Loading...
Houseplay
*

Yeah yeah yeah yadayadayada, happy new year allemaal, iedereen nog moe van het feesten, behalve ik geloof ik, want ik ben voor het eerst in jaren niets wezen doen met O&N. Thuisgebleven, hoewel dat ook niet helemaal de bedoeling was, maar powernaps zijn aan mij dus niet besteed, gewoon in slaap gevallen en om 3 uur 's nachts toen allerlei zwaar verlaatte smsjes binnenkwamen, door mijn steeds fanatieker buzzzzende mobi gewekt. Ach het is weer eens iets anders voor de jaarwisseling zeg maar. Gelukkig is het weekend ook zo weer da! En ver hoef ik het niet te zoeken, Houseplay in de Panama op vrijdag, gewoon blind op gaan en die kant op fietsen heet dat dus. Ok I admit, nog wel even gechecked wat ze er op hebben staan voor vanavond, maar ach Groovecollection, met een 3-tal dat garant zou moeten gaan staan voor funky diepe tech progressive en aanverwante klanken, kan niet mis lopen. En dan Planet House van Marcella in de studio, die daar ook nog eens haar verjaardag viert, wat kan me gebeuren.

Mainroom hosted by Groovecollection: Eelke Kleijn, Fountain, John Acquaviva Studio Planet House: Marcella and friends, deze keer Dave Mayer, Virgil en Dwight, vocaal bijgestaan door Jason.

Helemaal goed dus die line-up, dus ergens tegen twaalf pedaal ik door een miezerig koud pokke weer, richting de Panama. Het is niet druk bij de deur, dus de gelukkig nieuw jaarswensen aan de mensen bij de deur en de gastenlijst en de poortjes controle en de gebruikelijke plichtplegingen aldaar zijn snel gedaan en we kunnen binnen gaan kijken wat er zoal te beleven valt. Ok eerst nog even beneden Frans en Sylvia het beste wensen en nog even in de hal babbelen met R&J, maar dan kan het feesten beginnen. De studio eerst even doen en natuurlijk de B-day girl feliciteren. Dave Mayer is on the decks bezig met een lekker clubdiep setje, enigszins wat duister en minder upliftend dan je zou verwachten, maar hey ik vind het wel lekker, altijd alles heppie de peppie uplifting is ook niet alles toch? Er zijn trouwens niet echt heel veel bekenden aanwezig lijkt het wel, hier en daar een paar, maar het houd niet over. De Houze Junkyz zijn er in ieder geval wel dus straks vast wel wat spetter werk on tha blocks.

Ook maar even in de main checken, damn wat is het daar nog rustig, en bijna geen normale progressive addicts, een paar zijn er nog wel onder de stenen vandaan gekropen, maar het zou nog wel eens zo kunnen zijn dat de rest nog de wonden van O&N likt, of in ieder geval nog niet is bekomen van de financiƫle aderlating die de dure feesten je dan toch wel opleveren. Tessa is er natrrulijk en Deniz en Mart, maar dan houdt het voorlopig even op met bekenden. De heren die draaien zijn bijna niet te zien trouwens door een overmatig gebruik van de rookmachines, erg mooi voor de licht effecten, but hey get a grip on that switch! Aangezien de muziek wel lekker voortkabbelt, maar nog niet helemaal doorkomt, ga ik weer even in de studio kijken en daar een paar dansjes doen op de meer clubbie sounds, doorspekt met wat defected en latin de diepte in helemaal lekker om op te dansen dus. De zaal is trouwens leuk aangekleed, met veel balonnen en serpentines en slingers en kleedjes op de tafels en op die tafels, bakje met chips en japanse zoutjes, helemaal verjaardag dus, het onbreekt er nog maar net aan of moders komt zo met de bitterballen, minisausijzenbroodjes en hotdogs. Als er dan ook nog een touw zou worden gespannen voor het koekhappen, was het compleet een verjaardag!!

Maar ook zo is het feestgevoel in ieder geval compleet, de studio is al snel gevuld met een leuke party crowd, die al dan niet voor dit deel van de avond zijn gekomen. Iedereen digt de lekkere sounds alhier en ik zou me zo'n verjaardag wel wensen eerlijk gezegd. Maar er moet ook nog aan de progressive side van mijn house liefde worden teogegeven, dus weer naar de main, waar het ook al iets drukker is geworden, maar waar het nog steeds niet los gaat in ieder geval. Het kabbelt een beetje voort of zoals Peter, die ook weer eens is komen kijken zegt, het kruipt wel iets op, maar slaat dan weer helemaal dood. In ieder geval kunnen de eerste 2 dj's van vanavond mijn aandacht niet echt vasthouden, of dit dan komt door een te groot verschil met de lekkere grooves uit de studio of doordat deze heren iets te slow en rustig draaien, ik weet het eerlijk niet. Normaal mag je mij er wel voor wakker maken, maar ik kan er vanavond geen brood van bakken. Zouden ze iets in die nootjes gedaan hebben? In de studio heeft Dave inmiddels de decks afgestaan aan Dwight, die er iets meer uplifting en een tandje steviger qua bassen tegenaan gaat. Voeg daarbij de stem van Mc Jason en jeez wat een combi heb je dan. Helemaal lekker, gewoon lekker lost in the music. Verschillende oude nummers komen langs in een opgepimpte versie en ook de nieuwere shit onbreekt echt niet in deze set van Dwight.

