Loading...
Sneakerz
*

Na een heftig weekend feesten van Nederland tot Antwerpen was het opeens zondag, kater zondag. Zo'n zondag waarop je beseft dat het zondag is en morgen maandag en dat je op maandag weer moet werken of naar school moetzondag. Het beste wat je zondag kan doen is ontkennen dat het zondag is! Dus deze kater zondag zou er gewoon weer door gefeest worden..en hoe!

Na een zeer geslaagde laatste zondageditie van Sneakerz in 2007 was het namelijk weer een keer tijd om ook in 2008 gewoon door te feesten op de zondag. En met een sappige line-up zoals we deze gewend zijn van Sneakerz was er geen twijfel meer mogelijk, Klaas Vaak moest nog even wachten! De katerkleding verruilden wij voor ons houseoutfit en om 20.00 was het tijd om per trein naar Den Haag af te reizen. Helaas durfde op het moment van de waarheid, het daadwerkelijke vertrek naar het Paard van Troje, maar weinigen ons op de zondag te vergezellen. Dit kon voor ons de pret niet bederven, want de vorige zondag editie van Sneakerz in het Paard van Troje was voor ons een groot succes gebleken. Door de luiheid zoals gepast bij een zondag, werd het weer eens haasten. Mijn katertje had wel enige moeite met deze tocht der tochten. En dan kom je daar aangehold, hijgend, piepend, stikkend, stervend en ja hoor vertraging; "Dames en heren de intercity van acht uur vier met als eindbestemming Den Haag centraal station zal over ongeveer 15 minuten vertrekken. Na 20 minuten wachten en verbitterd beseffen dat Sneakerz nu 20 minuten langer op ons moest wachten hebben we dan maar een stoptrein genomen naar Den Haag. Dit betekende dat er nog meer Sneakerz tijd verloren ging.

Eindelijk aangekomen bij het Paard van Troje werd snel duidelijk dat er meer mensen tegen zondag zijn. Een redelijke rij doemde op voor de ingang van het Paard van Troje maar de schrik kwam pas echt toen wij de hal van het Paard binnen stapte. Na de vertraagde trein was het bereiken van de garderobe ons tweede obstakel deze zondag. Want iedereen wilde zich zo snel mogelijk van zijn jas ontdoen om vervolgens alles loslatend los te gaan op de beats van Sneakerz. Dus nog een halfuur opgeteld bij de vertraagde trein, bereikten we pas om 21.15 de zaal. En om je dan te bedenken dat Sneakerz al om 19.00 van start was gegaan. Snel nog even een wc stop zodat we nu eindelijk ongestoord onze avond konden gaan beginnen en toen eindelijk de zaal in. Uitgeput en geïrriteerd door het garderobe avontuur leken nu plotseling al onze zorgen te verdwijnen. Want wat een geluid kwam er uit die zaal zetten! Het warme onthaal was van Baggi Begovic. Youri Donatz waren wij helaas net misgelopen. Maar ook op de sound die Baggi Begovic ter gehoren gaf, konden wij onze avond eindelijk goed beginnen. Het was een goed begin van het afsluiten van ons weekend.

De Sneakerz aankleding was niet groots maar de vaandels die de troon van de dj booth bekleedde, zou ik graag een plekje op mijn kamer geven. Na Baggi Begovic was het de beurt aan Madskillz. Resident en symbool van Sneakerz Erick E was ziek, werd ons per memo duidelijk gemaakt. Jammer, want met een stevig weekendje feesten, de een met keelpijn en de ander met een griepje waren wij niet bij Sneakerz weg te houden.

De kleine zaal was het domein van Lady Bee, William Shagspeare en Rockid en ook hier hebben wij ons kostelijk kunnen vermaken. Toch blijkt wederom dat deze zaal meer urban sounds produceert. De sounds van de grote zaal liggen ons beter en wij hebben hier dan ook het grootste gedeelte van deze zondag afsluiter doorgemaakt. Gelukkig liet Lady Bee zich hier ook nog even horen. Susan, partner in house-time, ging toen zo serieus los dat ze door haar knie housede en ter Sneakerz aarde stortte. Ze was housegeput en hinkend doorgaan zat er niet meer in. Vriendelijke omstanders hielpen het arme houseslachtoffertje overeind en met de hulp van Lady Bee konden wij via backstage de Sneakerz grounds verlaten.

Helaas voortijdig, maar ondersteunt door een lieve bodyguard was, het tijd om Sneakerz achter ons te laten. We hebben gehoused tot we er letterlijk bij neervielen en zo hoort het.


Sneakerz
*
03-02-2008Like DJGuide

layer1 area