Loading...
Sappig Off Corso Rotterdam
*

Vrijdag de 24ste was er dan eindelijk weer eens een sappig feestje in Off Corso, namelijk: Sappig. De aankondiging was dan ook veelbelovend, vol enthousiasme werd er gesproken over de komst van Benny, Leroy, Nour en Dekky. Vooral het optreden van de laatste zorgde voor grote blijdschap, zelfs de organisatie heeft duidelijk opgemerkt dat Dekky het de vorige keer errug goed deed onder de dames. Er werd namelijk gesproken over hordes dames die de laatste editie voor de djbooth aan het losgaan waren. En dat had niet alleen te maken met de muziek. Ik heb hierbij een vaag vermoeden dat ze mij en mijn vriendinnen bedoelden, en dus besluit ik me maar in te houden deze avond.

Maar voor mij helaas geen eindeloze Dekky-sounds, want toen ik binnenkwam was het alweer bijna tijd voor meneer Rodrigues. En eigenlijk vond ik dat helemaal niet erg, Benny is namelijk een favoriet van mij. (Wat ik volgens mij altijd duidelijk laat blijken in andere reviews op djguide.) Wel hoorde ik van diverse mensen dat Dekky het wel goed deed die avond. Maar: degenen die dat zeiden waren wel allemaal van het vrouwelijke geslacht. Ik heb wel enige noten van Dekky mogen horen helemaal aan het begin van de avond, en dat klonk wel lekker. Iedereen was aan het dansen en het was al druk, dus dat zit wel goed.

Benny draaide anders dan anders: ietsje rustiger en meer funky dan normaal. Weg was de harde, beukende techno die we meestal te horen krijgen van meneer. Deze avond was het tijd voor een potje latin-tech-house! Deze term is (zoals vanzelfsprekend) helemaal zelf verzonnen, maar met een beetje hulp van een aangeschoten vriendin. De muziek was, zoals je kunt bedenken bij deze definitie, een mix tussen techno en latinhouse, en het was helemaal goed. Men kwam hierbij in een raar soort toestand waarin je wilde shaken en beuken tegelijk, wat betreft dansen dan hè? Want de sfeer was absoluut prettig, geen agressie of pissigheid deze avond, iedereen was in een opperbeste stemming. Met behulp van de nodige hoeveelheid alcohol, dat wel. Ja mensen, we konden duidelijk merken dat Studiefinanciering weer gestort was, het was namelijk bomvol in de tent.

Dat bomvolle aspect zou eventueel ook te maken kunnen hebben met de heren Farid, Sohrab en Melvin, die wel reden hadden om een feestje te geven. De website Pozerz heeft namelijk 'promotie' gemaakt en is hierbij uitgebreid tot Pozerscene. En dus besloten ze deze feestelijke aangelegenheid te combineren met het feestje Sappig. Een leuke bijkomstigheid was dat velen pozerz-peeps gratis of met korting naar Off Corso konden, wat de drukte aanzienlijk versterkte. En het extra gezellig maakte natuurlijk. Alle Pozervrienden op een gezellig feestje samen, dat werkt natuurlijk goed! Vooral omdat de genodigden geacht werden om voor 12 uur aanwezig te zijn, zodat het al lekker vroeg druk was.

In de lounge draaide Cream zijn gebruikelijke set, relaxte hiphop gecombineerd met de populaire urban-nummers. Behalve dansen zaten veel mensen daar ook gezellig te kletsen en te drinken met elkaar. Cream draait vaak in de lounge van Off Corso, en dat doet hij wel leuk. Veel mensen zijn vaak in de lounge te vinden, de sfeer is daar gezellig, ook omdat het zo klein is. Ik was er die avond niet veel te vinden, alleen om af en toe wat bij te kletsen met vriendinnen, of om even bij te komen van de house uit de andere zaal.

Na een vet anti-kater broodje curry-mayo-mosterd hotdog, was het tijd om weer eens te gaan dansen in de grote zaal. Daar draaide Leroy namelijk. Het zou moeilijk worden om het enthousiasme na Benny te evenaren maar het lukte totaal. Leroy draaide anders dan Benny. De latin-tech-house was verdwenen en maakte plaats voor een wat hardere house. Gelukkig draaide hij geen commerciële houseplaten wat dat had ik op dat moment niet aangekund. Dat ben ik namelijk helemaal zat. Maar nee, Leroy draaide lekker en wist het publiek te blijven boeien. Wel hadden de meeste mensen het blijkbaar gehad met de feestvreugde want het werd opeens erg stil naar mijn idee. Maar dat kan ook komen omdat ik eventjes weg was geweest en ook redelijk laat aankwam op het feest. De tijd vloog namelijk voorbij. Erg jammer, want ik had het ongelooflijk naar mijn zin. Rond half 6 was het dan helaas echt afgelopen, we moesten naar huis. Geheel tegen mijn zin in, want ik had daar nog wel uren kunnen blijven, zo gezellig was het. Ik weet alleen niet precies of het nou aan mij lag of aan het geheel.

Voor mij was het de ultieme avond: er waren gezellige mensen, de muziek was goed, en de sfeer was formidabel! Vooral de line-up verdiend een groot respect, ze hebben echt allemaal goed gedraaid. Sappig was een succes en staat zeker volgende maand weer in mijn agenda!

Gegroet, Brenda Stoter Boscolo


Sappig!
*
24-03-2006Like DJGuide

layer1 area