Loading...
Fuck The Name
*

Line Up:
Afrojack, Apster, Bassjackers, Billy the Klit, D-Rashid, Irwan, Kenneth G, Luci├źn Foort, Lucky Charmes, Quintino, Real El Canario, The Partysquad, Victor Coral, Yasmin Le Bon
MC: Knowledje, MC Lady Bee

Al ver voor de datum wanneer het feestje zonder naam plaats zal vinden hoor ik er al veel over. Flyers, filmpjes, demo's. Geen wonder dat ik hierdoor erg nieuwsgierig ben gemaakt. Zelf ben ik ook nog nooit op de locatie geweest, dus tijd om eens een kijkje te nemen bij een, zoals mij ingefluisterd wordt, fijn feestje in The Sand. De line up beloofd in elk geval veel goeds.

Wat hebben we een moeite moeten doen om deze club te vinden! Ja, nog steeds is niet iedereen in het bezit van een 'Jannie', 'Truus', of Tom Tom. Hier hebben we dan ook erg van gebaald, want we konden toch echt het wegenbordje 'basisweg' niet vinden. Wel voelde ik constant dat we toch wel erg in de buurt waren, en waarschijnlijk ook al tien keer langs het beloofde land zijn gereden. Ik kan misschien maar beter achterwege laten dat het hier twee vrouwen in 1 auto betreft. Op een gegeven moment waren we zo uit de richting dat we op een heel eng stukje Nederland reden, deze plek leek ik te herkennen uit maffiafilms waar vervelende meneren in pak uit de kofferbak worden gehaald en met een dikke steen het water in worden gegooid. Zo snel mogelijk omkeren dus! Na deze spannende ontsnapping aan de maffioso's kwamen we ook toevallig het wegenbordje 'basisweg' tegen en reden we op ons gemakje zo naar The Sand. Wat kan het toch ook makkelijk zijn wanneer het moeilijk lijkt.

Aangekomen bij The Sand staat er een flinke rij opgedirkte wiebelaars te wachten, gelukkig mogen wij deze rij voorbij. Binnen aangekomen tref ik toch iets heel anders dan wat ik verwacht had. Ik had een echte club verwacht, maar ik stap binnen in een hal zoals je deze in de RAI vindt. Erg goed aangekleed en eigenlijk valt het helemaal niet op maar wel als je iets heel anders verwacht. We waren hopeloos op zoek naar de garderobedames om onze jassen netjes aan een haakje te laten hangen, maar deze dames bleken er helemaal niet te zijn. De bedoeling was om voor 5 euro een kluisje te huren met daarbovenop nog 5 euro borg, deze krijg je terug wanneer je aan het eind van de avond je sleuteltje weer in komt leveren. Wel handig als je iemand bent die vaak iets in zijn jaszakken laat zitten wat je zoooo hard nodig hebt, denk aan lipglossjes, sigaretten en niet te vergeten pleisters vanwege je pijnlijk knellende pumps. Er zullen vast ook wel vaak mannelijke items vergeten worden in jaszakken. Stiekem dan...

Jasjes geïnstalleerd, tijd om eens een rondje te lopen en de boel te verkennen. Groot, is het eerste wat mij opvalt. Wat ook direct opvalt is dat de muziek helemaal zo hard niet staat. Ik kan met gemak mijn wiebelaar in crime verstaan zonder dat deze ook maar iets haar stem hoeft te verheffen en dit terwijl we toch gewoon halverwege de zaal staan. Ander plekje opzoeken maar. We kruipen door de menigte iets naar voren en hier is de muziek inderdaad iets luider. Ik kijk voor de zekerheid nog even om me heen of de boxen dan alleen maar voor in de zaal staan, ik kan de andere boxen niet vinden, maar dit heeft vast meer iets te maken met mijn geringe lengte dan met de plaatsbepaling van de boxen. Terwijl Kenneth G zijn best doet achter de decks gaan wij even lekker los op de dansvloer, gooien wat kusjes in de rondte en kijken verwonderd om ons heen naar al het mannelijk- maar ook vrouwelijk schoon. Wat een mooie mensen lopen hier rond zeg, je zou je bijna in Bloemendaal wanen: zien en gezien worden. Gelukkig mogen we er zelf ook wezen, anders had ik me nog kleiner gevoeld dan ik al ben. Kenneth G wordt afgewisseld door een andere DJ en deze wordt weer afgewisseld door een ander en zo gaat het de avond gezellig door achter de decks. Voor mij veel onbekende gezichten maar daardoor niet onbekende namen, maar probeer die bekende namen maar eens te plaatsen bij de onbekende gezichten, lastig! Regelmatig, iets te regelmatig naar mijn mening, brabbelt er een MC door de microfoon. Deze houd af en toe zelfs een speech, dit vond ik zelf niet erg nodig en de reacties van andere bezoekers waren ook niet erg lovend. Jammer, maar het zal wel nodig geweest zijn, er is helaas ook weinig van te verstaan, maar we komen voor de muziek en om te dansen.

Op een gegeven moment na een DJ wisseling ligt het geluid eruit, ik twijfel nog steeds of dit nu opzet was of niet, aangezien de MC gretig van de situatie gebruik maakt om weer even te speechen. Het publiek stond een tijd stil naar het podium te staren waar de danseressen ook angstvalling stil vielen. Hun lijven welke net nog schokkend en elegant heen en weer bewogen staan nu stijf als hertjes met grote ogen in de koplampen van een snel naderende auto te staren. Kan toch bijna niet de bedoeling geweest zijn? Gelukkig duurt het niet al te lang voor de muziek weer verder gaat en kunnen wij onze lichamen ook weer tot beweging dwingen. De pleisters welke in onze jaszakken zitten blijken al wel erg nodig, toch laten we die lekker eigenwijs in ons kluisje liggen. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden, en wie wilt dansen moet eigenwijs zijn. Daar luisteren we dan ook braaf naar. Na wat gedans en mooie mannen kijken maken ze ons toch iets te dromerig en besluiten we maar naar huis te gaan voordat we zweven van verliefdheid. Alhoewel er niets mis mee is om zwevend thuis te komen, meestal is het op de snelweg drukker dan wanneer je er boven zweeft, dus wat dat betreft.. Maar dan moeten we toch ook echt de tol betalen van het eigenwijs zijn en hebben we onszelf genoeg laten pijnigen door onze mooie schoentjes. Nu wordt het echt tijd om naar huis te gaan. Gauw nog wat kusjes rond gegooid en de borg van het kluisje teruggehaald. Al met al een heel vernieuwend avondje. Zeker een succes, ik zal dan ook vaker een kijkje gaan nemen in The Sand.

Laura


Fuck the Name
*
23-02-2008Like DJGuide

layer1 area