Loading...
2 oktober 2010 - Ouwe School - Masterclass- X
*
Datum:
02-10-2010 (zaterdag) 1292 dagen geleden
Tijd:
22:00 - 05:00
Locatie:
 (4,5 / 5)
Straat:
Pazzanistraat 1
Bezoekers:
10
Organisatie:
Free2party
Vrijkaarten:
Winnaars hebben bericht gehad.
Prijs:
10,00 excl. fee Deur: 15,00
Muziekstijl:
House Classics
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Time-table:
23:00 - 00:00 Nickey
00:00 - 01:15 Miss Monica
01:15 - 02:15 Miss Djax
02:15 - 03:45 Cold Fusion
03:45 - 05:00 Pat C
05:00 - 06:00 Raoul Coolman

Oldschool & house classics met twee house legendes; Miss Djax & Miss Monica
*
flyer Ouwe School - Masterclass- X

Maak je borst maar nat! Op zaterdag 2 oktober, vanuit de Flexbar in Amsterdam, presenteert Free2party twee vrouwelijke house legendes zij aan zij; Miss Djax en Miss Monica. Samen gaan deze twee terug naar de dagen waar het allemaal mee begon. Een periode dat de house nog niet in hokjes geplaatst werd. Toen techno, acid, rave gewoon nog allemaal house genoemd werden. Vanuit pakhuizen en donkere ruimtes, op veelal illegale locaties, maakt ons land kennis met de house muziek. Men zei dat deze stroming van muziek het niet lang zou volhouden, maar het tegen deel is inmiddels wel bewezen.

Miss Djax word geboren in 1962 word eind jaren 80 één van de pioniers van de house muziek in Nederland. In 1989 richt zij het platen label Djax op en stort zich op het dj werk waaruit in 1990 het sublabel Djax up ontstaat. Chicago house voert in deze begin dagen de boven toon op dit label. Zij gaat een samenwerking aan met Armando, die eigenaar is van het legendarische label Warehouse. Artiesten als Mike James Dearborn, Steve Poindexter en Robert Armani, Edge of motion en Acid Junkies vinden een weg naar het label Djax up, en vele all time houseklassiekers als Set-Up-707', Magic Feet zijn een feit. In 1993 word Miss Djax als eerste Nederlandse uitgeroepen tot dj van het jaar. In 1995 staat zij op de eerste Nederlandse truck in de Loveparade, waar ze vervolgens ook nog voor honderdduizenden op het eind feest draait. In 1998 doet zij dit nog eens dunnetjes als eerste truck in de parade voor maar liefst 1 miljoen bezoekers.

Dj Miss Monica ziet het levenslicht in 1971. Op 18-jarige leeftijd ontdekt ze iets wat haar leven compleet verandert: de housemuziek. Na drie jaar lang zelf uit haar dak te zijn gegaan op de beats, begint ze in 1993 zelf met dj-en. Miss Monica is een snelle leerlinge en nog geen jaar later wordt ze gevraagd om resident DJ in de Rotterdamse Nighttown te worden. In de jaren 1994 tot en met 1998 heeft Monica elke zaterdagavond haar eigen clubavond in Nighttown. De clubavond is een groot succes en de aanvragen van andere clubs en feesten beginnen binnen te stromen. Naast haar dj carrière heeft zij ook een baan als medisch analiste waar zij in 1996 mee stopt om zich fulltime op het draaien te concentreren. In dat jaar treedt Miss Monica zo´n drie tot vijf keer per week in het gehele land op en mag ze zich tot de populairste en meest toonaangevende DJ’s van Nederland rekenen. Ook haar mix cd´s zijn inmiddels een musthave voor elke houseliefhebber. Gerespecteerde clubs zoals Roxy, It, Waakzaamheid, ASTA, Mazzo en de Escape staan in de rij en ook op grote feesten als Dance Valley, Extrema en de Mysteryland draait zij de tenten plat. Na een stop van enkele jaren pakt ze in 2004 de draad weer op. In februari van dat jaar startte haar comebacktour en vraag niet hoe, tot op de dag van vandaag, waar zij ook draait; het dak gaat er af!

Kortom deze twee legendes gaan op die 2e oktober, samen met Pat C, Nickey en Coldfusion, zorgen voor een onvergetelijke nacht. De Flexbar, op het terrein van de Historische Westergas fabriek, zal een dansend leslokaal zijn voor ieder die de “real oldskool” classics een warm hart toedragen. Ook voor nieuwsgierigen en leergierigen die willen weten wat house classics betekenen, moeten zeker een poging wagen want je kan hier een heuse master class aan house classics verwachten!

Houd er rekening mee dat er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar is voor deze Ouwe school Master class- XWaardering 2 okt 2010 - Ouwe School - Masterclass- X
*
(1 waardering)
*
Twitter Free2Party
*meer

layer1 area