Loading...
Ruhr In Love @ Olgapark
*

De zomer is nog maar net begonnen, en dat is vanaf het eerste weekend al meteen goed te merken. De temperaturen hebben de tropische grens bereikt, en geadviseerd word om de schaduw op te zoeken, voldoende te drinken en het rustig aan te doen. Maar wij als rasechte festivalgangers, hebben natuurlijk onze naam hoog te houden. Dus wij zoeken juist de brandende zon op, en van rustig aan doen is al helemaal geen sprake. Het enige waar we met z’n alle gehoor aan geven is: voldoende drinken!

Mijn feestlocatie van dit weekend was Rurh In Love, gehouden in het Olgapartk in Oberhausen, Duitsland. Nog nooit eerder was ik op dit feest of op deze locatie geweest. De enige link die ik met dit feest had, was de organisatie I-Motion en diverse DJ’s die er kwamen.

I-Motion is de organisatie van onder meer Nature One. En dat feest heeft afgelopen jaar een geweldige goede indruk om mij achter gelaten. En heel mooi feest met top DJ’s, prachtige lichtshow en een uitmuntende sfeer. Om deze redenen wou ik toch ook eens een ander feest van deze organisatie uitproberen. En dat heb ik dus bij deze gedaan. Het feest vertoonde op diverse punten overeenkomsten met Nature One, maar bij andere aspecten was het toch weer heel ander.

De sfeer was in mijn ervaring ieder geval een punt wat dik in orde was. Dit merk je toch wel vaker op Duitse feesten. Men komt hier naartoe in de meest rare uitgedoste kleding, met maar één doel voor ogen: Feesten !

De opbouw Voor de opbouw van dit feest had de organisatie gekozen voor iets wat je eigenlijk niet zo vaak ziet. Vaak heb je op Festivals één groot open-air Mainstage, met daarnaast nog een klein aantal feest tenten. Maar hier waren het allemaal open lucht area’s. En niet een paar. Nee, naast Mainstage waren er nog zo’n 30 kleinere area’s te vinden op het terrein, Van groot tot heel erg klein. Area’s waar enkele tientallen, tot enkele duizenden mensen bij stonden. Ik vond dat dit grote aantal area’s voor een onoverzichtelijk geheel zorgde. Het kwam misschien ook omdat ik hier nog nooit geweest was, maar ik moest toch regelmatig mijn weg zoeken op dit overvolle terrein.

De DJ’s
Met zo’n 300 DJ’s die hier op Rurh in Love hun kunsten kwamen vertonen, moet je natuurlijk ooit keuzes maken, wie je wilt gaan zien. Uiteraard is er een goede verdeling gemaakt van al de muziek stijlen die er hier vertegenwoordigd werden. Maar naast de stijlen als club, electro, groove, hardcore, hardstyle, house en techno, gaat mijn voorkeur zoals gewoonlijk, toch weer uit naat de trance. Het grootste deel van de dag was ik daarom ook te vinden bij Heavens Gate/Global Beats. Met onder meer Rank1, Alex M.O.R.P.H., Cliff Coenraad, Woody van Eyden en W&W.

Gedurende de hele dag heb ik hier kunnen genieten van hele lekkere muziek. Alex M.O.R.P.H. bracht een verbluffende euforische set van lekkere zweef trance. Precies zoals je dat van hem gewent bent. Ook Cliff Coenraad was heerlijk bezig. Al ging zijn stijl toch al iets meer richting het progressive en techno, wat ik persoonlijk iets minder vind. Maar al met al was ook zijn set zeker de moeite waard.

Ondertussen heb ik nog even een klein uitstapje gemaakt naar Mixery Square, oftewel het Mainstage van dit festival. Waar op dat moment Menno de Jong als progressive trance DJ, zichzelf zeer goed staande hield tussen een line-up van techno namen.

Bij het terug keren naar Heavens Gate heb ik nog intens kunnen genieten van twee zeer goede sets van Woody van Eyden en W&W. De Nederlandse Woody van Eyden, die vaak voor een Duitser word aangezien, draaide subliem. Maar daarnaast heeft deze artiest ook altijd de neiging om er zelf een complete show omheen te maken, met een geweldige interactie tussen het publiek en de DJ.

Maar het meest memorabele deel van de dag was zonder enige twijfel de legendarische set van de jongens van W&W. Ik heb hen al met grote regelmaat gezien. En altijd zijn ze geweldig, maar vandaag ging er bij hun set nog net dat ene schepje boven op. Met diverse nieuwe, nog niet uitgebrachte W&W producties, kreeg ik zelfs het vermoeden dat er binnen niet al te lange tijd een album van hen zit aan te komen.

De Organisatie
De algehele organisatie van het feest was op zich niet verkeerd, als je beseft dat het door zo’n 40.000 bezoekers is bezocht. Maar uiteraard waren er toch wel en paar minpunten. Want juist met zo’n groot bezoekers aantal moet je er als organisatie toch wel zorgen dat er voldoende WC’s zijn. En dat was helaas niet het geval. Ik vond het tevens erg vrouwonvriendelijk dat er geen onderscheid was gemaakt in dames en heren toilet voorzieningen, en dat er maar weinig urinoirs waren. Want hierdoor moesten de mannen noodgedwongen naast boodschap nummer 2 ook voor de boodschap nummer 1 naar de dixi. Waardoor het er voor de vrouwen natuurlijk niet schoner op werd.

Tevens was het een erg slecht punt dat er op een warme dag als vandaag vanaf ongeveer 19:00 bijna geen drank meer te koop was. Water, cola, red bull: het was allemaal uitverkocht.

Uiteraard zijn er ook nog voldoende goede punten aan dit feest en deze organisatie. Men werkte hier namelijk met een soort van statiegeld systeem, waarbij je voor het inleveren van een leeg drinkglas of blikje korting kreeg op je volgende consumptie. Dit was absoluut een goed initiatief waardoor het terrein toch een heel stuk schoner bleef als wat je van een festival terrein gewent bent.

Al met al zag deze dag er zeer goed uit. Lekker weer, mooie muziek en een heel gezellige sfeer. Precies die ingrediënten die je van een goed feest verwacht. Dus met een line-up die er net zo lekker uitziet als nu, ben ik volgend jaar gegarandeerd weer van de party.

Kijk hier nog even voor een sfeer impressie van het festival.
http://www.djguide.nl/fotoboek.p?IdPictureBook=2563






Ruhr In Love
*
26-06-2010



Like DJGuide

layer1 area