Loading...
27 august 2010 - Barkers Bar
*
Date:
27-08-2010 (friday) 1332 days ago
Time:
22:00 - 05:00
Location:
 (5,0 / 5)
Street:
Renweg 2
Visitors:
Win tickets:
Winners have been notified.
Price:
12,00
Max.visitors:
1.000
Music Style:
Electro, Techno, House
Hotels:
Bookings.com
Share:
Line-up:
Joost van Bellen
Wannabe A Star
Dimitri
Victor Coral
Tom Trago
Miss Bunty
TWR72
Brian S
Lin
Mightyfools
Nobody Beats The Drum
De Grote Donnie, Vinnie & Sjakie Show
Dem Slackers
RipTidE
Menr. Broekje Vol & Mevr. Bloesje Vol

'Van pionier in DJ-boekingen tot creatieve duizendpotige waakhond'
*
flyer Barkers Bar

In oktober bestaat het toonaangevende Amsterdamse DJ-agentschap Barkers al weer vijftien jaar. Een vervelende puber is het allerminst, maar het zeurt natuurlijk inmiddels wel om een eigen feestje.

Dus, na jaren van DJ's achter andermans draaitafels te hebben afgeleverd, zal Barkers nu zelf een kleine verjaardagsfuif in intieme sfeer organiseren. Met hun eigen artiesten en medewerkers wordt het een onbescheiden line-up waar menig zichzelf respecterend festival jaloers op zal zijn. En ook al wordt deze uitzinnige mijlpaal alles behalve gezapig gevierd op 27 augustus in Timboektoe, Wijk aan Zee, Barkers wil deze prestatie ook vast op papier onder de aandacht brengen. Dat scheelt in ieder geval alvast een paar gescheurde T-shirts en gekneusde enkels op de dansvloer.

Barkers werd in 1995 opgericht door Kim Tuin en haar toenmalige compagnon Eelko Anceaux (RoXY, Chemistry, Rush) met als doel een aantal belangrijke club-DJ’s van die tijd samen te brengen en zo een gezellig front te vormen tegen wanbetalers. Kim werkte inmiddels al een paar jaar als manager van DJ Dimitri, en met de komst van dit bureau in een piepjonge DJ-markt creëerde ze ook een veilige wieg voor vele andere carrières; zoals die van Joost van Bellen, Carl Craig, Orlando Voorn, Steve Rachmad, Sander Kleinenberg, Tom Trago en Mightyfools.

Barkers werd een pionier in haar vakgebied en een kleine creatieve pitbull daarbuiten, want het bureau deed meer dan DJ's naar de draaitafels begeleiden. 1996 organiseerde ze haar eerste netwerkborrel in de toenmalige Baby, in 2000 was ze betrokken bij de organisatie van het Bal in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble, en in 2003 werd Kim Tuin als lid van de Nachtwacht één van de acht eerste Nachtburgemeesters van Amsterdam. In datzelfde jaar werkte Barkers mee aan Matthaus Passion The Remix dat werd ontwikkeld door Joost van Bellen en Gerald van der Kaap.

Nu, vijftien jaar later, is Barkers onder haar liefhebbende baasjes Kim Tuin en Judith van Unen uitgegroeid tot een van de stoerste spelers op de DJ-weide. En niet alleen begeleidt ze nog steeds kwispelend carrières van oude rotten in het vak als Dimitri, Joost van Bellen, Larry Tee , Sharam Jey, en van jonge getalenteerde spruiten als Mightyfools, TWRS72, RipTidE en de Grote Vinnie Donnie & Sjakie Show, maar ook behartigt ze de belangen van bands en live-acts zoals Nobody Beats the Drum, Melomanics, Wannabe a Star en de muzikale uitspattingen van modeontwerper Bas Kosters met zijn 'Mr. Broekjevol & Mevr. Bloesjevol' DJ-act.

Daarnaast kruipt Barkers regelmatig enthousiast blaffend in de rol van adviseur van bijvoorbeeld Marlies Dekkers, Unity, Streetlab of voor andere internationale agentschappen en verzorgt het artist-handeling en programmering op festivals als Valtifest of Alcatraz en van The Greatest Rock & Rave Circus toer.

En wanneer je het Barkershok goed uitmest kom je ook nog leuke extraatjes tegen zoals de oprichting van Amsterdamse undergroundfeestjes als Het Portiershuisje, Kikkenstein en initiatiefnemer van het ADE Network Bash, dat inmiddels is uitgegroeid tot de plek waar iedereen - die ook maar een kleine rol speelt in de internationale dansscène - lachend op elkaars tenen staat tijdens het Amsterdam Dance Event. In de voederbak vind je ook nog een taak als agent van Joost van Bellen’s Star Studded Studio's, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van muziek voor (mode) shows wereldwijd.

Kortom: Barkers is in vijftien jaar tijd een uit de kluiten gewassen trouwe waakhond voor DJ's geworden die inmiddels meer op een creatieve duizendpoot begint te lijken. Maar dat het bureau met de markt - en haar artiesten – meegroeit, is een feit waar ze ook de komende jaren haar poot niet voor omdraait.

Tijd voor een feestje, weet iemand nog leuke DJ's...?Rating 27 aug 2010 - Barkers Bar
*
(0 ratings)
*
layer1 area