Loading...
Marco V @ «O», Den Haag
*

Marco V @ «O» Den Haag, 8 mei 2002

Een van de voordelen van het leraarschap is, toch wel, de vele vrije dagen. Ben net een weekje in Italië geweest en heb nu weer 2 dagen vrij, dus, tijd voor wat feestjes.

Mijn eerste feestje was Angels in de «O», lekker dicht bij huis, met als hoofdact Marco V. Na een telefoontje naar een vriendin, die daar achter de munten zit, stond ik op de gastenlijst en zou ik een eventuele rij kunnen ontlopen. Dit betekende ook dat ik niet perse vroeg hoefde te zijn om binnen te komen, de eerste DJ zou toch Barry geweest zijn en dat is niet mijn favoriet, dus was ik om ong. 1 uur binnen (überhaupt geen rij trouwens).

Er waren wal al wat mensen, 1 zaal vol, maar de tweede zaal en boven waren nog dicht, het was dus nog niet echt druk. Bij binnenkomst stond DJ Mark van Dale te draaien. Zijn soort happy- disco- trance is bij tijd en wijle best leuk en als opwarmertje was 't dan ook best te doen. Gelukkig begreep hij ook dat de meeste bezoekers voor Marco V kwamen en hield hij het tempo lekker hoog met een behoorlijk vette bass. Best aardig.

Daarna was het de beurt aan de DJ- contest winnaar Nick DC (of zoiets), hij was een beetje een Tiësto- kloon, veel zweverige trance- nummers. Het klonk wat amateuristisch, maar ach, wat wil je anders van een beginnend DJ...Hopelijk blijft- ie zich ontwikkelen, deze keer vond ik 'm wat saai.

Dus kijken in zaal 2. Daar draaide Peter van Leeuwen een lekker stevige set. Om 3 uur zou, volgens betrouwbare bronnen, Marco V beginnen, NOT!! Om 3 uur nam Mark v. D. weer plaats achter de draaitafels en ik dacht daar gaan we weer!!. Het is namelijk al vaker voorgekomen dat DJ's die de Eau dacht geboekt te hebben gewoonweg niet op kwamen dagen!! M'n vrienden gingen alweer naar huis, maar gelukkig wist Peter van Leeuwen me vast te houden met gewoon lekkere trance platen, zeker toen- ie Luvstruck op de draaitafels kwakte besloot ik nog even te blijven. Gelukkig, want...

Om 4 uur was 't dan toch zover! MARCO V!!! Hij nam de controle in de DJ- booth over en draaide een bombastische hardtrance/ -house/ -techno set zoals alleen hij dat kan. Lekker harde bass, goed up- tempo met echte hardtrance- loopjes. Lekker stampen! Zeker nadat de gouden plaat voor GODD gepresenteerd was stond Marco, met op de achtergrond Benjamin en de Haagse zangeres (naam ?) die GODD ingezongen had, met een dikke smile op z'n gezicht te draaien. Lijkt me een prima vent. Ook het publiek ging helemaal uit z'n dak. Dat vind ik toch opvallend. De Eau heeft vaak avonden waarbij er een hoog Haagse Harry gehalte is, met de bijbehorende Haagse bluf en Anita's, maar de laatste tijd komt er, zeker wanneer er grote namen draaien, een steeds meer gevarieerd, zowel lokaal als interlokaal, party- minded publiek. Dit komt de sfeer duidelijk ten goede. Om half zes ben ik, na 23 uur wakker te zijn geweest, met een behoorlijk uitgeblust maar voldaan gevoel weer huiswaarts gegaan.

Vanavond (10- 5) naar I love Trance en morgen (11- 5) naar Q- base trance (incl. opnamen voor hun commercial) en maandag gewoon weer 23 kinderen voor mijn neus, ik hoop dat ik 't volhoud....

Greetz, MaarTTen.






S«O»S
*
08-05-2002



Like DJGuide

layer1 area