Loading...
GrotesQue- a High Quality Midnight Cruise @ Partyship Ocean Diva
*

Als echte trance liefhebber moet ik toch erkennen dat ik helaas pas één feest van ptevents.nl heb bezocht. Mijn eerste PT Events feest betekende ook meteen het einde. Het einde voor Bas & Ram wel te verstaan. Een evenement dat toen voor een immens grote impact heeft gezorgd. Het is namelijk veel te zacht uitgedrukt wanneer ik zeg dat het een waanzinnig feest was. Sinds die Zaterdagnacht aan het einde van juni 2009, heb ik helaas geen feesten van deze organisatie meer bezocht. Waarom ? Omdat het aanbod in feesten vaak dusdanig groot is, met meerdere geweldige events op één avond, dat je keuzes moet gaan maken.

Maar vanavond is het dan weer zover: GrotesQue. Een concept dat inmiddels niet meer weg te denken is uit de trance scene. Gericht op de ultieme trance liefhebber. De feestbeesten die maar voor een paar redenen gaan feesten. En dat is voor de grandioze muziek, en de uitmuntende sfeer op een top locatie. En die drie ingrediënten waren er vanavond volop aanwezig.

De line-up van vanavond bestaat van begin tot eind uit top namen.

22:00 - 00:00 Artento Divini vs. RAM
00:00 - 03:00 Richard Durand
03:00 - 04:30 Sied van Riel
04:30 - 06:00 Jochen Miller

Tijdens een aardige opening van Artento Divini vs. RAM stroomde de Ocean Diva met groot tempo vol met uitbundige feestgangers. Dat moest ook wel, want rond 00:00 zou deze party boot een klein tochtje gaan maken over Het IJ. Waardoor hij in die tijd niet meer toegankelijk was. De sfeer vond ik tijdens deze eerste uurtjes erg drukkend. Door het grote aantal bezoekers duurde het even voordat iedereen zijn plekje gevonden had. Er werd erg veel geduwd op de dansvloer omdat een groot deel van de mensen helemaal vooraan de DJ booth wilden gaan staan, voor het moment dat Richard Durand op kwam.

Om 00:00 begon hij dan. De man het deze avond om draaide: Richard Durand, de headliner van het feest. Met een 3 uur durende set is het vanavond de taak van Richard, om zijn nieuwe mix cd [i]In Search of Sunrise 8[/i], te promoten. Over het algemeen heeft Richard Durand een hele eigen, en herkenbare stijl. Een stijl die overigens soms ook een beetje voorspelbaar word, doordat hij met grote regelmaat de zelfde samples gebruikt. Zo kun je er negen van de tien keer van uit gaan dat zijn remix van [i]Art Of Trance - Madagascar[/i] in zijn set voorbij komt.

Zijn 3 uur durende set van vanavond was voor een deel anders dan wat je van hem gewent bent. Het was naar mijn ervaring, van een wat rustiger en zomerser niveau. Uiteraard kwamen er een groot deel van de tracks van [i]In Search of Sunrise 8[/i] voorbij. Maar daarnaast waren er toch nog enkele oudere plaatjes die hij er vakkundig tussen door mixte. En zoals verwacht kwam hij weer heel erg vaak voorbij; Richard’s nummer 1 sample, uit zijn remix van [i]Madagascar[/i].

Mijn verwachtingen voor zowel het gehele feest als de set van Richard Durand waren heel erg hoog. Maar jammer genoeg viel dat laatste een beetje tegen. Van Richard had ik toch net dat beetje meer verwacht. Hij draaide op zich helemaal niet verkeerd. Maar op een avond als deze, waarop hij zijn album op de best mogelijke manier wil promoten, had ik gewoon iets meer verwacht. Dit heeft wellicht ook wel te maken met de tracks die op het album staan. Ook al is [i]In Search of Sunrise[/i] een serie van trance cd’s. De stijl op deze cd’s is nooit uitermate uplifting geweest. Daarom zal zijn set toch ook van een iets lager niveau zijn geweest.

Als ik eerlijk ben, vond ik het feest pas echt goed loskomen toen Sied van Riel begon. Hij ging werkelijk als een speer, met het ene uplifting nummer na de ander. Hij is wat dat betreft een heel ander soort DJ als Richard. Waar Richard veelal voorspelbaar is, is het bij Sied van Riel altijd weer een verrassing wat je krijgt. Maar wat we hier op de Ocean Diva kregen, was veel meer dan wat ik had kunnen hopen.

Maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Voor mij was de held van de avond Jochen Miller. Zijn set was echt om je vingers bij af te likken. Ik had ook zeker het idee dat het grootse deel van de bezoekers er precies het zelfde over dachten. Tijdens zijn set was het gewoon uitermate moeilijk om stil te blijven staan. Zelf op het moment dat ik aan de bar stond te wachten op mijn drankje, of terwijl ik aan het plassen was op het urinoir, ik stond nog steeds te dansen en te springen. Van begin tot het eind schoot Jochen een geweldige lading energie de zaal in. Waardoor iedereen het perfect volheid tot de laatste beat die om 06:00 klonk. Het laatste half uur van zijn set werd hij overigens nog even ondersteund door RAM. Al kwam het er eigenlijk op neer dat hij werd onderuit gehaald door RAM. Want juist die geweldige energie waar Jochen voor zorgde, viel weer weg toen RAM zijn plaatsjes draaide.

Al met al was het weldegelijk een geweldig feest op een geweldige mooie locatie. Een locatie die helaas veel te weinig gebruikt word voor trance feesten. Alles op dit feest was perfect geregeld. Zo nu en dan kreeg men nog gratis ijsjes, lollies of versfruit. Het enige minpuntje, was de trage bediening aan de bar. Al is dit overigens niet aan de organisatie te verwijten. Deze eerste GrotesQue ervaring was voor mij absoluut de moeite waard. En ik zal er bij de volgende editie ook weer zeker bij zijn. De komende editie staat overigens al gepland. Het zal plaatsvinden op Zaterdag 10 Juli, in Factory 010 (de 10e verdieping van de Maassilo) in Rotterdam. Maar tot die tijd kun je nog even nagenieten van deze editie met onderstaand videoreport.


GrotesQue- a High Quality Midnight Cruise
*Like DJGuide

layer1 area