Loading...
26 februari 2011 - Source On Ice
*
sold out
Datum:
26-02-2011 (zaterdag) 1547 dagen geleden
Tijd:
13:00 - 23:00
Locatie:
Straat:
Strijkviertel
Bezoekers:
4 0
Prijs:
33,00 excl. fee
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Time-table:
Mammoet:

13.00 – 16.00:
Thomas Martojo
16.00 – 19.00:
540 soundsystem (Patrice Bäumel, Nuno dos Santos en Darko Esser)
19.00 – 21.00:
Joris Voorn
21.00 – 23.00:
Speedy J

Rino:

13.00 – 15.00:
Olff
15.00 – 20.00:
Kyle Hall & Floating Points
20.00 – 23.00:
Melon

Sabre:

13.00 – 16.00:
Bert de Rooij & Dollkraut
16.00 – 18.30:
Serge
18.30 – 19.30:
Ricardo Tobar Live
19.30 – 22.00:
Scuba
22.00 – 23.00:
Surgeon Live


Source On Ice
*
flyer Source On Ice

Gepubliceerd: 15 november 2010

Op zaterdag 26 februari breekt voor de derde maal een ijzig hoofdstuk aan in onze vaderlandse festivalgeschiedenis. Die dag trotseert Source on Ice de winter met een enorm tentenkamp, dat plaats biedt aan alles, van vernieuwende elektronische muziek en kleinkunst tot masterclasses en circusacts. Te midden van de prachtigste ijssculpturen en ambachtelijke winterdecoratie vinden bezoekers niet alleen bij elkáár de warmte en inspiratie, maar ook in het uitgebreide programma, dat uitdaagt en verrast.

Zoals gewoonlijk voert baanbrekende elektronische muziek de boventoon in drie tenten van Source on Ice. Dit jaar is gekozen voor een keur aan binnen- en buitenlandse smaakmakers. Kyle Hall is de onbetwiste vaandeldrager van de nieuwe Detroit techno. Met zijn werk op labels als Moods & Grooves, FHXE en Hyperdub levert de jonge Amerikaan een herdefiniëring van de bestaande hokjes. De Britse pioniers worden gerepresenteerd door Floating Points en Scuba. Beiden bevinden zich op het snijvlak tussen vernieuwende elektronische stijlen en appelleren zowel aan techno als dubstep publiek.

Even vernieuwend, maar meer met elektronica verweven: Border Community?s Ricardo Tobar, die Source voorziet van een meeslepende liveset. En als klap op de vuurpijl Surgeon. Terug van nooit weggeweest waart het beest uit Birmingham weer lustig door platentassen en clubs, met een even tijdloze als toonaangevende technosound.

Nederlandse techno-elite En ook de vaderlandse elite is weer rijkelijk vertegenwoordigd. Zo laat rasvernieuwer Speedy J zijn spierballen rollen tijdens een dynamische live-set. Joris Voorn toont aan waarom hij de meest geboekte Nederland techno-dj ter wereld is. En 360 Soundsystem (aka. Patrice Bäumel en Nuno dos Santos) sluit een exclusief monsterverbond met Darko Esser, onder de klinkende naam 540 Soundsystem. Alle drie de heren hebben zich met een toonaangevend album in de kijker gespeeld en gaan in deze back-to-back-to-back sessie gezamenlijk het avontuur tegemoet.

De onvolprezen Melon laat zijn versie van house met ballen horen. En Clone-koning Serge trakteert op dansmuziek voor fijnproevers. Ook de jongste lichting is vertegenwoordigd. Bert de Rooij & Dollkraut, Thomas Martojo en Olff warmen ieder op met een onderscheidend en hedendaags geluid.

Ter lering en vermaak Maar Source on Ice zou zichzelf niet zijn zonder een uitdagende randprogrammering. Het cultuurgedeelte is voor deze editie uitgebreider dan ooit! De bezoeker zich onderdompelen in een prikkelende omgeving vol theater, spoken word, circus, beeldende kunst en masterclasses ? te vinden in de tenten The Big Fridge, Inuit University en de andere hoeken en gaten van het terrein. Zo werkt de comedy van het gelauwerde Britse duo Abandoman op de lachspieren.

Evenals de absurdistische voordrachten van Pieter Bouwman (o.a. Mannen Van De Radio). Om nog maar te zwijgen van fratsen die wereldberoemd straatartiest en theaterdirecteur Adrian Schvarzstein ten tonele voert. Brainfood wordt geboden in de vorm van masterclasses als IJs Maken Voor Beginners en de managementcursus Je Op Glad IJs Begeven. En het oog wordt gestreeld met onder andere sculpturen van ijskunstenaar Sergei Orlov.

Als nieuwe locatie is voor Down Under gekozen. Dit zojuist geopende recreatieterrein biedt voor het eerst ruimte voor een festival, een primeur! Omdat bij Source on Ice intimiteit en interactie hoog in het vaandel staat, is het aantal kaarten voor deze bijzondere eendags-ijstijd beperkt. De voorgaande twee jaar waren tickets binnen drie weken uitverkocht. Wees dus gewaarschuwd: de voorverkoop voor deze derde editie is al.Nieuws / Verslagen
*
layer1 area