Loading...
Herr Zimmermann - Herr Zimmermann - Rotterdam
*

Op visite mit guten muzik @ Herr Zimmermann Rotterdam

Voordat ik je deelgenoot kan maken van deze blog zal ik je eerst eens voorstellen aan met een wel heel bijzonder persoon. Je kunt het ook een entiteit noemen. Immers, als leraar onderbouw op een basisschool weet je dat kinderen de meest gelukkige mensen zijn. Zij hebben weinig nodig voor hun geluk en ze hebben overal vrienden die vooral terug praten. Zelfs al missen die een oog, zijn ze ondergepist of naakt zonder armen. Ja joh, ik heb het natuurlijk over de lappenpop, de knuffelbeer en niet te vergeten de eerste barbie.

Van een sterrenwegstelsel heel veel lichtjahren hier vandaan heb ik afgelopen zaterdag kennis mogen maken met Herr Zimmermann. Herr Zimmermann is een echte reiziger die een andere omgeving niet schuwt. Zelfs niet als hij er niet uitziet als de bewoners van een nieuwe planeet. Hij vaart zijn eigen koers en zoekt daarbij naar mensen die graag iets anders willen meemaken. En dan heb ik meteen de grootste zaak te pakken. Herr Zimmermann heeft de aarde vereerd met zijn bezoek en zelfs een club geopend in Rotterdam. Desgevraagd stelt hij dat hij 'hier gekommen ist zu entertain du'.

Om net iets over half 1 kom ik aanrijden in de Van Helmontstraat. De buurt is bij mij bekend dus ik hoef niet meer te zoeken. Een uithangbord heb ik niet gezien. Wel was mijn ontvangst allerhartelijkst door een netjes in rood/zwart gekleed stel. Meteen ook de bevestiging dat ik op het goede adres moest zijn. Let wel, Herr Zimmermann doet zijn ding en trekt dan ook aparte mensen aan die allemaal lekker hun 'eigen ding doen'. Je zult hier dus niet vreemd nagekeken worden als je er iets anders uitziet. Mooie zaak voor mij en mijn afro-do, hehehe.

De entree is een lange tunnel waar ik alweer allerlei tot de verbeelding sprekende lichteffecten zie. Aan het begin van de tunnel koop ik een kaartje bij Dana. Ik kan over Dana zeggen dat 'she's blending in like cream with ice'. Ik loop de tunnel door en links kan ik een volgende ruimte in om te loungen. Aangezien ik met mijn hoge energieniveau net binnen ben is het zeker te vroeg voor deze actie. Rondkijkend word ik aangetrokken tot een sappenbar en de wens tot vocht verbindt me aan een wortel/appel/citroensap. Herr Zimmermann heeft voor zijn entertainmentpaleis een zeer aparte keuze gemaakt. Ik ga strak een deel van zijn galaxy beleven in een voormalig slachthuis. De stalen deuren van de koelcellen herinneren aan de (vlees)industrie die hier heeft plaatsgehad.

Ja mensen, Herr Zimmermann is een echte liebhaber des fleisches maar nu nicht mehr. Nu respecteert hij elk leven en hoe dat leven wordt ingevuld. Iedereen ist wilkommen! En dus shockeert hij misschien door deze ruimte te bewonen. Mij shockeert hij echter niet, geen van de aanwezigen trouwens. Hij maakt wat mij betreft een statement. Een statement dat zo groot is als de van Brienenoordbrug. Iedereen mag lol haben, overal waar hij/zij wil. Life ist fun.

Herr Z. heeft een Duitse naam en vanavond een Duitse logé. Niemand minder dan Eltron staat op het moment van mijn arrival te draaien. Van minimal tot techhouse gaat het heel gestaag. De dansvloer is vol met enthousiaste visite. De accommodatie van Herr Z. is niet groot maar wel heel gezellig en tot de verbeelding sprekend. Met de witte tegeltjes overal op de muren ademt het onvervalste authentieke Rotterdamse werklust uit.

En werklust krijgen we op het moment dat De Man Zonder Schaduw de decks gaat beheren. Ik ken zijn sound van geslaagde feesten op MS Blommendal in de oude haven van Amsterdam. Het was deze visite die mijn reis naar Rotterdam makkelijker maakte. Al gauw gooit DMZS het ritme een paar tandjes hoger en de feestvreugde gaat vol los. Zoals het loopt als je op visite gaat ontmoet ik enkele mensen onder wie de gastdame en heer. Mijn gastdame, Linda, vult voor mij de blanco's in. Overdag is de locatie inderdaad een vulkaan van creatieve activiteit en zitten hier verschillende kleine ondernemingen in de mediasfeer.

Normaliter als je op visite bent is het fatsoenlijk om zelf voor te stellen om naar huis te gaan. Herr Zimmermann wil graag dat we blijven, immers hij zorgt voor goede dansbare muziek tot aan het einde plus toegift van De Man Zonder Schaduw. De reis terug was door de goede verzorging een voetnoot geworden. Dear people; er is eindelijk een club in Nederland waar deze muziek onderdak heeft gevonden en it rocks!

MykeKnight2


Herr Zimmerman
*
20-01-2007
Herr Zimmerman
*Like DJGuide

layer1 area