Loading...
Dynasty - Westergasfabriek - Amsterdam
*

Ben Liebrand, Alex van Oostrom en Silverius, Loïs Lane, Dimitri en Marcello, Alvredo en CeCe Peniston. Dit rijtje namen moet gerant staan voor een trip down memory lane, of voor sommigen een kennismaking met wat hun ouders bewoog om te gaan stappen. Dynasty dat het levenslicht zag als feest tijdens afgelopen Oud en Nieuw was zo'n succes dat de organisatoren besloten het nog een keer over te doen. Voor de jongeren, Dynasty was de serie in een tijd van shoudervullingen, disco, antennes in plaats van kabel en nog meer van die bijna niet meer in te denken zaken. Zo zullen de namen van Dimitri en Marcello de house harten van het eerste uur sneller doen kloppen. Die van Lois Lane die van de meesten die nog jochies waren toen en van hen die van Abba houden, want de zusjes Kleman komen vanavond Abba zingen. CeCe kent iedereen die toen de locale discotheken frequenteerde zeker en ook daarvoor gaan we vanavond naar het Westergas terrein, waar in de Zuiveringshal en De Openbare verlichting het feest zal losbarsten.

Ik spreek met stapgenote Mla af bij de eindhalte van lijn tien om elf uur, voor haar makkelijk bereikbaar en voor mij een enorme 5 minuten fietsen. We zijn er na een mooie zonnige dag helemaal klaar voor, lekker back in time en eens kijken of we al het oude van toen nog net zo waarderen als toen. Nog even een stukje lopen naar de ingang en dan via een tent naar binnen. Een grondige security check en rustige ruime garderobe!! Even plastic schijfjes scoren voor de dranken en we kunnen los! De Zuiveringshal is een enorm lange zaal, met aan de ene kant een groot podium over de breedte met de DJ's en langs de kanten zitjes en plekken om te staan aan van die hoge tafels, een paar champagne bars (Dynasty was tenslotte chique en decadent) for the rich and famous, aan het plafond een paar enorme discobollen en aan de andere kant van de zaal aan weerszijden een bar, dus genoeg ruimte om iets te drinken te bestellen. Aan het plafond daar een hele batterij kristallen chandeliers en tegen de achterwand een podium met lounge banken, dus ook helemaal goed geregeld allemaal. Het is ook al verrassend vol, even deden de korte wachtijd bij de ingang en de lege garderobe mij anders vermoeden, maar blijkbaar is iedereen vroeg gekomen en heeft de jas in de auto of thuis gelaten met dit mooie weer.

We lopen verder en gaan via een tent waar de klanken van de Dynasty tune ons overspoelen en zich een Dynasty tribute wand bevind met ingelijste foto´s van de hoofdpersonen uit de serie, Blake in het midden, omringt door Alexis, Kristle en de rest van de cast. Hier bevinden zich ook de toiletten en het is er lekker koel, want in de grote zaal is het al behoorlijk warm. Dan komen we in de Openbare Verlichting waar iets gegeten kan worden en in het andere gedeelte de dansvloer zijn en een bar. Die gaan we gelijk maar even bezoeken en bestellen een wijntje a raison van 1 munt per stuk, de munten waren 8 voor 20 euro dus niet echt een duur, zeker niet als de plastic bierbekers waarin de wijn wordt geserveerd gewoon helemaal vol zijn. We moeten wel even wachten want de barmanager wil even een foto maken van al zijn mensen achter de bar, voor hij ons komt helpen, maar dat hebben we er wel voor over, plezierige mensen achter de bar, die vrolijk en vriendelijk iedereen vlot helpen.

De timetable, uitgedeeld bij de deur geeft aan dat Lois Lane zo komt optreden dus we gaan weer even terug naar de andere kant, want ja stiekem willen we dat niet missen, hoewel we toen nooit toegegeven zouden hebben Abba wel leuk te vinden. Het optreden is nog niet begonnen, blijkbaar is de timetable uitgelopen, maar ach who cares!

