Loading...
Manumission
*

Manumission, is het Latijnse woord voor FREEDOM OF SLAVEY, doe wat je wilt, maar schaad niemand. Manumission is 14 jaar geleden als eerste gehouden in de club Privilege, toen nog de KU. Om het 14-jarige bestaan te vieren pakt de organisatie groot uit maar moest op het laatste moment uitwijken van Privilege naar Amnesia. Dit zorgde er wel voor dat duizenden mensen, die hun ticket al hadden gekocht, van een koude kermis thuis kwamen. De organisatie van Manumission heeft er dan ook voor gezorgd dat deze mensen hun geld terugkrijgen en kunnen gaan feesten in de Amnesia net zoals ik

In het hotel maken we ons klaar voor een heftig avondje stappen en lopen naar de bushalte voor het hotel want er was ons namelijk verteld dat er een "disco"bus is. Ondertussen staan we al bijna een uur te wachten maar dan komt de bus uiteindelijk. In Ibiza-stad moeten we overstappen op de lijn 3 en rijden we rechtstreeks naar Amnesia. We moeten via een brug de grote weg oversteken. Gelukkig ligt deze brug er nu want vroeger zijn hier heel veel mensen overreden. De Amnesia ziet er super groot uit aan de buitenkant en er staan hele grote rijen. Ik heb het geluk dat ik op de gastenlijst sta en sluit aan. Zelfs hier staat een rij. Voor ons worden een aantal mensen geweigerd en moeten de rij weer verlaten. Ook zie ik dat mensen hun ID moeten laten zien omdat er veel gesjoemeld wordt met gastenlijstplekken maar laat ik deze nou niet bij me hebben. Gelukkig raak ik niet in paniek omdat ik weet dat mijn contactpersoon aan de deur staat, Sabrina van Heusden, medewerker van Manumission. De persoon achter de tafel met de gastenlijst roept Sabrina en ze komt naar me toe en ik zeg:"Hey, ik ben Shimi!" Ze kijkt me aan en ze valt stil. Dan roept ze ineens:"Ooooh ik dacht dat je een jongen was!" We hadden, voordat ik naar Ibiza kwam, alleen via de e-mail contact gehad. Maar dan neemt ze ons gelijk mee naar binnen en vertelt dat ze VIP-passen heeft geregeld en dan gaan we naar boven de VIP in.

We drinken samen een drankje en praten wat bij en ze vertelt nog wat over Manumission. De feesten van Manumission waren vroeger een stuk heftiger en werden er live sex shows gegeven. Nu is het nog wel erotisch getint maar classier. Er worden om de paar uur shows gegeven door acrobaten, clowns en dansers. Normaal moesten ze de Amnesia delen met Made in Italy maar deze avond is Amnesia all Manumission.

Sabrina werkt al stagiaire en is de personal assistant van Jill, erg bekend op Ibiza. Heeft al heel veel feesten georganiseerd en zet zich in voor goede doelen. Zo organiseert zij een feest op 9 oktober in het Es Vive hotel in Ibiza-stad en deze avond is een charity ball tegen kanker. Sabrina gaat voor een maand terug naar Nederland en vertrekt daarna weer naar London.

Dan moet zij helaas weer verder met werken en ben ik nog even aan het vertoeven in de VIP. In de VIP staan allemaal banken en heb je uitzicht op de dansvloer. Er staan banken waar je lekker op kan zitten en deze zijn allemaal ingericht zoals een gedeelte van het decor van de Moulin Rouge. Dus donkerrood en zwart en barokstoelen. Het is echt enorm groot en we lopen via het balkon naar de andere zaal. Daar wordt weer andere muziek gedraaid. Dan beginnen de live shows. Er komen acrobaten in het wit naar beneden en komen er clowns tevoorschijn. Die geven een show weg en ze lopen door het publiek heen. Dan gaan boven de lichten aan en komt er een show met prachtige dansers en danseressen, met verschillende karakters, dus vrouwen in een korset, een nurse en danseressen met een tooi op hun hoofd en super hoge hakken. De muziek is super lekker maar ik ken helaas bijna geen één van de DJ's alleen Tom Middleton en Jeremy Healy, die op het terras draait.

Op alle podia staan nu dansers en danseressen en dan wordt er een soort act opgevoerd. Een meisje met rood haar, genaamd Claire, staat op het balkon en dan komt de "The Bionic Dictator" op, gekleed in een Duitse groene broek met laarzen, een pet en een oogdoekje.

Manumission werkt met vaste karakters en dat zijn steeds dezelfde mensen, deze bestaan uit: The Bionic Dictator, The Director & his muse, The Nurse, The Fat producer, La Femme Fatal, La Irresistible, The Rebel, The Kitten (topless), The Bride.

Ondertussen lopen we weer naar de andere zaal waar alleen gedanst wordt. En er op het balkon dansers aan het dansen zijn maar in deze zaal worden geen grote acts opgevoerd. De muziek klinkt super lekker en ga helemaal uit mijn dak. Ik kijk omhoog en zie confetti en op elk balkon is er een ander licht te zien. Ook komt er af en toe rook uit een machine met een behoorlijke kracht dus als je net op die plek staat ben je echt "de Sjaak".

Dan vragen jongens of ik op het podium wil, zo'n 1.80m. Dit wil ik niet want begin aardig moe te worden maar dan zetten ze mij er toch op. Dan nog even de voetjes van de vloer. Naast mij staat een meisje te dansen en ineens is ze verdwenen. Blijkt dat ze gewoon van het podium is gevallen dus ik kijk naar beneden en dan pas zie ik hoe hoog het podium is. Vervolgens staat iedereen om haar heen en vraag ik me af wat ze gebroken heeft maar ze staat zo op en klimt het podium weer op. Ze was ook helemaal de weg kwijt dus dat zal ongetwijfeld haar redding zijn geweest. Ik moet toegeven dat ik het publiek wat matig vind. Heel veel Engelsen en niet echte party peeps. Niemand gaat echt uit zijn dak. Erg jammer want zo hoort Ibiza wel te zijn. Ik krijg niet echt de indruk dat het een "open minded" feest is maar denk dat het ook komt door de mentaliteit van het Engelse publiek. Iedereen is in zichzelf gekeerd en als iemand tegen je oploopt nemen ze niet eens de moeite om sorry te zeggen. Erg jammer.

Die vriendin van mij wil maar beneden blijven maar ik wil naar de VIP en ik hoop dat ik Sabrina nog kan zien zodat ik nog even met haar kan partyen. Dan loop ik naar buiten en ga ik met Sabrina naar de VIP en daar is de sfeer zoals deze moet zijn. Iedereen staat te dansen en is extravagant gekleed en hier staan ook de personages van de show van deze avond. Echt heel erg leuk en ontmoet ik ook Mike, The Director. Het is ineens alweer tijd om te gaan want we moeten met de nachtbus terug naar huis. Ik wil het liefst lekker met de taxi naar huis gegaan maar helaas wil die vriendin van mij dit niet. Vervolgens komt de bus pas na 40 minuten opdagen.

In de bus was het behoorlijk druk en iedereen was super gaar en toen moesten we nog een keer overstappen in Ibiza-stad en na 15 minuten werden we afgezet voor het hotel en was het alweer 7.30 uur. Ik neem een douche en duik voldaan mijn bed in heb deze avond als heel erg leuk ervaren, vooral in de VIP (THX SABRINA!!) maar vond het publiek tegenvallen maar het feest Manumission en de shows waren geweldig!

Tot volgend jaar!

Like DJGuide

layer1 area