Loading...
The Good, the Bad and the Ugly
*

De voorpret begon pas echt op het moment dat ik bevestigd kreeg dat ik op de gastenlijst stond. Toen kon ik echt op jacht naar een kostuum. Samen met een vriendinnetje heb ik uren op internet gespeurd en uiteindelijk zijn we voor de bijl gegaan voor de kostuums van www.Sexykostuums.nl . Op de zaterdag voor Oud & Nieuw zijn we naar Haarlem gereden, waar zij een showroom hebben en zijn we geslaagd.

Oudejaarsavond
Eerst gezellig gegeten bij mijn ouders, nog even wat vuurwerk afgestoken en toen omkleden. Om 22.15 staan Angela en Ben voor de deur. In Amsterdam aangekomen rijden we langs de manege, waar buiten een partytent is geplaatst die dienstdoet als garderobe en entree. Er staat een behoorlijke rij mensen, veelal verkleed als cowboys en cowgirls. Na 2 rondjes rijden vinden we een parkeerplek op nog geen 3 minuten lopen vanaf het feest. Helemaal super!

Om ongeveer 23.15uur staan we bij de ingang, waar de rijen (1 voor de gastenlijst en 1 voor de gekochte kaarten) ons erg meevallen. We melden ons aan, krijgen een goudkleurig bandje om en kunnen onze jassen en tassen vrijwel direct achterlaten bij de garderobe, waar het feestgedruis al duidelijk hoorbaar is.

We lopen de tent uit, waarbij we weer even buiten lopen. Wat me hier opvalt, zijn de twee toiletwagens. Met elk ruimte voor 3 vrouwen en 4 mannen. Dat is toch nooit genoeg, denk ik nog. Later op de avond blijken meerdere dames dit idee te delen, als we blaasafknijpend in de lange, koude rij staan te wachten tot we eindelijk kunnen plassen. In de hal van de manege staat een blower, die lekker veel warme lucht aanvoert, zodat we weer op temperatuur kunnen komen. Op een tafeltje staan deo en zeepjes. Handig! Geen stinkerds vanavond ;)

Binnen is het al vrij druk en staan mensen gezellig te dansen en drinken. Veel cowboys en cowgirls in de zaal vanavond. Erg jammer dat een deel van de mensen niet eens de moeite heeft genomen om een passende outfit te kiezen. Anderen zien er daarentegen echt prachtig uit!

De sprookjesachtige entourage van de Hollandsche Manege komt naar mijn mening niet tot haar recht, aangezien de aankleding behoorlijk sober is. Er staan lichtstellages en de wanden zijn bedekt met zwarte schermen en dito gordijnen. Ik had iets verwacht als een groot wit scherm, waar tijdens de muziek foute spaghettiwesterns op zouden worden afgespeeld.

We halen een drankje en moeten even inkomen in de muziek. Maar dit gaat snel genoeg en al gauw staan we lekker te swingen. Rond kwart voor 12 gaat Ben champagne halen, zodat we op het juiste moment kunnen proosten. Dat de champagne geen echte champagne is, maar mousserende wijn (Prosecco) mag de pret niet drukken.

Een paar minuten voor het magische uur is de spanning duidelijk voelbaar in de zaal. Iedereen houdt zijn/haar horloge of mobieltje nauwlettend in de gaten voor het moment suprème. Erg jammer dat nadat vrijwel alle bezoekers elkaar om middernacht een gelukkig nieuwjaar hadden gewenst, geproost en gezoend, er ruim 5 minuten later pas werd afgeteld door de Nederlandse erotica diva . Een scherm met hierop een klokprojectie zou veel leuker geweest zijn. Een gemiste kans van de organisatie.

De show die op het aftellen volgde was wel gaaf. Op het balkon aan de zijkant van de zaal stond een als cowgirl verklede vrouw die schoten loste richting zaal en daar werd terug gevuurd met een kanon.

