Loading...
Black - The Reflection Of Your Dark Side @ Ethias Arena
*

Het beloofde weer een leuke avond te worden met maar liefst 3 podia met 26 DJ’s die de avond vullen van 21 uur tot 7 uur in de morgen.

Er is voor ieder wat wils:
- In de Entrance Area een jeep als DJ.booth; Trip & Teuf
- De DWX Bounce vs Crunk’D Stage, in goede banen geleid door MC Chucky.
- Main Area met MC Villain

De Entrance Area kon, ondanks de wat vreemde plaats (in de aankomsthal) op heel wat succes rekenen. Er stond wel altijd een heel groepje feestvierders samen. Voordeel was hier de ruimte en het feit dat de temperatuur hier wat minder tropisch was dan op de andere plaatsen.
De DWX Bounce vs Crunk’D stage was een klein maar gezellig zaaltje dat naarmate de avond vorderde overvol was geladen. Hier had je onder andere Demoniak, Bestien, Mark with a K, Fenix en Dr. Rude. Toch wel leuke namen, niet?!

De main stage startte rustig met Scope DJ. De echte massa was op dit moment nog niet aanwezig. Bij Da Tweekaz, het te gekke duo van Noorwegen, zat de sfeer er meer in. Ze deden het in hun hilarische en ongedwongen stijl met zoals steeds de videocamera in de hand om deze heren te kunnen volgen op YouTube. Vanaf dan ging het niveau enkel nog meer naar omhoog.
Psycho Punkz vs Zatox, Noisecontrollers vs Wildstylez, The Prophet en Headhunterz. Een speciale appreciatie voor MC Villain.
Voor mij de beste MC op dit moment. Hij gaf het beste van zichzelf en dit werd duidelijk uitgestraald op het aanwezige publiek. Hij kent zijn vak, dat is een feit.

Na Headhunterz was het tijd voor BLACK OVERDOSE. Je kan dit vergelijken met een soort megamix. Dit overtrof werkelijk alle verwachtingen… Vuurwerk, lasers, confetti, slingers en wat een sfeer…Op een bepaald moment wist ik echt niet waar te kijken. Dit was een show zoals ik er maar weinig heb gezien. Ten opzichte van vorige edities hebben ze hier alle mogelijkheden benut die maar mogelijk waren. Het is zeer moeilijk om dit te beschrijven in woorden.
De hele zaal was gevuld met lichtjes van de gsm of fototoestel om dit zoveel mogelijk vast te leggen. Een dikke proficiat hiervoor aan het team dat dit heeft bedacht en ten uitvoer heeft gebracht.

De avond ging verder met Zany vs B-Front en Coone. Coone’s populariteit stijgt elke keer meer en meer maar hij maakt het ook waard. Telkens wanneer hij op het VIP-balkon verscheen werd hij aangeklampt door een dozijn fans die met hem op de foto wilde.
Vanaf dan werd de muziek harder. Je zag een verschuiving van de fans van het lichtere genre die de avond voor bekeken hielden en anderen die nu binnenkwamen om van hun soort muziek te genieten. Namen zoals Evil Activities, Neophyte en Partyraiser vs Nosferatu zullen niet onbekend in de oren klinken.

Nog even vermelden dat ID & T rekening heeft gehouden met de opmerkingen van vorig jaar. Toen werd het VIP-balkon te klein bevonden. Dit jaar was er een veel grotere ruimte voorzien waardoor het net de gezellige drukte had. Het podium werd dit jaar centraal in de zaal geplaatst waardoor het zichtbaar was vanuit elke mogelijke hoek in de zaal. De DJ’s stonden op een draaiplatform wat nog een pluspunt was.

Ik ben benieuwd of ze dit niveau volgend jaar gaan kunnen evenaren. Ik ben alvast van mijn sokken geblazen. Voor de twijfelaars…reserveer voor volgend jaar alvast een ticket want het zeker de moeite waard.


Black - The Reflection Of Your Dark Side
*Like DJGuide

layer1 area