Loading...
25 september 2009 - Inmotion @ klinch
*
Datum:
25-09-2009 (vrijdag) 1664 dagen geleden
Tijd:
22:30
Locatie:
 (4,5 / 5)
Straat:
Lijnbaansgracht 234a
Bezoekers:
2
Vrijkaarten:
Winnaars hebben bericht gehad.
Prijs:
11,00 excl. fee Deur: 13,00
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
Guy Gerber (supplement Facts, Tel Aviv), Einzelkind (kindisch, Get Physical, Frankfurt), 2000 and One (100% Pure, Amsterdam), Naald & Draad (click, Amsterdam)

Inmotion @ klinch
*
flyer Inmotion @ klinch

Nu de R in de maand is, duikt dansend Nederland weer de donkere clubs in voor het nachtelijk raven. Voor technoliefhebber begint de herfst bij klinch, waar op 25 september een Inmotion van allure wordt gehouden. Niemand minder dan Guy Gerber, Einzelkind, Naald & Draad en natuurlijk 2000 And One sieren het affiche.

Israel mag dan vooral in het nieuws komen om het verscheurende conflict dat er woedt, gelukkig zijn daar nog genoeg lieden, die hun tijd liever nuttiger besteden dan in de clinch met elkaar. Een groepje technoproducers onder leiding van Guy Gerber heeft het Beloofde Land de laatste jaren op de kaart gezet als eersterangs technonatie. Met releases op toonaangevende labels als Cocoon en Bedrock heeft Gerber de harten gestolen van zowel de Britten als de Germanen, die er doorgaans toch een hele andere smaak op nahouden als het op techno aankomt. Misschien komt dat wel doordat zijn met emoties beladen technosound een zekere universele waarde dragen die tot de verbeelding van velen spreekt. Al sinds zijn Ibiza-kraker Stoppage Time (2005) levert hij aan de lopende band hits van formaat af. En zijn dj-sets liegen er ook niet om. Zoals ze in de UK zouden zeggen: “Hearing is believing!”

En absolute publieksfavoriet blijft natuurlijk Einzelkind – een opmerkelijke naam voor een minstens zo opmerkelijk tweetal, bestaande uit Arno Völker en Miguel Ayala. Al sinds hun eerste releases op Get Physical oogsten deze Duitsers niets dan lof, tot ver over hun eigen landsgrenzen. Platen als Marsha en Lumumba EP maakten Einzelkind bekend bij een breed en internationaal publiek. Het zijn bovendien de tracks op hun gerenommeerde label La Peña die de heren geliefd maken bij dj’s rond de wereld. Het concept is simpel: clubmuziek zonder veel poespas, waarbij namen even geen rol spelen en de muziek voor zich spreekt. Dus ook geen namedropping op de platen van dit label, gewoon keiharde rockende house, punt. Wat betreft Einzelkind’s dj-sets spreekt hun MySpace boekdelen: “Expect everything when they play, just prepare.....when they come with no underwear.” Nou dames, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Wat dames betreft is Inmotion ditmaal trouwens goed voorzien. Een duo dat zich het laatste jaar heeft ontpopt als uiterst veelbelovend in de hoofdstedelijke underground is het charmante Naald & Draad. Nederland gaat nog veel horen van dit muzikale weefgetouw, dus wees er vroeg bij om getuige te zijn van een magistrale openingsset. O, en hadden we het al gehad over resident 2000 And One? Die mag natuurlijk op zijn eigen feestje niet ontbreken. De godfather van de Amsterdamse new school staat garant voor dikke avonden en minstens zo dikke dj-sets. Kortom: een no brainer, deze heerlijke herfst editie van Inmotion.Nieuws / Verslagen
*
Waardering 25 sep 2009 - Inmotion @ klinch
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area