Loading...
BASH! met Deep Dish - koninginnenacht 2005 Now & Wow - Rotterdam
*

Bash! met Deep Dish

29 april 2005, Now & Wow - Rotterdam

De aanloop
De aanloop naar mijn koninginnenacht was niet de beste, zo had ik donderdagavond te diep in het glaasje gekeken op een bruiloftsfeestje van vrienden, je kent het wel te laat in bed, om vijf uur eruit omdat je niet kan slapen van de knallende koppijn, om een ibuprophen te nemen om vervolgens half acht je bed uit te gaan met een misselijkmakende kater. Dan ging er op mijn werk ook nog van alles mis met de te zwaar belaste DJGUIDE server, dat moest natuurlijk opgelost worden want anders weet niemand waar de koninginnedag feestjes zijn.

Kom ik 19.00 thuis, zie ik overal natte plekken op het terras, terwijl het toch erg zonnig is. Realiseer ik me dat dat precies de plekken zijn waar mijn nieuwe auto (maandag opgehaald) heeft gestaan. Blijkt mijn auto (heeft nu 300 km op de teller) uit het motorblok olie te lekken. Garage kon niets doen want morgen is het koninginnedag en is de werkplaats gesloten (voor mij een dejavu gevoel want de motor van mijn vorige auto had ik met 1500 km al in de puin, dat bleek dus een auto waarbij het normaal is dat je om de 1500 km een liter olie moet bijgooien!!! vanwege de hoge toeren? ). Ok! dan moeten we maar met de auto van mijn vriendin, daar kunnen ook 4 mensen in.

Vervolgens wil 1 van mijn vrienden met zijn eigen auto (dan weet je het wel, die gaat vroeg weer naar huis). Mijn zin in dit feest was dan ook wat minder dan het normaal gesproken zou zijn geweest. Mijn vriendin had een soortgelijke dag en was er achter gekomen dat haar beroep eigenlijk boksbal is. Affijn, zoals altijd zijn we toch maar naar het feestje vertrokken om er het beste van te maken.

De aankomst
Als je aankomt bij Now & Wow zie je een indrukwekkend industrieel gebouw. Waar met licht de tekst now & wow op wordt geprojecteerd, het ziet er vooral erg groots uit. Stel je het onderstaande gebouw voor in het donker beschenen met teksten. Now & Wow (graansilo) Rotterdam

Now & Wow
Entree was goed geregeld, evenals het ophangen van de jassen. Via gangen loop je vervolgens richting de dansvloeren (3 stuks). In eerste instantie schrok ik van het geluid in de hoofdzaal met Deep Dish, echt belachelijk veel te hard, moeilijk om te acclimatiseren, snel naar een andere zaal, waar het volume ook veel te hard stond. Overigens net als de vorige keren dat ik Now & Wow bezocht.

Maar voor de rest, wat een onwijs gaaf pand blijft dit toch. Als je naar de plafonds kijkt zie je allemaal silo's waar vroeger het graan wel ingezeten zal hebben. Het lijkt me wel leuk als de now & wow daar nog wat mee zou doen. (idee: Stop er bloemen of confetti in en blaas dat over de zaal heen ( een kennis opperde coke, maar dat lijkt me geen goed idee ;-) ). Het gebouw was ook leuk aangekleed, met vj schermen, heel veel kunstbenen in een soort hakmolen, een loungeruimte met de naam 'thalia ban lounge' (een knipoog of sneer naar de thalia lounge in r'dam). Er was een ijsmuur in de rush zaal naast de bar, bij de barren hadden ze ook een glazen wand gemaak van allemaal (cola)flesjes. Als je goed om je heen keek ontdekte je iedere keer weer nieuwe (leuke of mooie) details (ik kan de volgende keer toch maar beter een camera meenememen).

De acts
Toen ik eenmaal gewend was aan het harde geluid en mijn eerste drankje op had zijn we naar de zaal met Deep Dish gegaan, de muziek was echt super, alleen die drukte. Het publiek had zich niet goed verdeeld over de 3 zalen maar was vooral in de Deep Dish zaal aanwezig. Ik heb daar een half uurtje uitgehouden en vond het gewoon niet leuk op dat moment. We zijn toen maar naar de rush zaal gegaan (goede zet). Daar was het gewoon gezellig, met leuke mensen, ruimte om te dansen en ademen en niets om je aan te irriteren. Brian S. draaide trouwens super lekker, vrolijk, dansbaar, happy met veel superplaten. Tevens was er een melige dance-act op het podium bij de djbooth. Al had ik het naar mijn zin, het knaagt natuurlijk wel dat Deep Dish aan de andere kant bezig is.

Daarom ben ik dan toch maar weer naar de andere zaal gegaan (aan de andere kant van de dansvloer) en daar was inmiddels voldoende ruimte om lekker uit je dak te gaan op Deep Dish. En hoe, ik heb nog pijn aan mijn voeten. Wat een geniale muziek, ik was altijd van mening dat Deep Dish muziek voor thuis was, niet om op te feesten en daar kom ik op terug. Wat ik vanavond hoorde was wel de herkenbare Deep Dish sound, maar dan wel de wat stevigere platen, ze draaiden in ieder geval wat pittiger dan op dancevalley (toen was ik er na een kwartier wel klaar mee).

Na de fantastische set van Deep Dish nam Sander Kleinenberg het roer over. Het is me nooit eerder opgevallen dat die Sander Kleinenberg ook zo onwijs goed draait. Waarom me dat nog nooit eerder is opgevallen weet ik niet, maar beter laat dan nooit. Volgens mij was het sharam van Deep Dish die af en toe nog een plaatje tussendoor opzette en uiteindelijk stopte de muziek pas tegen zevenen. Gelukkig maar, want ik kon bijna niet meer staan, maar wilde wel tot het einde blijven (dwangmatig). Toen wij richting uitgang liepen werd er weer een plaat opgezet, maar hoe dat verder is afgelopen weet ik niet.

De optelsom van locatie, muziek en publiek hebben ons in ieder geval een super koninginnenacht bezorgd. De organisaties chemistry en EveryBody verdienen een dikke pluim voor dit evenement. Voor mij persoonlijk de leukste van 2005 tot nog toe. Het heeft mijn dag meer dan goed gemaakt.

Edwin
Bash!
*
29-04-2005Like DJGuide

layer1 area