Loading...
17 augustus 2008 - Fatcap
*
Datum:
17-08-2008 (zondag) 2068 dagen geleden
Tijd:
20:00 - 02:00
Locatie:
 (4,5 / 5)
Straat:
Oostelijke Handelskade 4
Bezoekers:
1
Vrijkaarten:
Winnaars hebben bericht gehad.
Prijs:
10,00 excl. fee Deur: 12,50
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
Theatre:
OSDORP POSSE, Steen, RijmfabriekFatcap zondag 17 Augustus 2008
*
Fatcap zondag 17 Augustus 2008

Creative mix of live acts & streetart

Het theater van Panama biedt steeds vaker een podium voor andere muziekstijlen dan Dance en House Zo staat hier FATCAP. Met oude en jonge generatie hiphop onder 1 dak, zoals Osdorp Posse en STEEN. De OP mag dan hebben aangekondigd in 2009 een punt achter de 20 jaar lange carriere te zetten, een optreden voor 'eigen publiek', zo vlak naast de deur, is gewoonweg een buitenkans, die ze graag weer grijpen tijdens FATCAP op zondag 17 augustus.

Panama biedt op zondagavond een creatief platform voor rauwe live Hiphop & streetart elemeneten.

Osdorp Posse
De OP behoeft eigenlijk geen uitleg meer na 20 jaar. Voor wie de afgelopen 20 jaar afgesloten is geweest van de buitenwereld, toch een klein resumé: Eind jaren '80 begonnen als een hobbygroep, maar nog geen decennium later kon deze formatie hier het brood mee verdienen. Sinds de '90er jaren is OP dan ook in een stroomversnelling geraakt waarbij zij hun eigen leven met dat van een topsporter kunnen vergelijken. Een dergelijk intensief leven, de groep is immers de hardste & langst bestaande actieve Hiphop-formatie van Nederland, gaat je niet in de 'kouwe kleren' zitten. De echte afscheidstour start begin 2009, waarbij OP nog een aantal podia op ouderwetse wijze afbreekt

Steen
Winnaar van de " Geen daden maar woorden battle" in 2004. Jong en on the loose is de slechts 21 jarige Steen. Geboren en getogen in Utrecht waar hij zijn tijd verdeeld tussen verschillende baantjes en het op de juiste koers krijgen van zijn muziekcarrière. Steen kreeg die deze naam al op zijn veertiende kreeg tijdens zijn "buiten-hangen-en-freestylentijd", is pas sinds een jaar of drie geleden serieus begonnen met het opnemen van nummers. Daarvoor was het, naar eigen zeggen meer "geknutsel met oude casetterecorders" Nu is het serieuze shit. Steen is druk met het aankomende album 'Fock Steen' . Gek genoeg zweert Steen niet van dag één bij HipHop, maar werd hij pas verliefd op de rijmkunst bij het horen van de eerste Wu-Tang cd. FATCAP biedt Steen de gelegenheid het podium 'te delen' met een andere grote inspiratiebron: de Osdorp Posse.

Rijmfabriek
Vanaf 1998 geformeerde hiphop groep met Gekke C, Tedo en Nemo, de 'Rijmfabriek': 'het eerlijk beleven van lekkere sounds, dus gewoon lekker jammen, spitten, dansen en zingen'. Rijmfabriek staat bekend om zijn zelfgeorganiseerde feesten, waar MC's en hiphopliefhebbers graag naartoe gaan. Tevens heeft Rijmfabriek 2 EP's uitgebracht onder de naam PLUS 3120. Ze zijn er even uitgeweest vanwege solo projecten maar aankomende zondag de comeback.

Reallityd
Reallityd werd geboren in Paramaribo, maar verhuisde al op een leeftijd van een jaar naar Nederland, Amsterdam West, om precies te zijn. Hij leek gedoemd tot straatschoffie, ware het niet dat een verhuizing naar Almere hem op het rechte pad hield. Liefde voor muziek is hierin een grote steun geweest, maar ook zijn danstalent heeft hij hier ontwikkeld tot een niveau waarbij hij zich kan meten aan Usher (Paradiso, 2001). Reallityd is op dit moment druk bezig met het opnemen van zijn 2e album. Komende zondagavond hiervan alvast een klein voorproefje.

Bovenstaande acts delen het podium verder met DubbelB & Wonderkid Bounce, allen talenten die keihard aan de weg timmeren. Het streetart element zal varieren per editie van FATCAP, en zal voor komende zondag nog een verrassing blijven, het zal in ieder geval een eigentijdse kunstvorm betreffen, zoals een live grafitti-sessie of een expositie van een artiest.Nieuws / Verslagen
*
Waardering 17 aug 2008 - Fatcap
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area