Loading...
Club Filth - World Fashion Centre - Amsterdam
*

Soms is het tijd voor iets anders. Dan ben je de gerenommeerde clubs een beetje zat en zelfs je nieuw gekochte outfit voor de nacht hangt als een branddeken om je lijf. De schoenen lijken hun beste tijd te hebben gehad terwijl ze amper een maandje oud zijn. Het haar wil niet en je voelt je ook nog eens brak. Je voelt je ontzettend smerig en weet je wat? Je bent het ook!

Het moment bij uitstek om eens een kijkje te nemen bij Club Filth. De naam zegt het al. De locatie leent zich bij voorkeur niet voor hakjes (naald noch slee) en zelfs niet voor al te weke stoffen aan je lijf. De reden? Er is gewoonweg geen rekening gehouden met lieden die de nacht zittend wensen door te brengen. Wil je zitten? Je kunt ook lekker thuis blijven. Neem naast je buik(je) ook je biertje op schoot (of je hondje) en zet de TV vooral op RTL, Talpa, SBS of een andere hersenvernietigende zender. Nu is er eens geen rekening gehouden met nachttoeristen en andere bankhangers.

Deze avond en nacht zijn een jumpstart voor hen die eens iets anders wensen. De lege accu eens opladen aan muziek en vrolijkheid. Club Filth is de naam en internationaal is de faam. Na Antwerpen, Berlijn, Athene en Vancouver is het alweer de beurt aan Amsterdam. Wie zich de vorige Amsterdamse editie kan herinneren weet dat het zich op een onverwachte locatie zal afspelen. En dat is alweer de werkelijkheid van deze nacht. De locatie is World Fashion Centre maar niet het poepsjieke foyer!

Vannacht worden we ontvangen in de laaddocks onder het gebouw. Helaas is dit ietwat minder gelukkig gekozen. We stonden in een tunnel en op zich moet dat qua geluid en sfeer wel op te lossen zijn. Echter, de beste lieden der organisatie hadden de booth aan een van de zijkanten opgesteld zodat het geluid slechts een klein bereik had. Gevolg; drukte op de plek waar de muziek het beste klonk en vervorming in de rest van de ruimte.

Op het moment dat ik de laaddocks binnenkom hoor ik haar al. De nightqueen met de stem als een bel zo helder. Niemand minder dan MC Kletskous (a.k.a. Miss Bunty) was aangetrokken om ons te voorzien van zoveel mogelijk lach en plezier.
Naast deze oorstrelende diva werden wij deze nacht gefĂȘteerd op Wannabeastar samen met Miss B-have, Dj Team en Mr. Miyagi die voor deze gelegenheid voor ons uit Zweden is overgekomen. Rex the Dog (live) heeft niet voor niets de swimover gemaakt vanuit Engeland. Zijn act was heerlijk en opzwepend zat om het luie zweet eruit te smijten. Ik moet ergens onderweg naar het toilet of de muntenkassa de liveact van Piek & Bokhorst hebben gemist. De rommel (een mengsel van meel en water) die zij hebben achtergelaten had ik eigenlijk wel graag gemist. Het is en blijft natuurlijk filthy.

Eigenlijk was het weer eens te kort en dat zegt vaak genoeg. Leuke feesten verlaten heeft altijd iets aparts. Een innerlijke roep of schreeuw om meer. Het zal vast wel te maken hebben met het feit dat de te geven feesten geen chronologie hebben. Alleen de organisatie weet wanneer de volgende is. We mogen slechts uitkijken naar de volgende, en wanneer is die dan? Zou het dan toch effectiever zijn om zulke feesten te organiseren?

MykeKnight2


Club Filth
*
16-05-2007Like DJGuide

layer1 area