Loading...
1 augustus 2010 - Housequake
*
Datum:
01-08-2010 (zondag) 1356 dagen geleden
Tijd:
16:00 - 00:00
Locatie:
 (4,6 / 5)
Straat:
Zeeweg 7
Bezoekers:
10
Organisatie:
Party Planners BV
Prijs:
10,00 excl. fee Deur: 15,00
Hotels:
Bookings.com
Deel:

Housequake Cd, Festival en Strandfeest BLM9
*
flyer Housequake

Een week na het uitverkochte Housequake Festival kwam de CD 'Housequake Volume 4' binnen op nummer 3 in de Trendlijst Compilaties en op nummer 4 in de Compilation Top30! Uiteraard is het album samengesteld en aan elkaar gemixt door Housequake zelf, oftewel Roog en Erick E. Het dynamische duo is bijzonder tevreden met het eindresultaat.

Warme tracks met en zonder vocalen worden goed afgewisseld op het album, evenals reeds bewezen en aankomende hits. De mix gaat van start met 'Love Inside' van John Dahlbäck ft. Andy P; tevens de Housequake openingsplaat op het Housequake Festival. Bekend van de Housequake optredens maar nog niet eerder op een Housequake CD verschenen is de accapella 'I Need Someone' van Ralph Falcon. Deze mocht niet ontbreken en is heel mooi gebruikt op de track 'The Jungle' van JuNoMe. Donkere drums zijn te horen op Oscar G & Ralph Falcon's 'Dark Beat', gevolgd door een goed voorbeeld van een oude track in een nieuw jasje: Underground Solution ft. Jasmine - Luv Dancin'.

Dat Housequake muzikaal gezien iets anders is dan wat Roog en Erick E afzonderlijk doen is de fans wel duidelijk. Housequake is meer dan het stoeien met cd-mappen en het beste van twee werelden. Maar soms hoor je welke invloed uit welke hoek afkomstig is. Zo vormt Roog met Phonic Funk een nieuw productieteam; samen maakten zij de track 'KTDNG'. Ericks touch blijkt bijvoorbeeld uit 'Electric Salsa', een plaat die hij ook graag draait in zijn solo sets. 'Electric Salsa' bevat samples van het origineel van de band OFF (Organization For Fun), waar Sven Väth in de jaren '80 deel van uitmaakte.

Nummer 15 van de tracklist is de eigen Housequake single 'People Are People', die begin mei uitkwam op het label Housequake Recordings. Op het album is echter vooral ruimte voor buitenlands succes. De dansvloerhit Yin vs. In For The Kill (Wolfgang Gartner & Francis Preve vs. Laroux) weerspiegelt het Housequake gevoel perfect. En ook David West & Ida Engberg vs. Thick Dick - 'Gura vs. Insatiable' bevat de onmiskenbare HQ-factor, niet op de laatste plaats door de oude 'Insatiable' vocalen. Housequake Volume 4 en ook Volume 3 en Volume 2 zijn te koop bij o.a. Bol.com, Free Record shop, Saturn en van Leest. De officiële 'People Are People' videoclip;Liever live luisteren? Housequake treedt op tijdens het Indian Summer Festival (19 juni), A day at the park (24 juli), doet een eigen Housequake strandfeest bij Beachclub BLM9 in Bloemendaal aan Zee (zondag 1 augustus) en sluit het festivalseizoen af op Mystery Land (28 augustus).

Terugblikken en vooruitkijken: Housequake Festival + strandfeest BLM9 Roog en Erick E zijn trots op het nieuwe Housequake album, evenals op hun uitverkochte festival dat 22 mei jl. plaatsvond op Aquabest. Maar perfectionistisch als ze zijn, is er ook kritisch geëvalueerd. De organisatie werd verrast door de massale opkomst; in verband met het fantastische zomerweer arriveerden bijna alle tienduizend festivalbezoekers in het eerste uur nadat de poorten openden. Dit zorgde voor wachtrijen bij de entree, muntenverkoop en bars aan het begin van de dag. Capaciteit en mankracht worden bij een eventuele volgende keer uitgebreid. Ook bleek de verkregen geluidsvergunning voor de bezoekers achteraan niet toereikend, ondanks dat er meer geluid ingezet was dan het jaar daarvoor. Roog en Erick E hadden er qua volume graag een tandje bij gezet, maar hun handen waren gebonden door de regelgeving. Ondanks dat maakten de heerlijke house sets, het zonnetje en de fantastische sfeer de dag tot een waardige opening van het festivalseizoen. Voor een foto-impressie van Housequake Festival 2010 zie: www.facebook.com/housequakecrew?v=photos of http://housequakecrew.hyves.nl/fotos .

Zondag 1 augustus kan Housequake de volumeknop wél vol open gooien bij Beachclub BLM9 in Bloemendaal aan Zee, waar tijdens hun strandfeest een geluidsontheffing geldt. Dat wil zeggen: geen geluidslimiet. Housequake maakt zich op voor een ouderwetse 8.3 notering op de schaal van Richter! Van 16.00 tot 00.00 uur wordt de beach-booth in volgorde van opkomst bemand door: Jeroenski, Jordy Lishious, Groovenatics, Housequake (Roog & Erick E) en het laatste uurtje is voor Baggi Begovic. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop via www.housequake.nl en 15 euro aan de deur.Waardering 1 aug 2010 - Housequake
*
(0 waarderingen)
*
*
Twitter HousequakeCrew
*

meer

layer1 area