Loading...
Beach Carnaval - SAPPH
*

Het is alweer 7 juli en eigenlijk had het al volop zomer moeten zijn, maar ik moet het vandaag doen met een magere 20 graden. Het is in ieder geval droog dus dat is positief. Maar het dilemma van een avondje uit is toch wel het uitzoeken van kleding. Ik denk dat veel dames dit probleem wel kennen. Uiteindelijk heb ik dan, na het passen van zo'n 20 topjes mijn outfit gevonden. Het is tenslotte Beach Carnaval dus daar hoort ook een outfit bij. Het feest wordt vanavond gehouden bij Sapph Beach. Deze strandtent - inmiddels al zoveel namen gehad - zit aan het begin van het Zwarte Pad. Samen met een vriendin pak ik de bus richting het Zwarte Pad. We lopen het heuveltje op maar normaal gesproken hoor je altijd muziek en is het druk maar het lijkt wel uitgestorven vanavond op het strand. Eigenlijk ook wel logisch want het is echt te koud om s'avonds op het strand rond te hangen.

Voor SAPPH staan twee brede security mannen die ons vriendelijk verwelkomen. Het is helemaal niet druk dus we kunnen gewoon doorlopen. Eenmaal binnen is het aantal mensen met 10 vingers te tellen. De moed zakt ons gelijk in de schoenen en ik hoop echt dat het nog druk wordt. Vanavond is het ook Sensation White dus daar zullen ook veel mensen zitten.

SAPPH ziet er trouwens weer anders uit dan vorig jaar. Alleen het voorste gedeelte is open vanavond. Er wordt vanavond weer met muntjes gewerkt dus we slaan een aantal muntjes in. We besluiten een fles rosé te kopen. Heel toevallig is het dezelfde fles rosé die we thuis ook gedronken hebben; Gallo. Een fles rosé kost rond de 13 euro dus dat valt reuze mee.

Ondertussen staat Marvelous K te draaien en bijt tevens het spits af. Hij draait erg lekker en ook al is het niet druk, hij zorgt ervoor dat wij niet stil kunnen blijven staan. Uiteindelijk komen er steeds meer mensen bij en nemen Sunnery James en Ryan Marciano de draaitafels over. Jeetje, wat kunnen zij de tent op zijn kop zetten, echt ongelofelijk. We kijken om ons heen en beseffen dat we bijna geen ruimte meer hebben om te dansen. Zo druk is het geworden! Ze draaien erg gevarieerd en gaan ineens van House over op Reggae en Dancehall. Dit is echt apart maar wel heel grappig en iedereen blijft doordansen. Uiteindelijk gaan ze weer over op House en draaien ze de bekende nummers zoals Let me think about it van Ida Corr. Ik had het koud aan het begin van de avond maar de kille zaal is inmiddels veranderd is een subtropisch oord.

Dan stroomt het in één keer leeg en we begrijpen er helemaal niks van. Wat is er aan de hand? De muziek stopt maar we horen nog wel een beat. De beat komt van buiten. Het is buiten super druk en we zien een Braziliaanse band met trommels. Iedereen is aan het shaken en vindt de act geweldig.

Na dit optreden gaat iedereen weer naar binnen en staat ons nog een Braziliaanse dansact te wachten. De Sambadinhas heten ze. De outfits die ze hebben is zoals in Brazilië dus met verentooien en nietsverhullende outfits. Nu weten we wat samba inhoudt. Er heerst nu een echte Latin American sfeer. Ikzelf vind dit voor een uurtje leuk maar daarna ben ik het beu. Mijn vriendin vindt het helemaal geweldig want die is in Brazilië geweest. Ik ben moe dus ga even buiten uitrusten. Ik moet ook weer voor de zoveelste keer naar het toilet. Inmiddels heb ik al zo'n 3 euro uitgegeven aan het toilet. Er zijn gelukkig veel toiletten dus dat is heel fijn. Vaak bij strandtenten heb je er maar een paar en is het heel klein maar dat is bij SAPPH niet zo.

Melly Mel is ondertussen ook nog langs gekomen. Ik vind haar draaistijl erg goed. Hij is inmiddels ook erg bekend in de dancescène in Nederland. Hij draait vaak op Freaky Friday in The Mansion. Ik kijk eens rond maar heb nog nooit zo'n gevarieerd publiek gezien. Je ziet verschillende leeftijden en types. Dat maakt het juist wel heel leuk.

Voor deze avond staat Real El Canario ook nog op het programma. Ik wil eigenlijk naar huis want ik vind de muziek die hij draait helemaal niks. Maar ieder zijn smaak. Hij heeft wel naam gemaakt in Nederland en veel mensen zijn altijd trots als ze deze DJ kunnen boeken. Logisch want hij weet wel wat een feestje is. Hij brengt de echte eclectische sound ten gehore maar vaak gooit hij een bubbling beat erdoor heen en daar houd ik echt niet van. Ondertussen komen er af en toe jongens langs die met de raarste openingszinnen komen. Dan komt er een kerel langs die ik niet eens meer versta omdat hij zo dronken is... met mijn vriendin kan ik er alleen nog maar om lachen. Dan komt er een jongen voor mij dansen en denkt flinke indruk op mij te kunnen maken met zijn dans, maar toen hij een Michael Jackson-move erdoor heen gooide heb ik me maar omgedraaid omdat ik plaatsvervangende schaamte kreeg.

De avond vliegt om dan neemt D-Rashid plaats behind the wheels of steel en draait super lekker en hij staat bekend om zijn Latin Sound. Er is ook live percussie, deze wordt verzorgd door Andrei Russo. Ik sta nog wel te dansen maar heb echt zo'n pijn in mijn voeten en kan eigenlijk niet meer en begin in te storten. We beslissen dan ook om ervandoor te gaan. Eenmaal buiten voelen we pas echt de pijn in onze voeten en we moeten nog vanaf het Zwarte Pad richting de Burger King lopen op Scheveningen, want daar staan de taxi's. Wat lijkt het ver maar uiteindelijk hebben we de taxi bereikt en zijn we binnen 5 minuten thuis. We praten thuis nog even na over de avond en we zijn het unaniem eens: 'Het was weer een geslaagde avond!

Shimi


Beach Carnaval
*
07-07-2007Like DJGuide

layer1 area