Na een praatje met één van de beveiligingsmensen blijkt dat onze gouden bandjes echt goud waard zijn. 'Gold tickets for Gold diggers'. Mijn lief en ik hebben hiermee namelijk toegang tot het VIP-deck. Hier genieten we van een drankje, terwijl we zittend op één van de luxe sofa's genieten van de dansende menigte beneden in de centrale rijbak.

Hier staat Rauw-aartsvader Joost van Bellen achter de decks. De goede man wordt ook wel omschreven als de prediker van het 'vieze geluid' dat alle muzikale grenzen overschrijdt. Van Bellen is al jaren een rots in de branding der electronische muziek, met een stijl die gekenmerkt wordt door een hongerig verlangen naar méér: hij ging van disco naar punk, van rap naar house, van speedgarage naar electro, tot aan zijn huidige oeuvre met als pijlers disko, dance-punk en techno-rocking acid house. Een goed feest zonder DJ bestaat niet, daarom neemt Ruby WaX de dansvloer voor zijn rekening. DJ Ruby Wax zorgt in grote zaal voor een knallend feest met dansbare clubhouse en urbanmuziek. DJ Ruby is één van de creatieve geesten achter het ontwerpersplatform Buutvrij en initiator van de Apenkooi avonden in club Monza. Eveneens was fast rising star Freddy Spool uit de Alter Music stal van de partij.

Als resident dj van de Sound Of Love evenementen en presentator van het gelijknamige radioprogramma op Deep fm opende Robert Feelgood de avond in de foyer met een speciale funk & disco set. Door zijn unieke 'feelgood sound' is hij een veel gevraagde dj in binnen en buitenland. Zijn optredens staan steevast garant voor een feest. Kareem Raihani. Weet als geen ander hoe hij energie weet op te bouwen in zijn sets doorspekt van een constante groove. House, tech, broken-beat, nu disco, wereld, acid, geen sound is voor Kareem uitgesloten. Kareem is een vaste waarde op de evenementen van Lloyd & Acardi vanwege zijn bijzondere muzikale gevoel en de kracht om iedereen te laten swingen op een brede selectie muzikale hoogstandjes. Ook ontdekte we deze avond twee nieuwe muzikale boys: Sven & Tettero. Een energierijk dj-duo. Twee dj's die begonnen met furore maken in het Haarlemse nachtleven. Via Club Stalker en hun eigen avonden in het Patronaat (oa. Luxlife) zijn ze in korte tijd dé helden van Haarlem geworden.

Halverwege de avond komen we erachter dat deze bijzondere avond nog bijzonderder gemaakt kan worden voor stelletjes. Er kan namelijk getrouwd worden (voor 1 dag). Mijn lief en ik besluiten de sprong te wagen en melden ons aan. Een willekeurige vrijwilliger wordt uit het publiek getrokken om even de rol van vader van de bruid op zich te nemen en mij weg te geven. Ik krijg een witte boa om mijn nek en mijn lief een mooi colbertje. Samen met mijn 'vader' kom ik in stijl de trap af, waar hij mij mag weggeven aan mijn toekomstige echtgenoot. We leggen onze geloftes af, krijgen een mooie ring om aan elkaars vinger te schuiven en mogen elkaar zoenen, nu we in het echt verbonden zijn.

We verlaten het trouwkappelletje om ons weer te mengen in het feestgedruis, waar de drank nog steeds rijkelijk vloeit en iedereen plezier maakt. Samen met Angela besluit ik ons eigen feestje te bouwen en we klimmen op een klein podium aan de zijkant van de zaal. Voor dat we het weten heeft de lichttechnicus een full bright spotlight op ons gericht en komen er drommen mensen richting podium. Op het moment dat wij van het podium af gaan om plaats te maken voor anderen, gaat ook het spotlight uit. Geweldig!

Rond kwart voor 5 besluiten we dat het feestje leuk geweest is en gaan we richting garderobe om onze jassen te halen. In de koude, mistige, eerste nacht van 2008 gaan we allen getrouwd en met een feestelijk gevoel naar huis.

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!


The Good, the Bad and the Ugly
*Like DJGuide

layer1 area