Loading...
13 november 2009 - David Saborn
*
Datum:
13-11-2009 (vrijdag) 1619 dagen geleden
Tijd:
19:00
Locatie:
 (4,2 / 5)
Straat:
West-Kruiskade 26-28
Bezoekers:
2
Organisatie:
Watt
Prijs:
22,50 excl. fee
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
David Saborn


David Saborn
*

MEERVOUDIG GRAMMY AWARD WINNAAR DAVID SANBORN NAAR WATT

Meervoudig Grammy Award winnaar David Sanborn is een van de zwaargewichten uit de hedendaagse jazz fusion scene in de lijn van Marcus Miller. Sanborn stond meerdere malen in de grote zalen van het North Sea Jazz Festival. Hij geldt als een van grootste saxofonisten die voortgekomen is uit een nieuwe generatie Amerikaanse Jazz musici. Op jonge leeftijd speelde hij al samen met grootheden als Albert King en Little Milton. Samen met generatiegenoot Marcus Miller, waarmee hij diverse albums maakte, speelde hij met grote pop en rock artiesten als Stevie Wonder, Rolling Stones en David Bowie.

De meeste van zijn opnames zijn in het dance/R&B genre geweest, hoewel Sanborn ook een goede jazzmuzikant is. Zijn belangrijkste bijdrage aan de muziek is zijn gepassioneerde sound (met een scherpe toon en hoge ‘krijsende’ noten) en de karakteristieke emotionele interpretaties van melodieën. Dit specifieke geluid is binnen twee tonen al herkenbaar. Door zijn steeds groter wordende populariteit in de jaren ‘80 staat er ook een legioen aan imitators van Sanborn’s stijl op. Dit heeft tot effect dat Sanborn altijd op zoek blijft naar nieuwe concepten en geluiden en nooit stil blijft staan in een genre of stijl.

In 2008 bracht David Sanborn alweer zijn 23ste album Here & Gone uit, met daarop gastbijdragen van Eric Clapton en Joss Stone. Op vrijdag 13 november komt de wereldberoemde saxofonist naar Rotterdam voor een show in WATT, gepresenteerd door Jazzpodium Rotterdam. Tickets a 22,50 euro zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar.

VR 13 NOVEMBER 2009 – DAVID SANBORN @ WATT [GROTE ZAAL] Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u Tickets a € 22,50 (excl. servicekosten) zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar via de WATT website, alle Primera’s, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl | www.davidsanborn.comWaardering 13 nov 2009 - David Saborn
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area