Loading...
18 december 2010 - Olene Kadar Live + Darko Esser
*
Datum:
18-12-2010 (zaterdag) 1617 dagen geleden
Tijd:
23:00
Locatie:
 (5,0 / 5)
Straat:
Willemsplein 10
Bezoekers:
0
Organisatie:
Luxor Live
Prijs:
9,00 excl. fee
Muziekstijl:
techno, minimal, house
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:


Olene Kadar Live + Darko Esser
*

Gepubliceerd: 29 oktober 2010

'Friese nuchterheid opgesloten in een Star Wars flipperkast: ongekende, uitheemse electronica waar ook techno, minimal, house en zelfs ook hiphop onderdak vinden' (3VOOR12).

Zijn naam doet misschien een bloedlijn met vertakkingen in het Midden-Oosten vermoeden, maar niets is minder waar. Olene Kadar komt oorspronkelijk uit een piepklein dorpje ver achter de Afsluitdijk, waar hij zijn jonge jaren voornamelijk doorbracht tussen de vier muren van zijn studio. Zo kweekte hij een geluid dat inmiddels in alle Provinciën wordt bejubeld als toonaangevend.

Olene Kadar (echte naam Henk van Zwol) heeft een indrukwekkende lijst van festivals op zijn naam staan: Awakenings, Mysteryland, Source, Lowlands, Zirkus 8Bahn en ga zo maar door. Vanwege zijn onconventionele manier van optreden wordt hij gezien als de meest veelbelovende live-act van dit moment. Olene Kadar betekent in het Turks 'tot het einde van mijn leven'. En dat zegt wat over deze eigenzinnige dj, want ondanks zijn bescheidenheid spat de passie van zijn muziek af.

Darko Esser is een meer dan een succesvol artiest. Naast zijn carriere als DJ runt hij zijn eigen label, Wolfskuil en natuurlijk is hij de danceprogrammeur van Doornroosje in Nijmegen.

Ondanks zijn drukke bestaan heeft Darko Esser tijd gevonden voor zijn eigen album: Balans. Hiernaast heeft hij inmiddels meer dan 30 releases op zijn naam staan. De releases worden als goed tot zeer goed bestempeld door internationale producers als Laurent Garnier, Dave Clarke, Sasha, John Digweed, Steve Bug, Francois K, Luke Slater en Len Faki.

Darko Esser is één van de grootste talenten uit de Nederlandse techno. Met zijn debuutalbum 'Balans'(2009) maakt hij duidelijk dat hij zeker tot de top mag worden gerekend. Uitgebracht op zijn eigen Wolfskuil-label laat de Nijmegenaar een indrukwekkend volwassen geluid horen, veelal beïnvloed door Detroit techno, ambient en, bij vlagen, (Chicago) house. Niet alleen in zijn drie verschillende functies is Darko Esser veelzijdig, ook zijn sound gaat van House ,Techno en Broken Beat tot Dubstep & Electro.Nieuws / Verslagen
*
Waardering 18 dec 2010 - Olene Kadar Live + Darko Esser
*
(0 waarderingen)
Agenda Luxor Live
*
*
layer1 area