Loading...
9 augustus 2008 - Rebellion
*
Datum:
09-08-2008 (zaterdag) 2078 dagen geleden
Tijd:
23:00 - 06:00
Locatie:
 (4,7 / 5)
Straat:
Rembrandtplein 17
Bezoekers:
Vrijkaarten:
Winnaars hebben bericht gehad.
Prijs:
10,00
Max.bezoekers:
400
Muziekstijl:
Minimal, Techhouse, Techno
Hotels:
Bookings.com
Deel:
Line-up:
Patch Park, Philip Young, Boy Bianchi, JP, Prins Jan & Dennis Ruyer, Van Meeteren & Hyde, Franklin Reeves, Danny-D, Steve Carta

Rebellion
*
Rebellion

Rebellion met Patch Park, 9 augustus @ Studio80

Na een krakend spektakel in maart keert 'Rebellion' zaterdag 9 augustus terug in Studio80 te Amsterdam, een avond vol elektronische pioniers en talenten, die het experiment niet schuwen. Met trots presenteert de organisatie achter Rebellion deze keer als speciale gast: Patch Park. Daarnaast maken ook Philip Young, JP, Boy Bianchi, Dennis Ruyer & prinsJan, Van Meeteren & Hyde, Trailer Trash DJ duo Danny-D & Steve Carta en Franklin Reeves van 23.00 tot 06.00 uur hun opwachting.

Patch Park wordt gezien als een rising star; zijn producties worden internationaal gewaardeerd en daarnaast weet de artiest met zijn vakkundige dj sets het clubpubliek flink onder handen te nemen. Niet alleen de Rebellion organisatie heeft dit opgemerkt, want deze Nederlandse dj/producer is ook opgepikt door Little Mountain Records, het label van Sander Kleinenberg. Dit jaar heeft Patch Park dan ook twee tracks uitgebracht op dit label, 'Maverick' en 'Got that M!'; beide zeer goed ontvangen in de scene. Patch Park brengt ook tracks uit bij andere gerenommeerde labels zoals Yoshitoshi, Global Underground en Hot Kitchen en ontvangt daarbij support van internationale titanen als Chris Lake, Hernan Cattaneo, Sasha, John Digweed, Paolo Mojo, Mark Knight, Martijn Ten Velden en Dubfire. Qua typering van zijn stijl, lijken de recensenten en muziekjournalisten er maar niet uit te komen. Waar de één de dubby, diepe house sound looft, daar roemt de ander de sporen van techno en progressieve minimal. Een ding wordt duidelijk uit de reviews: Patch Park is een eigenwijze original en daarom de perfecte gast bij de rellende kunstenaars van Rebellion. Voor meer info zie: www.patchpark.com .

Maar er staat meer op het programma. Zo is daar de vermaarde Amsterdamse rebellenleider DJ JP, medeorganisator van Rebellion. Hij wordt in de eerste zaal bijgestaan door PrinsJan & Dennis Ruyer; de Radio538 Dance Department dj's die met 'Daylight is overrated' en 'In love with Ibis' sterke minimal/tech-house producties hebben uitgebracht op het 90Watts label, en Philip Young, die onlangs de release van zijn track 'Conflict of Interest' (op 90Watts) vierde. Verder biedt de line-up ook ruimte aan opkomend talent Boy Bianchi en Van Meeteren & Hyde, het duo dat de soundtrack heeft geproduceerd voor het videoproject dat onderdeel is van 'Love, Peace and Terror' van Dadara (zie www.lovepeaceterror.com) . Dit project is een bijzondere en uitdagende videoboodschap aan de wereld die via verschillende kanalen is uitgezonden, in Nederland door MTV. Boy Bianchi maakte een remix van 'Love Peace and Terror'. Drie steekwoorden om zijn stijl te typeren: elektronisch, vrij en ongebonden. Rebellion biedt het platform bij uitstek om vrijuit te experimenteren. Voor meer info zie: JP.nl" target="_blank" onclick="trackEvent( this, 'news', 'click' );" rel="nofollow" >www.dj-JP.nl , www.dennisruyer.nl , www.philipyoungmusic.com , boybianchi.hyves.nl en www.90wattsrecords.com . De tweede Rebellion zaal in Studio80 is zaterdag 9 augustus in handen van de Amsterdamse dj/producer Franklin Reeves én het beruchte trailer trash dj duo Danny-D en Steve Carta. Hun muziekstijl: anything goes.

Rebellion Radio
DJ JP presenteert samen met houseveteraan en Dance Valley stem MC Marxman, elke vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur op www.studio-80.nl (ook als podcast): Rebellion Radio! Marxman en JP hebben beiden een radioverleden. JP begon in '91 bij Radio 100, de beruchte piraten zender uit Amsterdam. Marxman heeft een drum and bass show gehost bij Amsterdam FM en heeft JP er indertijd bij betrokken voor het muzikale gedeelte. Toen Studio80 JP benaderde voor een digitale radioshow, hoefde hij niet lang na te denken. Na enkele shows alleen gedaan te hebben, miste JP toch wat; zijn housemaatje MC Marxman. De stem van de Britse MC is geknipt voor het mondiaal te beluisteren medium internet radio. Muzikaal vult het duo het programma op rebelse wijze in: de nieuwste club hits versus classics, drum and bass versus electro, breakbeats versus old school rave, plus speciale JP edits en mash ups van bekende en opkomende club hits. Kortom: als het rockt dan draaien zij het! Daarbij geven zij vele goodies en kaarten weg voor de feesten waar JP draait, waaronder voor Rebellion zaterdag 9 augustus in Studio80.

Aanstaande zaterdag 26 juli is er tevens een Rebellion avond bij beachclub Lido (Bloemendaal aan Zee) en zaterdag 6 september: Rebellion @ Lief! Festival. Entree voor Rebellion zaterdag 9 augustus bedraagt 10 euro. Kaarten zijn alleen beschikbaar op de avond zelf aan de deur van Studio80 (Rembrandtplein, Amsterdam), van 22.00 tot 06.00 uur.Waardering 9 aug 2008 - Rebellion
*
(0 waarderingen)
*
layer1 area