Loading...
9 januari 2010 - Versatile Records Label Night
*
Datum:
09-01-2010 (zaterdag nacht) 1959 dagen geleden
Tijd:
00:00 - 05:00   (10-01-2010 00:00 - 05:00)
Locatie:
 (4,4 / 5)
Straat:
Lijnbaansgracht 238
Bezoekers:
0
Prijs:
10,00 excl. fee Deur: 12,50
Max.bezoekers:
450
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
DJs:
I:Cube (FR), Chateau Flight (FR), Simon Weiss (Cassette)Saturday Factory Year Opener
*
Saturday Factory Year Opener

Gepubliceerd: 29 december 2009

Ben je al je goede voornemens voor 2010 aan het maken? Een wekelijks bezoek aan de Sugar Factory brengen hoort daar zeker bij want er wordt stevig uitgepakt vanaf januari! Zaterdag 2 januari start 2010 met de wekelijkse avond Saturday Factory, een samenwerking van The Immaculate Conceptualists, bekend van de Electronation events, met Sugar Factory.

Wereldwijd bekende namen als Timo Maas, Château Flight, The Hacker of Alex Under verwacht je op grote events en festivals, terwijl hun sounds juist in een intieme setting het beste tot zijn recht komen… Enter Saturday Factory, jouw wekelijkse portie kwaliteitsmuziek op zaterdag, recht voor je raap!

Saturday Factory gelooft niet in een rustige start met suffe nieuwjaarsborrels maar knalt op zaterdag 2 januari het nieuwe jaar in! Niemand minder dan Shit Robot (DFA Records) verzorgt de aftrap. Marcus Lambkin, zoals zijn moeder hem noemt, is geboren in Dublin, Ierland. In de 80s ontstond zijn liefde voor acid en house en snel daarna ging hij deze sound in New York laten horen. Samen met Dominique Keegan begon hij feestjes te organiseren en deze sloegen zo goed aan dat de boys hun eigen toko openden: Plant Bar. Al gauw werd dit dé place to be voor dj’s en Face magazine noemde het al snel “New York’s coolest and loudest bar”. Iedereen kwam langs om een plaatje op te zetten: Fat Boy Slim, Ad Rock (The Beastie Boys), dj Koze en Felix The Housecat, een vaste klant van de afterparties aldaar. Sinds 2004 woont Marcus in Duitsland en verovert hij de wereld met zijn dikke tracks en remixes op het DFA label.

Check zijn Simple Things bijvoorbeeld:

Maar ook Hollandse helden als Arjuna Schiks (live), Terry Toner, Elastiek en de Onderstroom kocks Mark Boon & Wub zijn op deze aftrapper van de partij. Om het geld hoef je het niet te laten, slechts 8 euro is de schade. Ideaal begin van 2010 dus.

De week erop is het ook weer raak, dan staat Château Flight on stage. Deze samenwerking van Gilbert Cohen en Nicolas Chaix oftewel Gilb’R en I:Cube, is verbonden aan het Versatile label. Hun sound? Alles in de blender, van house tot disco, italo tot techno, electro en oldskool hiphop, met sexy een Franse twist.

Disco Cubism (Daft Punk remix) is een klassieker:

Zelden in ons kikkerlandje te bewonderen dus niet te missen deze speciale heldenavond! Simon Weiss (Cassette) vult de heren aan.

Zaterdag 16 januari is de funky Spanjaard Alex Under te gast op Saturday Factory: Click Factory. Deze grootmeester met temparement weet altijd de perfecte balans te vinden tussen gevoelige tracks en genadeloze techno beukers en levert zeer afwisselende sets. Niet te missen deze hotshot!Man van het eerste uur, Remy, support hem deze avond, evenals organisator en resident Stefano Richetta.

Timo Maas, één van de originele superstar dj’s, staat 23 januari achter de decks in Sugar Factory. Bekend van zijn dikke Azzido da Bass remix en zijn album Loud, tot aan zijn meer recente hits op labels als Cocoon en Connaiseur, is hij niet te missen. Hij remixte al artiesten als Madonna, Depeche Mode en Moby, en zal vanavond laten horen waarom hij nog steeds tot de wereldtop der dj’s behoort. Hij wordt aangevuld door Ille Bitch & Unders en het Schaamteloos dj team.

Alsof dit nog niet genoeg is voor één maand, wordt zaterdag 30 januari deze eerste maand van 2010 muzikaal afgesloten door niemand minder dan The Hacker tijdens de Electronation special. Deze Franse electro en techno pionier werd echt bekend met de samenwerking van zijn beste vriendin Miss Kitten maar zal deze avond bewijzen dat hij ook alleen zijn mannetje staat. De Detroit tracks van Quince krijgen veel respect van artiesten als Laurent Garnier, Josh Wink, Âme en Rolando. Daarom geeft hij een exclusieve live set weg! Electronation residents Furr & Hazendonk en Raymon Hollander sluiten de avond passend af.

Kortom, Saturday Factory knalt met een Big Bang het Amsterdamse nachtleven in! Vanaf nu weet je waar je wekelijks moet zijn voor dikke line ups in een intieme setting, met veel kwaliteit en afwisseling. De komende maanden komen namen als Ida Engberg, Marc Houle en Sebastien Leger nog langs. Deze wekelijkse avond zorgt dus voor een perfecte muzikale start van 2010: een stevige portie house en techno zoals het bedoeld is… recht voor je raap.Nieuws / Verslagen
*
layer1 area