Ok we gaan de main weer eens checken, want het is wel erg warm in de studio, dus even afkoelen bij de airco's dan maar. Het is nog steeds erg rustig in de grote zaal, maar er staan inmiddels wel meer mensen op de dansvloer! Hoewel de overkant van diezelfde vloer amper te zien is door de laaghangende bewolking alhier. Maar de mzuiek begint een beetje meer leven te vertonen en ik laat me vertellen dat dit Eelke Klein is nu, maar ik kan het dus helemaal mis hebben, ik ken de dj's van vanavond alleen maar van groovecollection podcasts en heb ze nooit eerder live gezien of gehoord voor zover ik me kan heugen.Die podcasts waren overigens wel voor mij reden genoeg om vanavond te gaan checken hoe ze reallife klinken. En het bevalt al iets beter, maar na al het heerlijks uit de studio kom ik er gewoon niet meer in en ga ik back to that small and hot room for some more!!!

Dwight en Jason zijn nog steeds lekker bezig en de next DJ is al gespot ook, Virgil die vorige keer ook op Houseplanet draaide is er weer en hij maakt zich op om de decks over te gaan nemen. Dit doet hij met dadadidedieBump Oftewel Da Bump van Mr.V. in een lekkere diepe versie, damn this makes you wanna move!!! Zo zet hij gelijk de toon voor de rest van zijn set die heerlijk in die trend doorgaat. Dus dance untill you nearly drop and then dance some more is het devies tonite. Jason doet hierbij on the mike nog een onvervalst stukje zangwerk over de muziek heen en ach wat wil je dan eigenlijk nog meer. Ray die ik hier de laatse tijd wel vaker tegenkom is ook helemaal in zijn element en vermaakt zich prima. Het wachten is natuurlijk op het big moment namelijk dat het jarige meisje nu zelfs de decks eens een keer gaat beroeren! Eerst nog een confettie momentje terwijl de Houze Junkyz hun kunsten vertonen on tha blocks. Sin en Harv doen in ieder geval de stukken ervan af vliegen bij hun optredens. Lekker snelle moves en slick interpretation van de muziek in een urban jasje gegoten is wat ze het beste doen en iedere keer weer verbazen ze mij weer, met wat ze zo even neerzetten.

Maar dan is het zover Marcella neemt de decks over van Virgil en met een big smile mixed ze de eerste nummertjes erin, ook allemaal spot on voor de sfeer van vanavond en de mood van de zaal, die echt allemaal lekker los willen op deze beats. Phunk van Shinedoe komt in ieder geval weer langs en die kan mij niet genoeg langskomen eerlijk gezegd! Maar de reporters plicht roept, dus ik ga weer even naar de main, alwaar wederom een andere DJ achter de decks heeft plaatsgenomen, deze herken ik wel, het moet namelijk John Acquaviva zijn, aan zijn bril te zien in ieder geval ;-) Hij gaat iets steveiger te werk dan zijn voorgangers, met ook wat bekendere nummers in the proggy mix zeg maar. Ik kan hier iets beter inkomen, maar na een tijdje wringt het toch ook wel weer en ga ik terug naar de studio, voor nog een laatste dosis Marcella en nog een paar laatste records door Dave, die dan een luchtiger uplifting stukje van zichzelf laat zien. Deze B-day bash was helemaal geweldig, als ik mijn verjaardag zo zou kunnen vieren zou ik niet anders willen. Marcella bedankt nog even iedereen zich verontschuldigend voor haar not so MC geschikte voice en dan zit het er in de studio weer op. Het lijkt erop dat Planet House zich een vaste plek in de studio in Panama aan het veroveren is en volgens mij is dat helemaal goed. Gewoon een echt lekker onbekommerd genieten en los avondje erbij.

Ik ga nog even naar de grote zaal om te zien hoe het daar nu is, maar ik kom er niet echt lekker meer in en besluit niet meer op het eind te wachten, hoewel dat al over een minuut of 15 zal zijn. Houseplay met Groovecollection viel mij voor eht eerst ietwat tegen, in ieder geval niet de lekkere funky en doorstromende progressive flow met hier en daar wat techno en minimal invloeden die ik had verwacht, maar Planet House maakrte vanavond weer alles goed, met een heerlijk knus en vooral lekker qua mzuiek verjaardagsfeest. Zo mag van mij iedere week wel een DJ zijn of haar verjaardag vieren!!! Morgen alweer naar Panama voor TooDutch en Sandy Rivera en nu naar huis en naar bed.

Diego aka Dick


Houseplay
*
04-01-2008Like DJGuide

layer1 area