Loading...
Wooferland 2010 @ Houtrak grote vijver
*

Verslag Wooferland
Zaterdag 14 augustus 2010
Haarlemmerliede

Ouderwets uit je dak!
Op zaterdag 14 augustus is het weer zover: de jaarlijkse editie van Wooferland, het Houseclassics festival van Nederland. Eerder dan we gewend zijn; normaal was het vaste prik begin september. Anders is ook dat dit jaar kids niet mee mogen. In het verleden was het festival familievriendelijk met zelfs een opvang bij de ingang. Op last van de gemeente geldt nu de minimum leeftijd van 18 jaar. Ter compensatie krijgen alle mensen die aan de deur een kaartje halen een bandje met ‘Wooferland kids’ erop, zo worden in ieder geval de bandjes toch goed besteed en mag iedereen zichzelf weer kind voelen tijdens deze dag van muzikale herkenning.

Bij de ingang is het rond half 3 erg druk en er staan lange rijen. Naar horen blijkt het terrein ook pas veel later open te zijn gegaan dan aangeven werd op de website. Daardoor kan wellicht deze te grote druk op de entree zijn ontstaan. Wanneer je eenmaal binnen bent is echter alles weer relaxed: heerlijk zonnetje, gezellige sfeer en leuke mensen. Om de mens te voeden is culinair initiatief ‘Pompoen met Speck’ aangetreden. Op reuze BBQ’s worden burgers, saté-tjes, worstjes en maïskolven vers gegrild. Ook sapjes, fruit en salades zijn te krijgen. Deze culinaire noviteit (zoals ze het zelf noemen) werkt met duurzame producten en leveranciers uit de Amsterdamse regio. Het vrolijk uitgedoste, sympathieke personeel zorgt ervoor dat deze eetervaring de normale festival snack overstijgt. Met vele zitjes, een eigen dj-area die relaxte tunes draait van surf, rock ’n roll tot reggae is het heerlijk vertoeven bij het eetgedeelte.

Tegen het eind van de middag loopt het terrein gezellig vol. Er zijn 2 grote dansarea’s: een openlucht mainstage en aan de andere kant van het water de NRG-tent. Op de mainstage wordt wat lichtere, zomerse muziek gedraaid. Een timetable is nergens te bekennen (ook niet op de website) dus men moet varen op gevoel of op herkenning van de dj. Bij zo’n klein festival valt daar best iets voor te zeggen: gewoon luisteren wat je aanspreekt zonder te varen op ‘grote namen’. Op de mainstage komt er bij Per pas echt beweging in. Lekker dansen in het zonnetje; je waant je bijna in Goa. Het publiek is enorm divers: gemiddeld wat ouder dan bij andere dance-events, iedereen in zijn eigen stijl. Lekker gek doen of apart gekleed: helemaal leuk! Zien en gezien worden speelt hier geen rol, iedereen komt gewoon om een goede tijd te hebben op zijn manier. Dat maakt de sfeer erg goed, ook deze doet denken aan vroeger: uit de dagen van de acid en oldschool house.

Het geluid van de mainstage wordt een beetje overstemd door de NRG-tent waar het soundsystem op loeiend hard staat. Dat past natuurlijk ook wel bij de wat stevigere sound van de hier geprogrammeerde acts. Ook hier staat men in eerste instantie nog veel buiten: het is immers zulk lekker weer. Eerst even een drankje doen en een beetje inkomen zeg maar. Ook de dj’s moeten nog een beetje inkomen: de tracks zijn prima maar het mixen gaat vaak wat houterig. Tegen de avond wordt het steeds drukker in de tent, wanneer Ricky da Dragon begint met draaien staat het goed vol. Ricky komt misschien wat vaag over met zijn warrige lange haar dat vaak voor zijn gezicht hangt: hij draait echter als een malle. Lekker knallen, soepele mixes en het publiek opjutten. Vele nostalgische hits komen langs en de tent wordt omgetoverd in een stampende, feestende massa.

Miss Monica pakt deze lijn feilloos door. Zelf ook mega enthousiast meedoen met de armen in de lucht, zweept zij het publiek op. Het hoogtepunt is wel als een dame op het podium klimt en uitgebreid met Monica gaat staan zoenen! Kortom: niet is te gek op Wooferland. Wie denkt dat de iets oudere generatie niet meer kan feesten, kan er niet verder naast zitten. Hier kan de gemiddelde hippe minimal twintiger zich een puntje aan zuigen. Pretentieloos feesten: that’s the spirit! Waar kan je nog dansen op Zombie nation (Kernkraft 400) en diverse hits van the Prodigy? Hier dus. Jp,resident van de befaamde HQ-feesten, heeft de eer de NRG-area te sluiten. Alle hardstyle moves mogen weer uit de kast. Helaas gaat deze area al iets voor 11 uur dicht: iedereen wilde nog wel even. Op de main gaat het iets langer door.

De terugtocht per fiets naar Adam is nog best een uitdaging. Ondanks dat het dezelfde route is als vanaf Awakenings festival zit je iets dieper in het bos. Dat de parkeerbegeleiders vervolgens je het halve natuurgebied en Westpoort doorsturen in plaats van de route via Halfweg te wijzen (wat voor de meeste Amsterdammers toch fijner en korter fietsen is) helpt niet. Maar ook hier is het all good. Dat er net als in Azië 4 mensen op een scooter passen heeft de politie gelukkig niet in de gaten.


Wooferland 2010
*
14-08-2010Like DJGuide

layer1 area