Loading...
Convertible
*

Volgens de persberichten moet op zaterdag 17 november het kleinste en meest exclusieve feest zijn van ID&T, namelijk Convertible. Vorig jaar werd dit feest in de glazen locatie, The Passenger Terminal, aan het IJ nog omgebouwd tot een ware rocktempel maar dit keer is het thema "The Red Carpet". Als ik de berichten moet geloven wordt het een luxueus feest met onder andere flashing camera's, limousines, diamanten, parels, champagne, oesters en natuurlijk niet te vergeten DE RODE LOPER. De dresscode is dan ook Black Tie.

Met deze woorden op mijn netvlies wil ik er natuurlijk op en top uit zien en haal mijn jurk weer eens uit de kast. Black Tie is Black Tie, toch? Het is erg leuk om een jurk aan te doen alleen kan je daar niet zo lekker in dansen, maar goed, dat zal wel loslopen.. We vertrekken vanuit Den Haag naar Amsterdam en de reis gaat snel. We naderen de Passenger Terminal en zien dan een laser dus we rijden daar op af en kunnen zo de parking in rijden. Het is nog niet druk dus er is genoeg plek. We laten onze jassen in de auto omdat we ervan uitgaan dat de lift gewoon binnen in de Passenger Terminal uitkomt. Dit is helaas niet waar en moeten we de kou gaan trotseren in onze galajurk. Dan staat er een man bij de deur en vraagt of wij personeel zijn. Nee, dit zijn wij niet dus we moeten helemaal omlopen. Wat lijkt 300 meter dan ver als je in de kou moet lopen. Over de rode loper gaan we naar binnen maar krijg er echt geen glamour gevoel bij. De tasjes worden doorzocht en het is gewoon buiten (wel overdekt) dus ik verga van de kou. Na de check worden we om onze tickets gevraagd en geef ik aan dat we op de gastenlijst staan. Sorry, zegt hij, jullie moeten omlopen en via een andere deur naar binnen. Dus. weer helemaal terug. Uiteindelijk zijn we binnen en kom ik bij de kassa waar de gastenlijst ligt. Ik meld dat ik van DJGuide ben en het meisje kijkt me aan of ze er nog nooit van heeft gehoord. Vervolgens gaan we naar binnen maar er wordt nergens aan gegeven waar we naar toe moeten dus vervolgens vraag ik dit en lopen we weer naar de rode loper, ditmaal gelukkig binnen. Ik zie een rode loper maar er is geen fotograaf te bekennen.

Vervolgens wil ik mijn sjaal ophangen en zie ik dat je een locker kan "huren". Vervolgens zegt het meisje achter de kassa:"dat is dan 11 euro!" Ik denk dat ik het verkeerd versta dus ik vraag:"Hoeveel??" En ik heb het inderdaad goed gehoord, 11 euro. Om alleen een sjaal in een kluisje te leggen gaat me echt te ver, zeker als ik er 11 euro voor moet betalen dus ik besluit om hem dan maar bij me te dragen.

We gaan vervolgens met de roltrap omhoog en komen in de grote zaal. Alles is heel mooi gedecoreerd maar er is nog bijna niemand. De akoestiek is slecht en de beat overheerst de muziek. Waarschijnlijk zal dat minder worden als er meer mensen zijn. Tot onze grote verbazing staat iedereen ons aan te staren blijkt dat helemaal NIEMAND in Black Tie is. We zijn nog vroeg, dus hopelijk komen er nog meer mensen die ook zo gedressed zijn zoals wij.

Jody Koenders is aan het draaien en heeft tevens het spits afgebeten. Ik ken Jody nog vanuit mijn snowboardtijd en wist wel dat hij met draaien bezig was maar de laatste jaren heeft hij goed aan de weg getimmerd en wordt hij steeds vaker geboekt. Ik ben benieuwd naar zijn draaistijl en ik moet zeggen I am impressed. Hij begint langzaam en aan het eind van zijn set draait hij stevig ik door. Ik vind het wel jammer voor Jody dat er nog bijna niemand is en zo niet alle credits krijgt die hij heeft verdiend. Dan komt er een vrouw op en zingt:"diamonds are a girls best friend." Zij kondigt DJTocadisc, oftewel Roman Böer, aan. Deze DJ is afkomstig uit Duitsland en staat bekend om zijn remixen. Hij werkte in het verleden ook samen met Tiga (ja inderdaad, die van 'You gonna want me') en ook werkte hij samen met: David Guetta, New Order, Deep Dish, Pet Shop Boys, Mylo en Junkie XL. Deze DJ heeft nog nooit in Amsterdam gedraaid dus Convertible is dus zijn Nederlandse debuut. Hij begint wat rustiger en dat is dan best wel weer wennen na de knallende set van Jody. Maar neemt snel alweer het tempo over waar Jody is geëindigd. Uiteindelijk gaat hij over op techno.

We besluiten een rondje te lopen en de locatie is wel lekker groot. Er zijn veel VIP-ruimtes en deze waren vorige week ook al volgeboekt. Je merkt duidelijk het verschil tussen VIP en niet VIP-mensen. Dit komt de sfeer niet echt ten goede. De mensen die geen VIP-kaart hebben moesten wel 50 euro neerleggen voor een kaart en ik vind niet dat deze mensen waar voor hun geld krijgen. Het zou ook kunnen zijn dat ik erg verwend ben omdat ik de laatste tijd veel naar exclusieve feesten ben geweest in binnen- en buitenland dus daar kan het ook aan liggen.

Vervolgens komt er weer een dame op en zingt 'Material Girl' van Madonna en kondigt dan Sander Rivera aan. Ik denk dat veel mensen hem wel kennen van het nummer "Lollipop". Het nummer 'Freak' heeft hij ook geproduceerd samen met Haze. Rivera was ook veel te vinden op Ibiza deze zomer, vanwege het Defected Label. Hij draait diepe uplifting housesets en funky floorfillers met electro invloeden.

Dat deze man kan draaien bewijst hij al zodra hij achter de draaitafel kruipt. Het wordt steeds drukker en iedereen gaat dan ook los op zijn beats. Ondertussen zie ik Ruud Gullit nog voorbij lopen en nog meer bekende voetballers. Er lopen dames rond met oesters maar die raken ze niet snel kwijt. Ik heb eigenlijk ook wel zin in een glas champagne maar ik zit onder de medicijnen vanwege een voorhoofdsholteontsteking dus dat lijkt me geen goed plan en krijg dus ook steeds meer hoofdpijn, maar goed, nog maar even volhouden. De overige DJ's die nog op het progamma staan zijn Laidback Luke en Victor Coral. Beiden komen van Nederlandse bodem maar dat weten de meesten wel. Laidback Luke is uit de internationale dansscene ook niet meer weg te denken. Het is inmiddels 4 uur en kan bijna niet meer op mijn benen staan en voel me echt niet lekker dus we besluiten om het feest te verlaten. Het frappante is dat niemand weet waar de uitgang is. Uiteindelijk weet iemand van de security mij dit te vertellen. Omdat het feest nog volop aan de gang is kunnen we zo de parking uit rijden.

Ik moet toegeven dat ik heel veel van dit feest had verwacht maar vond het echt heel erg tegenvallen. Maar wat ik in het begin al zei, misschien ben ik wel verwend...


Convertible
*
17-11-2007Like DJGuide

layer1 area