Loading...
HED KANDI @ Lipton Beach Lounge 20-08-2005
*
Een mailing van Wannahaves bevatte o.a. het volgende:

Date: Zaterdag 20 augustus
Place: Lipton Beach Lounge, zwartepad 61, Noorderstrand, Scheveningen.
Time: 22.00 - 4.00 hours
DJ's: Hed Kandi DJ?s: Tom de Neef (be) & Mike van Loon (nl) Guests: Victor Coral, Stef Vrolijk & Billy the Klit

Hed Kandi ken ik nog van mijn laatste Ibiza avontuur, lijkt (is) alweer veel te lang geleden natuurlijk en van de meeste DJ's op de lijst heb ik de vorige keren dat ik ze gehoord heb ook helemaal geen gehoors problemen gekregen, dus dat zijn toch al 2 redenen om de mail even te bewaren en in de agenda alvast de 20ste een note te geven. Voeg daar nog aan toe dat ik de laatste keren dat Hed Kandi in A'dam was iedere keer iets anders had en dusch alle Arena avonden heb moeten missen. Nou redenen genoeg zeg maar om naar dit feest te gaan.

Zaterdag de 20ste begint, na een avond slempen vanwege een verjaardag van vrienden in het Amsterdamse nachtleven, wel erg vroeg, maar ja als iedere zaterdag roept de tennisbaan en wodka geeft geen katers (hahahaha ik heb nooit een kater wat er ook in gaat) Daarna is het snel de stad in want ik moet nog een paar cadeautjes scoren voor de kids van vrienden op Marken, waarvan er 1 jarig is een ik de andere 2 hun verjaardagen gemist heb. FF lekker de stad uit voor een paar uurtjes frisse lucht want de gevolgen van de vuilnisophalersstaking begin je nu al goed te ruiken zeg maar, man wat een meur op sommige plekken. Ook 2 avonden diesel dampen snuiven op Sail in niet goed voor de gezondheid natuurlijk. Op de terugreis vanaf Marken kan ik het toch niet laten voor ik de trein naar Den Haag neem om toch nog ff een blikje op het IJ te werpen, want het blijft een leuk gezicht al die bootjes.

Lekker alleen erop af heb ik besloten, want na al de afvallers vorige week heb ik zoiets, van ja opzouten, ik ga niemand meer op sleeptouw nemen, als ze mee willen komen ze maar en anders lekker boeien. Dus ff trein ticket uit de automaat sleuren en dan naar het perron waar ik vrees de trein gemist te hebben, gelukkig is de NS nog steeds niet helemaal back on track dus in plaats van de trein van 21:40 te missen om 21:50 heb ik zelfs nog meer dan 20 minuten over want er is weer eens vertraging. Ik nestel me in de 1e klas en gooi meteen een raam open want het is redelijk warm in de trein, jammer dan voor de mensen die tocht vrij willen zitten. Vlak voor de trein eindelijk om 22:10 ergens vertrekt gaat ook het licht opeens vol aan, whoah stop nou heb ik net lekker zitten schemeren, nu moet bijna de zonnebril op. Maar de reis verloopt verder gladjes en na een overstapje via Den Haag HS kom ik op CS aan waar ik een taxi richting het Zwarte pad neem.

Ik stap uit en hoor al muziek, even ben ik hevig teleurgesteld oude disco, da's toch niet House Classics, maar gelukkig de muziek komt bij een andere tent vandaan en aan het nummer van die tent te zien is het nog wel ff lopen naar nummer 61. Ik ken hier de weg niet, en neem dus maar het eerste pad de duinen in dat naar het noorden gaat, ok foutje, het pad gaat met een bocht naar een strandtent toe, waar welliswaar ook een feestje is, maar dat is besloten en klinkt al niet beter dan de oude disco bij de rotonde. Ik bagger maar even door het zand heen naar de volgende en dan die daarop, waar de muziek mij lekker in de oren klinkt en mijn vraag is dit Hed Kandi? bevestigend wordt beantwoord. Ik heb snel via de guestlist een ticket, ben hem nog sneller kwijt, 2 meter en 3 seconden verder al weer inleveren, zo ongeveer de breedte van de containers waaruit Lipton Beach Lounge in opgebouwd.

Ik loop verder en kom uit op een open terrein met aan één kant de duinen en aan 2 kanten open gewerkte containers met banken erin etc en aan de derde kant een grote tent, waar je achter op de DJ kijkt. Hier zo beschut is het al beduidend warmer dan op de boulevard en zeker dan op het strand. In het midden is een kampvuur, met her en der banken en loungebedden. In de containers aan de zeekant, staan cool witte (phillip starck?) plastic banken. De containers zijn aan de zee kant dicht gemaakt tegen non -betalende gasten en of de wind neem ik aan..

In de 1e tent zijn de garderobe, de munten verkoop, de toiletten, een bar en een DJ booth most importantly toch wel. Ik dump snel mijn tas, en scoor een lading gele strand dollars. DJ Victor Coral maakt er hier zoals bijna gewoonlijk een lekker feestje van, een soort feest der herkenning met oudere en minder oudere house beats, en allemaal stuk voor stuk lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Vette beats, leuke loops en riedeltjes, dance dance dance. Ik loop toch even door en kom op het 2e open terrein dat net zoiets is ingericht als het 1e, maar nu zonder kampvuur, met langs de zeekant zwarte schermen met bloemenslingers en aan de duinkant een bar met daar achter een Indiaas aandoende tent met lounge banken en tapijten op het zand almost Ibiza zeg maar ik blijf hier ook even rond hangen.

