Loading...
5 september 2008 - Technovision
*
Date:
05-09-2008 (friday) 2050 days ago
Time:
23:00 - 04:00
Location:
 (4,1 / 5)
Street:
Zijlsingel 2
Visitors:
1
Price:
17,00 excl. fee
Max.visitors:
1.100
Hotels:
Bookings.com
Share:
Line-up:
Dommelsch Zaal:
Dave Clarke (UK), Apparat (DE, live), Jack De Marseille (FR), Vj Transforma


Technovision
*
Technovision

TechnoVision knalt nieuwe seizoen in!

Vrijdag 5 september opent TechnoVision in Patronaat het nieuwe seizoen met drie internationale techno grootheden! Dave Clarke, Apparat en Jack de Marseille excelleren allen in een verschillend vakgebied en bieden gezamenlijk een breed spectrum van wat techno dezer dagen te bieden heeft.

Dave opende drie jaar terug het nieuwe pand van Patronaat en deed het meteen op zijn verse grondvesten schudden. Nu is hij terug om de afbraak af te maken! De Britse dj is de 'fuck you'-mentaliteit uit zijn punk tijd nog lang niet kwijt en dat is in zijn stevige techno sound goed terug te horen. Zijn bereidingswijze grijpt voornamelijk terug naar de industriƫle sound van Detroit waar rauwheid en snelheid ooit heer en meester waren. Maar niets zo veranderlijk als de mens, want uit zijn platenkeuze blijkt dat hij ook niet vies is van een stuwende ghetto electro-funk op zijn tijd! Dave is niet meer weg te denken uit het huidige techno landschap en mag zich dan ook zeker onder 'de groten der aarde' rekenen. Hij mixte afgelopen jaar de cd voor het I Love Techno festival, maar is naast dj ook begenadigd producer. Verder is hij elke zaterdagavond te beluisteren op radio 3FM in zijn programma White Noise.

Nog een naam die met veel trots gepresenteerd wordt, is het Duitse Apparat. Hij doet het een stuk subtieler dan Clarke en snijdt zo een ander vitaal stukje van moderne techno aan. Hoe combineer je zweverige melodieƫn met dansbaarheid? Apparat laat het je als geen ander voelen. Hij neemt je mee naar een aanstekelijk muzikaal landschap waar invloeden uit new wave en ambient naar beneden komen druppelen en bonkende beats uit de grond omhoog komen. Zijn stijl doet denken aan het atmosferische van Border Community en wellicht kende je hem al van zijn label Shitkatapult (wat hij samen met landgenoot T. Raumschmiere runt) of samenwerking met Ellen Allien of Modeselektor. Dat zijn immers niet de minste om samen een album te maken!

Dave Clarke heeft speciaal voor deze avond een kopstuk uit de Franse scene uitgenodigd: Jack de Marseille. Deze Fransman is in thuisland een icoon op het gebied van lekker flowende minimal en housy techno en zijn sets zijn zowel dansbaar als toegankelijk. Dat leverde hem onder andere op, dat hij de muziek mocht verzorgen voor de modeshows van Paco Rabanne en Jean Paul Gaultier. Musique de haute couture! Hij draait al een dikke vijftien jaar mee, maar is niet regelmatig in de lage landen te vinden, grijp deze kans dus!

Vrijdag 5 september: TechnoVision presents Dave Clarke, Apparat, Jack de Marseille Presale: 17,- Tijden: 23.00 u - 04.00 u Meer info: www.patronaat.nl VVK: via www.patronaat.nl , www.paylogic.nl en alle Primera winkels! Tickets zijn ook verkrijgbaar bij Patronaat, Zijlsingel 2 Haarlem. Kassa Patronaat open van do t/m za van 17:00 t/m 20:00 uur (zie www.patronaat.nl voor meer info).Rating 5 sep 2008 - Technovision
*
(0 ratings)
*
layer1 area