Loading...
Gigadance! bij de Geffense plas - Oss
*

Gigadance!


Het is weer die tijd van het jaar waarin het gekriebel in de onderbuik op volle toeren losbarst, de zomer staat voor de deur en laat de toch al aanwezige lentekriebels oplaaien. De dagen worden minder kort en de temperatuur begint gestaag te stijgen, het dragen van zeer luchtige kleding is weer mogelijk en toegestaan. Alsof de zintuigen uit een winterslaap ontwaken, je voelt en ziet gewoon meer dan tijdens die deprimerende Nederlandse winter. Bleke bekken krijgen weer kleur en de tatoeages en piercingen worden weer zichtbaar, vrouwen worden weer vrouwelijk en de mensheid als geheel begint te lachen.

Zonder zon geen leven. Met of zonder God in ons leven heeft de mens nog precies eenmaal de lengte van de tijd die het licht nodig heeft om ons te bereiken over op het moment dat onze bron van energie om wat voor reden dan ook de geest geeft. Dat dit zeker staat te gebeuren over ongeveer 4,5 miljard jaar is jammer voor ons nageslacht maar daar maak ik me persoonlijk niet zo druk om, net zo min dat ik me druk weiger te maken over het feit dat als het gebeurt de totale mensheid nog maar 8.3 minuten, enkeltje zon/aarde met lichtsnelheid, te gaan heeft voordat 't afgelopen en uit is met de pret op aarde. Als onze technologische ontwikkeling zich in het zelfde rappe tempo doorontwikkelt als de afgelopen honderd jaar dan hoeven de dan levende aardbewoners zich trouwens ├╝berhaupt nergens druk om te maken. Als de wetenschap ooit gaat begrijpen wat Meneer Einstein precies bedoelde met sneller dan het licht reizen dan zullen ze ook wel een manier vinden om het te doen. Dan verhuizen we voortaan gewoon naar een andere planeet als we de drang krijgen om ergens anders te willen wonen of, beter nog, we doen niets en pakken ons ruimtevaartuig als we ergens naar een eerste zomerfestival willen.

Het lijkt me een stuk prettiger vooraf te weten dat het gegarandeerd overwegend zonnig, met hier en daar onnatuurlijk een bui om de miss wet T-shirt verkiezing spannend te houden, wordt en blijft op de plek waar je naar toe wilt. Het enige probleem dat je dan kunt hebben is tobben over de factor van je smeermiddeltje ... Ja sorry, maar ik geloof niet dat intelligent leven ooit zal stoppen met 't zoeken naar iets om over te gaan lopen zeiken ... Je loopt dan als bezoeker van 'n festival geen enkel risico omdat 't toch mooi weer, en ongetwijfeld 'n stuk drukker dan 't was op de eerste editie van Gigadance, wordt.

Als je afhankelijk bent van de zon, om iets echt te tot leven te laten komen, dan hoor je eigenlijk goed te weten dat mensen tot op het laatste moment zullen wachten om een duur kaartje te kopen voor een strandfeest. Ze kijken het weer aan en besluiten pas op het laatste moment of ze wel zullen gaan, en al helemaal als je vooraf op het Internet kunt zien dat de enige beschikbare tenten om te kunnen gaan schuilen gevuld worden met Disco en R&B. Ik heb niets tegen andere vormen van Dansbare muziek, maar 't gros van de liefhebbers komt echt af op datgene wat geheel onoverdekt was ... Of blijft thuis !!

Dat de thuisblijvers ongelijk hebben gekregen staat vast, want het was een geweldig feest vanaf toen de zon goed doorbrak totdat zij weer onderging. Het was met recht vooraf bestempeld als het eerste zomerfestival, het maakte wat mij betreft de verwachtingen waar. Dat de koukleumen onder ons thuis bleven of kozen voor een overdekt avontuurtje in bijvoorbeeld Arnhem later op de dag was 'n logisch gevolg van het overdekte aanbod. Met zoveel festivals voor de boeg kiezen mensen nu eenmaal voor zekerheden om hun geld aan uit te geven, zonder 'n niet droog geld terug garantie blijft 'n massa weg.

Ik hoop van harte dat dit festival volgend jaar wat meer rekening gaat houden met mogelijke buien en de koude wind die vanaf het water het strand opwaait. Dit evenement verdient gewoon meer publiek dan er was. Het hoe meer zielen hoe meer vreugde is nu eenmaal van invloed op onze beleving, en in je auto stappen met onderkoelingsverschijnselen beïnvloedt de herinnering aan. Desalniettemin heb ik me prima vermaakt en vertrok ik tevreden richting een feest wat meer in het teken van de Maan stond. Snel van de overgebleven drankmuntjes sigaretten gekocht, TOP dat dit kon, en hup richting DJ Luna.

Cheminius/05


!Gigadance
*
21-05-2005Like DJGuide

layer1 area