Loading...
Bold - Panama - Amsterdam
*

Oooh neey, ooh neey, oh nee, roept een vrouw op een bordesje aan de gracht, een wolk waarom net nu? Jaah ach de kans is groot in ons landje als er iets is als een maansverduistering, een zonsverduistering en wat dies meer zij aan de hemel te zien is, dat deze door wolken aan het oog onttrokken wordt. Ok I admit, ook ik ben even de grachtengordel ingelopen om het verschijnsel, of liever gemis aan schijnsel vanaf een pitoresk plekje te aanschouwen. Gelukkig is de wolk snel weer verdwenen en zien we nog net de maan verdwijnen voor de wolken er weer voorschuiven. Ik loop weer door richting de tram naar Panama en ontwaar de maan niet meer, wel stralen de vierkante melkwitte reclame borden op hoogwerkers als een soort hemellichamen in de verte aan het eind van de Prinsengracht, zo zie je maar weer, de maan verdwijnt, maar voor je het weet is ie alweer vervangen.

Vanavond staat Bold op het programma, to boldly go where no man has gone before? Nee zo sterk zou ik het niet willen stellen, maar met een line-up met Lupe, Victor Coral, Marcello, Matthew Edwards a.k.a. Radio Slave overgoten met de sounds van Zoëxenia, zal het zeker een hemels avondje gaan worden. Tegen half een kom ik bij Panama aan heey geen rij, en dat op zaterdag, oow ja Trance Energy is ook bezig, dus een deel van het stap-publiek zal toch Utrechts waards gekeerd zijn. De checks zijn weer snel genomen en ik ga de grote zaal binnen waar Lupe bezig is met een lekker klinkende set, doorspekt met techny en trancy sounds, achter hem Zoëxenia die vocaal zijn set ondersteund, met vloeiende vocals.

Even later neemt Victor Coral de decks over van Lupe en begint aan zijn deel van de avond, niet met een Raw Sexy Urban House set zoals we gewend zijn van hem bij Rush en dergelijke avonden, maar meer een in de lijn van wat hij ook bij Molotov wel al heeft laten horen. Vette electro, Minimal funky en gooi er nog wat Tek-house doorheen en je hebt zijn nieuwe sound te pakken, damn dit is heel anders, maar echt wel lekker. Ook goed om te horen dat DJ's niet altijd maar in hun hokje blijven hangen en andere wegen bewandelen, toch een beetje Boldly go where??? Ook hier weer de geweldige vocals van Zoëxenia over zijn sounds heen, het frêle zangeresje met de big smile, roept gedachten aan bossen op met haar bird-like kreetjes, die dan weer overgaan in aapjes en andere creatures of the jungle, om dan weer verder te gaan met met haar soulfull zang.

Het is ondertussen ook wat drukker geworden en er zijn zowaar ook een aantal bekenden gekomen. Het wordt al met al een heel mooie avond, niet te druk, een heerlijk galactic muziek avontuur, een rielekst publiek, van een wat hogere gemiddelde leeftijd dan normaal in de Panama, een beetje Beatclub-achtig toch wel, ik vind het in ieder geval helemaal lekker. Dan even tussendoor naar de studio, waar het zoals we gewend zijn weer helemaal veel te warm is, maar waar mister Chemistry Marcello gewoon lekker zijn ding draait en de zaal doet dansen en niet aan conventies doet, maar Shake en Pop laat volgen door Classics om dan met weer een hedendaagsere hit eroverheen te gaan. Mash-ups er tussen dondert en zo een set creëert waar iedereen ondanks de warmte van uit zijn dak gaat.

Back to the Theater, even lekker een short-cut over het Balkon om niet door de massa te hoeven in de zaal, als je vooraan wilt staan. Daar vooraan, steeds dezelfde mensen die allemaal staan te genieten, de decks worden door Victor overgedragen aan Matthew Edwards a.k.a. Radio Slave le Roy des remixes et re-edits, voor wie heeft hij niet gewerkt en hoeveel a.k.a's heeft hij nog meer? Ik ken deze DJ nog niet van live hebben horen draaien en kan alleen maar zeggen dat de Diepe Sounds van deze man die ook gelijk een aaneenschakeling van verschillende house stromen aan elkaar mixed een diepe indruk op mij maken. Minimal, House, Trancy en aan het eind van zijn set tegen Techno aan, ooow zooow lekker!! Zoëxenia zingt ook hierbij weer sterren van de hemel en de maan uit verduistering. Dat ze het zelf ook lekker vind blijkt wel als ze na haar optredens zich bij ons op de vloer voegt en ook los gaat. Oow dit is zo ongelooflijk goed!!!

Dan nog even een surprise MC Gee, doet nog wat duiten in het zakje en zingt en MC-ed ons naar 4 uur toe, terwijl de zaal niet genoeg kan krijgen van de sounds van Radio Slave, we're a slave to his rythems. Als dit Radio was, dan luisterde ik iedere dag onaflatend. Maar ja helaas it's 4 o'clock time to stop this rock, damn veel le lekker en veel te kort.
Bold heeft weer een Boldly iets heerlijks uit het buitenland gehaald, met zoals iedere keer good old Marcello in de studio. Het is voor mij de 3e Bold sinds een kennismaking met dit Chemistry concept vorig jaar juli en ik kan alleen maar zeggen, het bevalt me nog steeds uitstekend en ik ga als het even kan volgende keer weer. Check de agenda hier of op www.chemistry.nl voor meer info. Buiten is de volle maan weer back in de sky en ik keer huiswaarts, moe en voldaan.

Dick a.k.a. Diego


Bold
*
03-03-2007Like DJGuide

layer1 area