Loading...
Grotesque Midnight Cruise II @ Oceandiva
*
Flyer grotesque 20 november 2010

Met zijn voorgaande edities heeft Grotesque al een flink bestand aan trouwe bezoekers opgebouwd. Mensen tellen de dagen af naar de volgende editie. Wat is nou die geheime kracht van Grotesque? En waarom kiezen mensen, op die toch al schaarse zaterdagen, voor dit feest? Het lijkt net een verslaving die jou binnen de kortste keren ook kan grijpen.

Vanavond zullen wij de zevende editie van Grotesque gaan beleven op de Oceandiva, een party boot met zijn eigen charme. Bij aankomst op de Piet Heinkade konden we meteen doorlopen naar binnen. Daar stonden we dan: Hier gaat het allemaal gebeuren vanavond, dus kom maar op!

Langzaam druppelde er steeds meer mensen naar binnen en Cliff Coenraad hete ze welkom. Zijn set was niet helemaal de muziek die ik had verwacht en iedereen stond maar een beetje te 'bewegen'. Gelukkig is dit het begin van de avond en kan er nog veel verandering komen.

We verkennen even de ruimte en daarbij neem je natuurlijk de prijzen/drankjes onder de loep. Voor de drankjes moest je met muntjes betalen, één muntje had een waarde van 3 euro. Hierdoor vond ik de drankjes aan de prijzige kant: 4,50 voor een wijntje. Maar goed, zelfs ik weet dat je geld moet uitgeven om de economie draaiende te houden. Dus onder die mom laten we ons niet belemmeren in het doen en laten.

De Oceandiva is qua ruimte niet zo kolossaal waardoor het een intiem sfeertje heeft. Eigenlijk bestaat het uit drie verdiepingen, op de begaande grond de DJ-tafel, een balkon en het dek.

Om 23:00 verschijnt Artento Divini op het 'toneel'. Doordat hij zelf erg energiek achter zijn draaitafel staat steekt dat mensen aan, je gaat spontaan met hem meespringen. Toen hij begon te draaien had ik zoiets van: dit gaat er meer op lijken. En volgens mij waren er meer mensen die dat ook dachten. Het publiek begon al een stuk losser te komen.

Voor deze avond gold een dresscode: blue, denim en white. Ongeveer 80% van de bezoekers hadden zich daaraan gehouden.

Na Artento Divini kwam het Duitse duo Cosmic Gate. In het begin vond ik hun niet zo heel goed, de geluiden die er werden geproduceerd raakte mij niet en met name met het tempo sloegen ze nét de plank mis. Gelukkig werd dit naarmate de tijd strekte beter en hebben ze het uiteindelijk wel een beetje goed kunnen maken met de laatste drie kwartier van de set.

Grotesque is een concept voor mensen die wat ouder zijn, de minimum leeftijd is dan ook 23+. De gemiddelde bezoeker was rond de 30 jaar en ouder. Wat ik mooi vond om te zien is dat bijna iedereen bleef tot het eind, dat is een goed teken want op veel feesten zie je geregeld dat het om een uurtje of 02:00 al flink aan het leeglopen is. Zelf was ik verreweg de jongste dus voor mij was dit een ware ontgroening, een feest met een totaal andere sfeer die ik nog nooit had geproefd. Maar zelfs ik als kleuter begrijpt waarom mensen hier heengaan, iedereen is zichzelf en komt maar voor 1 ding: een gezellige avond.

Toen Leon Bolier aan zijn set begon kon je zeker spreken van een absoluut hoogte punt van de avond. Dit is nou wat mensen willen horen. Een prachtige set die je, jezelf eventjes liet 'verliezen'. Een DJ kan een feest maken of kraken, Leon Bolier heeft hem gemaakt. De sfeer zat er nog beter in en iedereen was in zijn element.

Als vrouw zijnde heb ik ook nog wat te zeuren, ten eerste: de prijzen voor de consumpties, ten tweede: de mixdrankjes met de paar druppels alcohol en ten derde: de ijzige kou die je in moest om te gaan roken. Er was ook wel een stukje waar je binnen kon staan maar daar was het erg druk. Een terrasverwarming zou geen overbodige luxe zijn.

Als laatst kwam RAM ons vermaken. Een mooie afsluiter die iedereen (ondanks dat het al laat was) aan het dansen hield.

Als je van een kwalitatieve avond verzekerd wil zijn, kan Grotesque zeker op je lijstje. Er staan standaard goede DJ's en je gaat zeker uit je dak. PT Events had het weer netjes georganiseerd en er werden zelfs ijsjes en fruit uitgedeeld, heerlijk. Voor mij was het een geslaagde avond en ik denk voor menig ander ook. Dus voor de verslaafden: Grotesque is op oud en nieuw weer te vinden in Factory 010 in Rotterdam.


Grotesque Midnight Cruise
*Like DJGuide

layer1 area