Loading...
Swingbeatz
*

Swingbeatz was de laatste keer zo goed bevallen, dat geen haar op mijn hoofd eraan dacht dit feest te moeten missen. Dus toen bekend werd dat het feest op 8 februari weer aanwezig zou zijn besloot ik alles op alles te zetten om te kunnen gaan. Blijkbaar had ik dit te letterlijk genomen aangezien bij de gastenlijst werd gezegd dat ik er in totaal 3 keer op stond! Schaamde me een beetje dood, dit kwam wel heel gierig over. Maar gelukkig stond ik er in ieder geval op, zo kan men het ook bekijken.

We waren rond een uur of 12 al aanwezig, en toen we aankwamen zagen we dat meer mensen het idee hadden om vroeg te gaan. Er stond al een hele rij buiten vol met enthousiaste mensen die aan het wachten waren. Ik vroeg me af waarom ze allemaal zo vrolijk waren; meestal als men in de rij staan druipt de chagrijnigheid er vanaf.Maar dit keer dus niet en zo gingen we vol goede moed naar binnen.

Eenmaal binnen aangekomen was het nog redelijk rustig. Het geluid dat we hoorden klonk aangenaam: gezellige oude R&B nummers aangevuld met top 40 hits uit de vroegere jaren. Errug gezellig dus. Met DJ Frank en Chippie was het feest de hele avond volop in gang. Zij draaiden oude platen die afgewisseld werden met de wat nieuwe versies. Zo kwamen er nummers uit de jaren 70 aan bod, maar werden ook platen uit de jaren 90 gedraaid. Behoorlijk wat jeugdsentiment dus. Dat had tevens als gevolg dat het publiek niet zo heel jong was. Wat een opluchting om met wat oudere mensen in een tent te staan. Kijk, ik ben zelf bijna 24, maar zelfs ik voel me af en toe oud tussen al dat jonge grut wat normaal gesproken altijd aanwezig is. Ik vind het dus wel fijn als het publiek wat gevarieerder en ouder is dan normaal.

Maar goed. Na een aantal dansjes te hebben gedaan besloten we even een rondje te lopen om wat vrienden te gaan zoeken. En nadat we deze gevonden hadden kwamen we erachter dat het op het juiste moment kwam. Er werd net Zouk gedraaid! Een van mijn vrienden nam mijn hand en maakte van deze gelegenheid flink gebruik. Hoplakeeeeee Brenda 'dansen met die heupen'. Tijdens deze wilde dans kwam ik erachter dat ik toch iets teveel op had om nog enigszins het ritme te kunnen volgen. Maar blijkbaar had hij daar ook last van, dus we vulden elkaar goed aan! Na het tevreden stellen van alle Kaapverdianen in de zaal was het dus tijd om ook de Antillianen en de Surinamers wat leuks uit hun eigen cultuur te geven. 'Swingen met die heupen', was de boodschap. En ja hoor, zo kwamen het nummer Magnifico (van K-Liber) en nog een aantal Surinaamse nummers aan de orde. Je merkte gelijk dat dit voor een heel goede sfeer zorgde, tuurlijk vinden mensen het leuk om iets te horen te krijgen dat ze normaal alleen op verjaardagen enzo horen! Deze afwisseling zorgde dus voor een nog betere sfeer.

Mijn vriendin zat inmiddels flink te kwijlen bij de aanblik van de MC. Ik zou dus echt niet weten wie het was, maar leuk was hij wel! Hij zorgde voor een leuke aanblik op het podium, laten we het daar maar bij houden (vette knipoog). Verder hoorde we hem weinig zeggen, maar ach: wie let daar op? Bovendien was de muziek zodanig gezellig dat er niets aan toegevoegd hoefde te worden. Wat wel jammer was dat op een gegeven moment de muziek toch weer omgezet werd naar house, gelukkig duurde dit niet al te lang. Het publiek kwam namelijk duidelijk voor de oude nummers van o.a. En Vogue, Boys 2 Men, Jodeci enzovoort. Het enige dat ik eigenlijk gemist heb waren de slownummers die normaal wel gedraaid werden. Maar ach, wie danst daar nou eigenlijk op? Dan zou het weer teveel op een schoolfeest gaan lijken, hahaha. ' Na een beetje teveel drank en een beetje teveel gesjanst (ja, de mensen waren behoorlijk gezellig deze avond) besloten we dat het tijd was voor een broodje shoarma. Ik werd nog tegengehouden door een vriend die vond dat ik veel te vroeg wegging (het was al half 5!) waardoor ik nog een kwartier aan de praat werd gehouden. En nadat ik hem eindelijk van me af had geschut zag ik een oude fling van mij enkele, een beetje flirterige blikken naar me werpen. Mmmh, blijkbaar wilde hij ook niet dat ik wegging. Maarja, zoals mijn moeder altijd zegt: er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En het was behoorlijk tijd om te gaan, de zaal begon al leeg te lopen Tot de volgende keer maar weer!


Swingbeatz
*
08-02-2008Like DJGuide

layer1 area