De muziek is nog wel erg sloom en maakt ons een beetje lacherig, jeez konden we hierop los in die jaren? Disco has had it for me denk ik dan, sommige nummer daargelaten, maar op een oft andere manier kun je er nog steeds lekker op dansen. Zelfs de stapjes die je toen deed in navolging van de 1e clips komen ook zo weer boven borrelen, maar we verbazen ons beide over het lage tempo van de beats. We besluiten even de zaal rond te lopen en op de klanken van Holiday Celebrate van Madonna hobbelen we richting stage. Ondertussen van de ene in de andere verbazing vallend, ze bestaan nog meisjes (nu vrouwen dus) die net als vroeger hetzelfde topje aandoen en dezelfde oorbellen dragen. Soms aan de krapte van de outfit te zien is het zelfs het topje van vroeger. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt toch beduidend hoger dan op de meeste feesten waar we heen gaan, shit we zijn hier echt never de oudsten, iets wat ons soms wel overkomt! Oow jeez shame on us, maar we kunnen enige lachbuien om dans- en kledingstijlen niet helemaal onderdrukken. WTF!! kunnen sommigen zichzelf toetakelen, damn misschien kijken ze op andere feesten ook wel zo naar ons, but who cares? Soms bekruipt mij toch even dat plaatsvervangende schaamte gevoel dat je hebt als je ouders, ooms en tantes met een slok op, hip en vlot proberen te dansen op een familie feestje of een Hilbrand Nawijn die uit de maat We're going to Ibiza zingt en danst. Hahahaha stiekem zijn wij toch snobs blijkbaar. (eum eigenlijk niet eens stiekem vrees ik)

Dan is het moment daar en kunnen we even los op nummers als Dancing Queen, waarbij de zusje zich laten bijstaan door een blonde dame uit het publiek bij gebrek aan eigen Agneta blonde lokken. Heel leuk weer dit even te horen en te zien, vooral ook de reacties van het publiek, waarvan sommigen naar het podium staren en meezingen alsof Benny Björn Agneta en (shit hoe heet die 4e ook alweer?) zelf op het podium staan. En toch is het mooi dat deze flashback niet langer dan zo'n half uurtje duurt, want ergens begint het ook wel iets te wringen, een overdosis gevoel bekruipt ons toch wel enigszins. We besluiten weer naar de kleinere zaal te gaan voor de oude iT sounds van Marcello, die toch iets meer in ons straatje passen. Nou stiekem gaan we ook voor de bar daar, want in de grote zaal schenken ze de wijn toch met een veel minder ruime hand. De beats door Marcello de zaal ingeslingerd bevallen ons heel goed!! Zoooow lekker weer en dan met die Latin invloeden helemaal goed, zeker mijn stapgenote gaat helemaal los op deze warme en zo lekker dansbare house van toen. Niet dat gevoel dat je iets mist qua tempo zoals met veel muziek uit het discotijdperk, voor ons dan.

Ook in de kleine zaal zijn tropische temperaturen snel bereikt, maar gelukkig hebben we maatregelen getroffen en een waaier meegenomen. 1 keer lopen we even via de koele doorgangstent naar de andere zaal en proberen het ook daar nog even qua dansen, maar daar vinden we niet helemaal onze draai, hoewel enkele nummers ons wel weer net als vroeger doen omkeren en terug lopen, terwijl we al op weg waren terug naar Marcello. Het publiek in de kleine zaal is een leuke mix van ouder, weer lekker terug naar toen en jonger, maar ook op deze oudere BPM's lekker los. Dan lopen we even over het Rembrandtplein van de iT naar de Roxy en is het de beurt aan Dimitri, toen niet altijd onze favoriet, maar tegenwoordig weer wel, want oooow wat draait ie lekkere oude knallers. We komen de kleine zaal de verdere avond niet meer uit, vergeten zelfs op te letten wanneer CeCe Peniston komt, hahaha tevergeefs zou dat geweest zijn horen we later pas, want ze kon niet op tijd hier zijn wegens reisproblemen of zoiets. Voor ons maakt dat helemaal niets meer uit, we hebben gekregen waar we voor gekomen waren, even back to the iT and the Roxy, qua sfeer, muziek en mensen helemaal spot on.

Loveland die al de leuke feesten als F!RE, T-Dansant, Lovelandfestival en vroeger Rise op hun CV hebben staan kunnen Dynasty rustig aan hun lijstje toevoegen. Want hoewel het tegen het einde al een stuk rustiger was dan op sommige andere feesten die tot 4 uur duren (gaan oudere stappers dan toch eerder naar huis?) was het naar mijn idee een druk bezocht feest, heel veel drukker in ieder geval dan de Ich bin dabei aanmeldingen op de meeste partysites deden vermoeden. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar, niet gelijk weer next week, maar zo één keer in de zoveel tijd, gewoon even terug naar toen. Ook leuk om met je oude stapmaatjes van toen weer even te proeven hoe het toen was, te dansen op Express Yourself, Billy Jean en de vele andere dancefloor smash hits of hoe ze toen de verzamel lp's (ja nog geen cd's toen) van top veertig singletjes noemden. Voor ons vooral weer even lekker terug in de iT en de Roxy, maar gezien de verdeling van het publiek over beide zalen voor velen toch meer terug naar de 80-en 90ties en wat je beleefde als de Veronica drive-inn show to town kwam. Check de agenda op de guide of www.dynasty.nl als je ook een keertje terug wilt in de tijd.

Dick a.k.a. Diego


Dynasty
*
14-04-2007Like DJGuide

layer1 area