Loading...
Mad Science @ Boom Chicago
*

Regelmatig kom ik op het Leidse plein, maar verder dan de Gieter, Joop en de 'Kleine' ben ik nog nooit gekomen, heel beperkt eigenlijk. Maar daar hebben we dit weekend eens verandering in gebracht, want op de planning stond: Boom Chicago. Boom Chicago staat bij veel mensen bekend als een theater met komedie shows. Maar vanavond geen komedie show, maar een Halloween party genaamd: Mad Sciene. Met als dress code: Halloween en alles wat met ontspoorde wetenschap heeft te maken. Verkleed gaan we dit keer bij de Burger King niet rechts af, maar links af op naar Boom Chicago!

Eenmaal aangekomen bij Boom Chicago was er een kleine rij waar we binnen vijf minuten doorheen waren. Ik zei al tegen mijn metgezel: “Wauw iedereen is écht verkleed”. Met écht bedoel ik; in pak en al. Van top tot teen een echt Halloween figuur. De jongen bij de ingang legde uit waar de garderobe was en wenste ons een veel plezier. Toen we binnen kwamen was mijn eerste indruk eigenlijk: Is dit het nou? Maar dat kwam omdat wij niet meteen dat theater gedeelte zagen doordat er overal mensen stonden en daar was het echte feest. Ik vond het wel erg knus eruit zien, er hing een gezellig sfeertje en die proefde je meteen. Toen we binnen kwamen moesten we met het trapje omhoog om onze jassen op te hangen. Boom Chicago bestaat uit verschillende gedeeltes. Op de begaande vloer heb je een bar en als je doorloopt het theater. Je hebt op de begaande grond ook een aantal lounge banken. Ook kun je met het trappetje omhoog waar we na een uurtje of half 3 mochten roken. Ook hier heb je een verschillende lounge banken en de garderobe.

Bij garderobe stond ook geen lange rij dus we konden gauw naar de tafel waar ze allerlei proefjes hadden. Er was een tube met crème en als je dat op je hand smeerde en vervolgens met de blacklight lamp op je hand scheen zag je de bacteriën die er op je hand aanwezig waren. Degene met wie ik was, had zijn handen aan zijn broek afgeveegd dus je zag in de blacklight allemaal spetters en vegen op zijn kleding, dus die zag er ook 'flitsend uit'. Ook hadden ze een bak met water met 1 blok hout en 1 steen. Als je die in het water deed zonk het blok hout naar de bodem en de steen bleef drijven. Er stonden ook mensen proefjes te showen. We krijgen een proefje te zien met vitamine C en 2 andere stoffen. Ik kon me aandacht er alleen echt niet bijhouden, maar het resultaat was uiteindelijk dat het een vaste substantie was geworden. Erg leerzaam allemaal, dus we hebben nog wat kennis opgedaan ook.

Nadat we de proefjes hadden bekeken gingen we naar beneden, naar het 'theater-gedeelte' waar natuurlijk het echte feest was. Bij de binnenkomst kregen we een shotje. Het feest was langzaam op gang aan het komen maar de sfeer zat er al goed in. Mensen waren aan het dansen ondanks dat de zaal nog niet eens echt gevuld was. Het deed me een beetje denken aan een 'Retro Amerikaanse Halloween party' met die oldschool/disco muziek erbij. Naarmate er meer mensen in de zaal kwamen hoe vlotter de muziek werd.

Ik heb echt van alles gezien qua hoe mensen verkleed waren: een drie koppige vrouw, Jack Sparrow, planten, zwangere vrouw met heel veel baby's in haar buik, voodoo poppetjes en zelfs iemand verkleed als bijl. Iedereen had het flink 'uitgepakt'. Er was dan ook halverwege de avond een contest wie er het best was verkleed. We hadden dorst dus op zoek naar de bar. Er waren in totaal 4 barretjes dus de drank was in hand bereik. Ik vond de prijzen heel vriendschappelijk. 2,50 voor bier, fris en wijn. En voor cocktails betaalde je 7 euro. We werden eigenlijk meteen wel geholpen en de cocktails waren best lekker. Het personeel was erg vriendelijk en de service was goed. Ik wilde eerst iets anders bestellen, zegt dat meisje achter de bar: Dit is niet zo'n groot drankje je kan beter wat anders nemen. Dus dat was goed meegedacht. Wat me opviel was dat er redelijk veel toeristen waren. Met name Engelse maar ik heb ook een paar Duitsers en Spanjaarden gezien.

De zaal werd steeds voller en het feest ging echt beginnen. Het was een grote opkomst maar niet vervelend druk dat je nauwelijks meer kon staan. De zaal was goed gevuld. Ik zag ook op de site dat de tickets waren uitverkocht.