In de achterste area, wederom in een tent is DJ Mike van Loon lekker op dreef hoewel het nog redelijk rustig is knalt hij er lekker in zeg maar en maakt het publiek er al een feestje van. Ik loop even terug naar buiten en ga m'n 1e borreltje halen, na ja 1e op die verjaardag vanmiddag en aan het begin van de avond gleden ze ook wel lekker naar binnen, helaas I er geen citroen, maar puur gaat het ook zeker goed. Ik sta enorm in dubio, Mike of Victor en besluit maar even te pendelen om zo van beide sets iets mee te krijgen. Ze zetten allebei mooie upbeat sets neer, met een lekkere zomerse underflow, want de uitstraling is ondanks het koelere weer erg warm. Als ik voor de 3e keer in de 1e tent kom begint het ook allengs drukker te worden en ik ga even bij het kampvuur zitten en neem het binnenkomende publiek in me op. Heerlijk divers publiek, tout Den Haag is uitgelopen zeg maar, oudere Hed Kandisten van het 1e uur, nieuwe jonge Kandi adepten, modista's, surfboys, babydolls, en ook een kleine dosis studentiko's en wel erg jeugdigen (maar ok het is vakantie) Ik zie hier en daar ook wat Vonk bekende koppen, Petit peut Amsterdam is er dus zeker ook. En oooh oooh ooh, Haagse Popjes in Haags kleine Topjes, Koele bries, Haagse nopjes, Of moet je dat in dit geval Hopjes noemen.

Verbaasde ik me er bij binnenkomst nog over dat er niet gefouilleerd werd, dit blijkt ook helemaal niet nodig, allemaal leuke mensen, praatje hier praatje daar, helemaal geen spijt van het alleen gaan, je spreekt toch veel meer mensen dan als je met z'n 2-en of meer gaat, ben je toch wat meer groep gericht. Je deelt eens een vuurtje uit, krijgt een sigaretje terug. En zo kabbelt en babbelt de tijd voorbij. Ondertussen ben ik nog steeds van tent naar tent lopende, waar inmiddels Mike van Loon het veld heeft verlaten voor Tom de Neef, die net zo upbeat verder gaat en even later echt gaat knallen als ie wat meer rock invloeden loslaat. In de andere tent, blijft het ook met Billy the Klit en Stef Vrolijk een feestje van Ibiza kaliber en zomerse genoegens. Alleen is het moeilijker de bar en het voorterrein met kampvuur te bereiken. Dat dit ook voor de toiletten geldt, blijkt ook wel uit de hoeveelheid mannen die dan dus maar in de donkerste hoek tegen het zwarte scherm gaan staan op het 2e open stuk. Ik ga morgen denk ik niet hier naar het strand hoe mooi het weer ook wordt, of eigenlijk zeker niet als het heel zonnig wordt. Ik begin door mijn plastico fantastico doekoes heen te raken en ga er maar wat bij scoren. Want het is pas 2 uur en de nacht nog jong. Ik raak in gesprek met iemand die me ook nog even op een feest op 3 september attendeerd Intiem, in een beach tent verderop, dusch wie weet doen we weer een Haagschen Nacht teegen die tijd. Het is inmiddels echt druk en het blijft leuk en gezellig, geen wanklanken geen aggresso's. Alleen is het moeilijk over de plankiers van de ene tent naar de andere tent te komen vanwege de drukte en de wachtenden bij de bar, dus kiezen steeds meer mensen de korte weg over het zand, wat leuk is om te zien. Zand remt toch wel degelijk en is een minder vaste ondergrond, als je enigszins beneveld of benaaldhakt bent of nog beter voor de toeschouwer beide!!!!!!!!!!

Helemaal mijn avond is het zeker, en ik zie met lede ogen dag het steeds dichter bij 4 uur komt, ik ga alvast mijn tas checken en blijf nog ff in de 1e tent hangen, verschaf mij nog wat booze met mijn laatste plastic pieken en neem weemoedig nog even bij het kampvuur plaats, bijna alweer afgelopen dit helemaal top feest, Hed Kandi RULES!!!

Ik loop langzaam naar de uitgang en dan klim ik de duinen, op halverwege hoor ik de branding van de zee en whoah dat werkt rivieren opwekkend op de blaas, gelukkig kan het duinzand veel hebben anders spoelde alles zo in zee. Hahahahahaha. Ik loop richting het casino en neem een taxi naar het station waar in mooi op tijd voor de 4:23 trein die zowaar op tijd komt arriveer. Hed Kandi, top feest, leuk publiek gave locatie, serious line-up waarom niet vaker strandfeesten, hoewel ik de volgende keer in A'dam ook zeker ga, wat ik er ook voor moet afzeggen, want het is veel te leuk.

Zondag ochtend, geen kater, maar wel zand, blijkbaar uit mijn schoenen, na het douchen overal heen gelopen, met m'n natte voeten, schurend in m'n bed draai ik me nog een keer tevreden om.

Dick


Hed Kandi Beach Lounge
*Like DJGuide

layer1 area