. Voordeel van het frisse weer (buiten werd je echt gezandstraald) dat binnen een aangename temperatuur was. En af en toe ging de deur open en kwam een koele bries de zaal binnen. Heerlijk.

En Moby maakte er iets geweldigs van. Natuurlijk kwamen een aantal van zijn hits ook voorbij. 'Go' kon gewoon niet ontbreken. Dit nummer is toch wel één van de allereerste echte househits en heeft zijn charme nog steeds niet verloren. Misschien het nummer met de allermeeste remixen (ok, er zijn er nog wel een paar, Blue Monday dan?, Sweet Dreams?) Ach, het deed er niet toe. 'Go' werkte nog steeds. There's a party going on! En ook Moby moet dit nummer zoveel gedraaid hebben dat het bijna niet meer leuk kan zijn. Maar hij had er nog steeds zichtbaar plezier in. Zo leuk om zo'n wereldartiest met zoveel plezier te zien draaien in Bloomingdale. Echt klasse, deze muziekmagiër. Want zijn cd's getuigen natuurlijk ook van een geweldige inventiviteit.

Het dak ging eraf in Bloomingdale. Bij een vooraankondiging stond dat er nog lang nagepraat zou worden over deze avond. Ik denk dat ze gelijk hebben gekregen. Moby was super. Tien minuten voor het einde van zijn set werd hem verteld dat hij dus nog tien minuten had. Moby krijgt tien minuten?!? Hij was zelf ook even verrast. Volgens mij had hij nog wel uren door willen draaien. Maar schema is schema. En de laatste tien minuten werden ook nog wel even extra bijzonder. Nog even een paar beats maar steeds meer werden het alleen maar sequences. En die gingen hoog, high, deep; noem het zoals je het hebben wilt maar de zaal ging uit den plaat! (ik kan ze nu, de volgende dag, nog horen, geweldig) En echte apotheose. En toen was het stil.. De zaal daverde richting Moby. Hij kwam, zag en overwon.

Maar de avond was nog niet voorbij. De eer aan Fedde le Grand om de decks over te nemen. Ga er maar aan staan, na zo'n set van wereldformaat. Maar heer Le Grand is ook niet de minste. Hij ging verder op de geopende weg. Met zijn trancy technobeats bleef de zaal aan het dansen. En hij houdt de beats lang aan wat ik persoonlijk altijd lekkerder vind dan te veel aan brakes die je vaak bij andere DJ's hoort. En meestal komt na zo'n brake alleen maar een hele diepe boem boem boem. Ook wel lekker, maar niet elke keer.

Maar Fedde stond zijn mannetje, ook na Moby. Het feestje ging gewoon door. De prachtige danseressen op de blokken maakte er een mooie en sexy show van. En al gauw stond ook het nodige publiek boven op de blokken. Overal waar je keek stonden wel mensen te dansen. Hoog tegen de muur, buiten op het terras; Eén grote kronkelende, bewegende massa. Jammer dat middernacht aan het opschieten was. Want om 12.00 uur was het afgelopen. Fedde le Grand draaide er een mooi einde aan. Nog even een klein rondje over het strand en hop de auto in. Een korte gedachte dacht nog even aan een afterparty elders maar was eigenlijk niet nodig. We wisten ook niet iets concreets en op de terugweg langs Westergasterrein en Panama zagen we alleen maar donkere ramen.

Flamingo Nights at Bloomingdale was een geweldig feest geworden. MC Gee, die het ook precies goed deed, vertelde nog dat bij Flamingo Nights 'the real thing'werd gebracht naast de vele andere feestjes. Dat vindt natuurlijk elke organisatie. Maar is dit geval had hij gelijk. Dit feestje was 'the real thing'. Goede club met leuk personeel, geweldige DJ's en MC en een geweldig publiek. En ook de visuals van Vlight.to waren top. Niet spectaculair wat betreft beelden maar wel heel goed wat betreft sfeer. De beelden waren goed gedoseerd en gaven Bloomingdale een echte High Tek atmosfeer. Als achtergrond van de DJ's en de danseressen werkte de schermen geweldig.(Moby maakte nog een foto van zichzelf met de schermen als achtergrond).

Nog een tip voor de terugweg: ga na Bloemendaal via Halfweg: Daar stonden vroeger de pulpfabrieken. Ik ging vroeger altijd met mijn ouders van Amsterdam naar Haarlem op visitie bij familie. En wij reden altijd via halfweg. Daar stonden dus de verwerkingsfabriek van suikerbieten. En precies bij halfweg stonden dus de schoorstenen waar op zijn tijd een ongelooflijke meur uit kwam. Echt niet te harden. De stank is (geloof ik ) inmiddels verdwenen. Maar op de vernieuwde silo's bij Halfweg is een lichtgevend kunstwerk aangebracht. Erg groot en hoog en met prachtige kleuren. En als je vanaf Haarlem richting Amsterdam rijdt ziet het er echt geweldig uit. Echt even wauw! Aanrader.

Flamingo Nights was een topfeest. Natuurlijk zijn niet alle feestjes zo. De ene keer is het meer als de andere. Maar er zijn inmiddels ook zo ongelooflijk veel feestje en festivals dat ik me soms afvraag of er wel voldoende publiek voor is. Maar tot nu blijkbaar wel. Nu maar even opletten dat we niet te verwend raken. Anders gaat het natuurlijk niet goed.


Flamingo Nights
*
20-07-2008Like DJGuide

layer1 area