De verschillende stijlen op het feest waren: Indie, Electro, IndieTronica, Dubstep, Disco, Rock&Roll en HipHop. Af en toe hoorde je een nummertje zoals “Alors on Dance” erdoorheen. Door die afwisseling bleef het wel levendig en daardoor hield je, je publiek er wel echt bij. De overgangen tussen de verschillende nummers waren heel soepeltjes. Ik heb geen een keer gedacht van: 'oei...'. Je had wel eventjes echt zo'n 'stil staan moment' maar wel wetend wat het volgende nummer was omdat je die al hoorde aankomen. Bijvoorbeeld bij “Alors on dance” hoorde je dat karakteriserende deuntje al door het vorige nummer heen waardoor de DJ het publiek wel weer helemaal enthousiast maakte. De kwaliteit van de set bleef consistent, ook aan het begin en het einde van de avond. Aan het begin had je iets 'rustigere' muziek maar naarmate het drukker werd, werd de muziek ook vlotter. De DJ's maakte gebruik van bestaande nummers. De DJ's werkte wel goed naar een climax, dus de takken en andere uitsteeksels zwaaide de zaal door. Het waren duidelijk geen professionele DJ's maar ik vond dat ze wel goed draaide. Iedereen ging goed los en daar gaat het uiteindelijk om.

Zoals ik al eerder vermelde was de look van het feest wel een beetje rommelig. Niet storend rommelig, want ik vond het daardoor wel erg knus en gezellig en het is natuurlijk een Halloween party dus het paste er wel bij. Boom Chicago zelf ziet er niet heel 'classy' uit, het is echt een gezellig, knus theatertje met zijn eigen sfeer. De podium van de DJ was niet echt een 'eye-catcher'. Er stond wel een soort van paal waar bellen uit kwamen, maar qua attributen bleef het daarbij. De DJ's stonden vaak met zijn tweeën te draaien (uiteraard verkleed) maar ze waren zelf niet publiek aan het entertainen. Ze hadden ook geen microfoon en maakte geen contact met het publiek. Onder een genot van een biertje zaten ze te draaien. Hun optreden was dan ook niet echt denderend en als totaalplaatje was het niet van: “wauw”. Ze vulde het podium niet echt op.

Van het totaalplaatje Mad Science had ik wel van: Erg leuk gedaan! Ze hadden overal veel aandacht aan besteed. De zaal hing vol met skeletten en andere Halloween accessoires. Het was net een groot horror huis/laboratorium. Rond 01:30 begon die contest. De best verklede mensen kregen een prijs. Na die contest waren er wel een stuk minder mensen. Maar ondanks dat bleef het wel een gezellige boel en de sfeer werd er niet minder om.

De tickets waren 18,50 en aan de deur 22,50. Deze prijs is denk ik niet tot stand gekomen door specifiek de DJ's die er draaide maar de attributen van het feest die erbij kwamen kijken. Zoals de contest, proefjes en aankleding.

Om even weer terug te vallen op de sfeer, die was echt goed. Iedereen had het naar zijn zin en was gezellig. De gemiddelde leeftijd was wel zeker 22+. Ik denk dat Boom Chicago wel iedereen zijn verwachtingen heeft waargemaakt. Het was echt een typisch Boom Chicago Halloween feestje. Gezellig en knus met een goed sfeertje, aardig personeel, leuk aangekleed en natuurlijk de jaarlijks terugkerende contest.

Tot een uurtje of half 3 moest je buiten roken en later mocht je in de lounge boven roken. Toen ik na een half uurtje roken weer beneden kwam zag ik wel duidelijk dat de zaal een stuk leger was.

Het feest werd georganiseerd door de organisatie: Amsterdam Spook. Deze organisatie organiseert Halloween party's in Amsterdam. De Halloween party’s in Boom Chicago hebben een goede reputatie, ik sprak ook iemand buiten die vertelde dat zij elk jaar naar dit feest gaat. Het is dus wel echt een traditie voor een aantal mensen om naar de Halloween party's in Boom Chicago te gaan, met name ook voor die contest. Ook heeft Boom Chicago zelf een goede naamsbekendheid, ook onder de studenten. Sinds 1993 bestaat Boom Chicago en kun je in hun theater verschillende komedie shows bekijken. Maar van af en toe een feestje zijn ze zeker niet vies van, want in Boom Chicago zijn er regelmatige leuke feesten te vinden. Sommige uitgaansgelegenheden staan een beetje bekend onder 'ordinaire' maar dat is dit zeker niet. Elk jaar staat Halloween bij Boom Chicago in een ander thema. Dit jaar was het: ontspoorde wetenschap.

Omdat de klok een uur achteruit ging was het feest om 04:00 afgelopen. En ondanks dat er na die contest veel mensen weg waren, waren er alsnog ook veel mensen over. Iedereen ging heel erg tevreden naar huis en wij ook. Het was gewoon heel erg gezellig. Het was niet zo'n feestje als in een zo'n club maar gewoon gezellig en daar houd ik wel van.


Mad Science Costume Bash: Halloween Amsterdam 2010
*Like DJGuide

layer1 area