Loading...
ADE Amsterdam Dance Event Showcase
*

Na heerlijk gegeten te hebben in Amsterdam gaan we nog even naar een vriendin van mij, die in de Jordaan woont, en maken we ons klaar voor een avondje Marcanti. Het beloofd heel wat te worden want Amsterdam staat in teken van het Dance Event. In verschillende clubs komen de beste DJ's ter wereld draaien. We nemen de tram 13 naar de club maar moeten dan nog wel een eindje lopen. Volgende keer kunnen we beter de nachtbus pakken want die stopt recht voor de deur. We betreden de rode loper, die al uit ligt voor ons, en lopen naar binnen. Binnen wordt er goed gefouilleerd door het beveiligingspersoneel. Ik vind dit altijd een fijn gevoel omdat je weet dat het een stuk veiliger is binnen. Vervolgens lopen we naar de garderobe waar we onze jassen gratis kunnen ophangen. Dan lopen we naar binnen en is het nog redelijk rustig dus we begeven ons naar de bar en bestellen 2 rosé. Die wordt vervolgens in een groot glas geschonken waar ik nauwelijks mijn hand om kan krijgen. Ik voel me net een klein meisje wat een grote beker in haar hand heeft dus het is ook wel weer grappig. De drank qua prijs valt goed mee dus dat is mooi.

Er wordt al stevig gedraaid en dan komen er ineens best veel mensen de zaal ingelpen en is het feest begonnen. Ik neem het interieur ondertussen in mij op en de kleuren zijn roodmarmer en een paar kroonluchters. Op de foto's zag ik, voordat ik naar de club ging, ook zitjes waar je lekker op kunt loungen maar die heb ik niet gezien. Volgende keer maar even beter kijken. We moeten dan naar het toilet en lopen de trap op naar boven. Er zijn veel toiletten, schoon en GRATIS. Boven heb je ook een VIParea maar daar zit op dit moment niemand. Dan lopen we naar een andere zaal en daar is een live-act aan de gang en de sfeer zit er goed in. De line-up van vanavond liegt er niet om want voor het 10-tje wat de gasten moesten betalen krijgen ze echt waar voor hun geld. In de Rode Zaal zijn BStar Music Group (NY) en Music Plant (Chicago) uitgenodigd voor een showcase genaamd "I Am That I Am - Electrosoul". BarbaraTucker (NY/USA) staat ook op de lijst en die heb ik op Ibiza horen draaien. Ze heeft met heel veel bekende artiesten samengewerkt, waaronder ook de Pet Shop Boys en Deeelite. Ook werkt ze regelmatig met grootheden zoals Litlle Louis Vega, Lil' Louis, Danny Tenaglia en the big man Erick Morillo.

Dan kruipt Georgie Porgie achter de draaitafel. Deze man heeft ook al met grote artiesten samenwerkt zoals Michael en Janet Jackson en Chrystal Waters, ja die ja van het bekende deuntje "lalalielalalaa".

Ik ben erg blij dat ik nog op de website heb kunnen lezen dat er nog meer namen aan de line-up zijn toegevoegd, namelijk Marilyn David (UK/France), Luca G (It), Dawn Tallman (NY) en Peter Luts (B). De stem van MC Stretch klinkt ook weer lekker door de speakers.

Dan gaan we weer naar de Zwarte Zaal en daar krijg ik gelijk kippenvel omdat mijn Ibiza-gevoel weer naar bovenkomt. Daar ben ik een maand geleden voor het laatst geweest en laat vanavond nou een hele lijst aan DJ's voorbij komen die ook allemaal op het partyeiland waren toen ik er ook was. Ibiza Sounds, YeahYyeah! En heel toevallig klinkt dan ook "Yeah Yeah" van Bodyrox door de speakers want ook deze DJ ontbreekt niet. Ze timmeren goed aan de weg en hebben weer een nieuwe single "What Planet You On" en deze wordt dan ook gedraaid en de geile en bekende stem van Luciana klinkt ook weer door de boxen en nog live ook!

Robot Man (Michael Grey) is ook aanwezig en heeft ook al zoveel succes met zijn nummer, "Ready For This", en voor de echte clubber is dit geen onbekend nummer want overal ter wereld wordt dit nummer gedraaid.

Ook ontbreken de volgende DJ's deze avond ook niet: Rob Roar, Max Linen (UK) (heel bekend op Ibiza!) en de Duitse Turbofunk, bekend van "Gotta Move" (Phonetic/DATA/News), Steve Mac, Baggi Begovic en last but not least, Space Ibiza resident Jay C en Pacha resident Scott Cuba. Kortom, een Ibiza party in het hartje van Amsterdam.

Ik heb het super naar mijn zin en dans heel de avond door. Ondertussen ontmoeten we nog heel veel mensen en het leuke aan Amsterdam is dat er veel toeristen zijn dus heb je ook echt het vakantiegevoel. De tijd gaat zo hard en dan is het ineens 04.30 en mijn voeten doen echt heel erg pijn en gelukkig die van mijn vriendin ook dus we besluiten huiswaarts te gaan, ook al willen we niet naar huis. Maar pijn in je voeten en niet meer kunnen dansen.. nee dan wordt het echt tijd om naar huis te gaan. Dan lopen we naar buiten en kunnen we zo een taxi in. Geweldig! Vervolgens worden we ook voor de deur afgezet dus dat scheelt weer. Wat een avond en wat een line-up! Ongelofelijk dat de Marcanti deze grootheden allemaal naar Nederland heeft gehaald en dat voor maar 10 euro! De Marcanti is in mijn ogen één van de meest gastvrije clubs waar je niet veel geld kwijt bent voor een avondje stappen. Petje af dat ze voor deze avond zoveel grootheden hebben kunnen regelen. Marcanti, tot de volgende keer!


ADE Amsterdam Dance Event Showcase
*Like DJGuide

layer1 area